نماینده مردم ساوه و زرندیه گفت: سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ و هنر به عنوان یکی از ضروریات کشور مغفول مانده است.
حجتالاسلام محمد سبزی روز گذشته، چهارشنبه ۱۹ آذرماه در دیداری صمیمی با مسئولین انجمنهای فرهنگی و هنری ساوه و جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر که در سالن شهید آوینی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: هرگونه هزینه در حوزه فرهنگ و هنر به معنای سرمایهگذاری برای آینده کشور است.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ اساس و پایه توسعه کشور است، اظهار کرد: توجه جدی به موضوع فرهنگ موجب توسعه متوازن و پیشرفت کشور است، چرا که بنای پیشرفت کشور به فرهنگ آن وابسته است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در خانه ملت به پائین بودن سرانه فرهنگی و اعتبارات این حوزه اشاره کرد و افزود: نباید به بهانه نبود بودجه و اعتبارات، فعالیت فرهنگی و هنری را متوقف کرد بلکه باید با برنامه ریزی، همدلی و مشارکت بین بخشی نسبت به ارتقای شاخص های فرهنگی اهتمام ورزید.
وی با اشاره به ظرفیت های بالای ساوه و زرندیه در حوزه فرهنگ و هنر اظهار کرد: برطرف کردن بسیاری از مشکلات نیازی به تخصیص پول و اعتبار ندارد بلکه با همدلی و همبستگی میتوان مشکلات و کمبودها بویژه در حوزه فرهنگ و هنر را برطرف کرد. البته در دیدار خود با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که بزودی انجام خواهد شد مطالبات اصحاب فرهنگ و هنر را مطرح و پیگیری خواهم کرد.
حجت الاسلام سبزی با اشاره به کاهش درآمد شهر ساوه متاثر از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: در قانون تجمیع مالیات بر ارزش افزوده، ساوه از جمله شهرستانهایی بود که بیشترین آسیب و زیان را از نظر درآمدی متحمل شد.
وی ادامه داد: تا قبل از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در برنامه ششم توسعه، به دلیل حجم بالای درآمدی ناشی از فعالیت پرتعداد واحدهای تولیدی و صنعتی، شهرستان ساوه بیشترین سهم را از این ردیف درآمدی داشت، اما با اجرای قانون تجمیع مالیات بر ارزش افزوده در برنامه ششم توسعه، ساوه بیشترین آسیب را دید و به یکبار درآمد ماهانه آن به شدت کاهش یافت و روند اجرای طرح های عمرانی شهری و فرهنگی را کندتر کرد.
این نماینده مردم در خانه ملت از ارائه طرحی در مجلس برای جبران عوارض متاثر از ارزش افزوده شهرستان های آسیب دیده در اجرای این قانون خبر داد و گفت: به دنبال تصویب طرحی در مجلس هستیم تا از این محل سهم بیشتری برای شهرهایی نظیر ساوه در نظر گرفته شود.
در ادامه رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوه گفت: ساوه شهری کهن و متمدن و دارای پیشینه فرهنگی درخشانی است که زبانزد اهل خرد بوده و نام این خطه در تاریخ بسیار رقم خورده است.
حسین محمودیفر افزود: بر اساس واقعیات عینی ساوه در حوزه فرهنگی و هنری دارای کاستیها و عدم توازن با سطح توقعات عمومی است و از سوی دیگر زیرساختهای فرهنگی و همچنین امکانات سختافزاری و نرمافزاری با نیازهای فعلی شهرستان رشد نداشته است و نیاز به بازنگری و توجه ویژهای دارد.
وی با اشاره به اینکه از دیرباز نگاه مناسبی به حوزه فرهنگ صورت نگرفته است، اظهار کرد: متاسفانه شیوع ویروس کرونا کلیه برنامههای فرهنگی و هنری را تحت الشعاع خود قرار داده است. کمبود اعتبارات فرهنگی مانع ارتقای شاخصها در این حوزه بویژه در مناطق کمتر برخوردار شده است.
وی گفت: اگر نگاه جدی به حوزه فرهنگ و هنر صورت گیرد میتوان با اجرای فعالیتهای گوناگون آسیبهایی را که متوجه شهرستان مهاجر پذیر و برخوردار از نقاط حاشیه نشین متعددی است را با توان حداکثری هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر کاهش داد.
رئیس ارشاد ساوه همچنین خواستار توزیع متوازن اعتبارات بر اساس شاخصهای فرهنگی و هنری هر شهرستان شد و افزود: متاسفانه توزیع اعتبارات بر اساس شاخص ها و میزان جمعیت نیست و اگر به صورت متوازن توزیع شود بسیاری از زیرساختهای فرهنگی مخصوصا مجتمع فرهنگی هنری شهر غرق آباد تکمیل خواهد شد. تسریع در احداث سینما با پیگیری و همکاری شورای اسلامی شهر و شهرداری احداث تالار مرکزی در شهرستان ساوه به عنوان دومین شهر استان مرکزی از دیگر انتظارات است.
در این جلسه تعدادی از اصحاب فرهنگ و هنر به بیان دیدگاهها مشکلات و پیشنهادات خود در راستای ارتقاء شاخصهای فرهنگی و هنری شهرستان ساوه پرداختند.
راهاندازی خانه مطبوعات با توجه به فرمانداری ویژه ساوه، رفع مشکل بیمه مدیران مسئول نشریات و پایگاه های خبری، تخصیص اعتبار به منظور برگزاری مجدد جشنواره تئاتر دفاع مقدس، تخصیص اعتبارات برای برگزاری جشنواره موسیقی حماسه ماندگار، حمایت از استعدادهای ادبی و هنری، قرار گرفتن خبرنگاران در زمره مشاغل سخت و زیان آور، حمایت از خبرنگاران و هنرمندان آسیب دیده از کرونا، کمک به پرداخت بیمه هنرمندان، همکاری شبکه آفتاب در پخش برنامههای فرهنگی و هنری، کمک به خرید آثار هنری هنرمندان، استفاده شهرداری از ظرفیت هنرمندان برای زیباسازی شهری به ویژه هنرهای تجسمی از جمله مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.