رئیس اداره راه و شهرسازی ساوه گفت: در سه ماه نخست امسال با تلاش ماموران یگان حفاظت و بازرسان این اداره، ۱۰ هکتار از اراضی ملی تصرفی از سوی سوی افراد سودجو در حوزه استحفاظی این شهرستان و زرندیه باز پس گرفته شد.
«صالح کربلایی حسنی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: در این رابطه ۵۵۲ فقره پرونده تشکیل و به مراجع قضایی معرفی شد.
وی همچنین از اقدام اداره راه و شهرسازی ساوه برای انطباق اراضی تصرفی با طرح های مصوب موجود و اقدامات دیگری از قبیل انجام استعلام های مربوط به سابقه مالکیت از اداره ثبت اسناد و املاک در راستای اجرای بخشنامه سیاست های حمایتی تعیین تکلیف اراضی تصرفی احداثی در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر جمعیت خبر داد.
به گفته او از سال ۱۳۹۶ تاکنون تعداد محدودی پرونده در راستای اجرای بخشنامه مذکور (ابلاغی در مورخ ۱۷ شهریور ۹۶) با هدف سنددار شدن اراضی پس گرفته شده از متصرفین در ساوه تشکیل نشده است.
حسنی همچنین تهیه نقشه و پیگیری برای رفع مشکلات مربوط به پلاک های اختلافی شامل قطعات ۱۶، ۱۹، ۲۰، ۲۱ و ۲۲ از فرعی پلاک ۸۴ اصلی بخش ۲ ساوه که به اراضی «سورکان» معروف است را از دیگر اقدامات راه و شهرسازی در سه ماه نخست امسال عنوان کرد.
وی افزود: این اراضی در مجموع دارای ۱۱۵ هکتار با ارزش تقریبی ۴۰ هزار میلیارد ریال می باشند.
رئیس اداره راه و شهرسازی ساوه افزود: در خصوص پلاک ۲۲ (فرعی از ۷ اصلی) بخش ۲ ساوه موسوم به «رضی آباد» که چهار هکتار مساحت به ارزش تقریبی ۸۰۰ میلیارد ریال دارد نیز علاوه بر تهیه نقشه، اعتراض به رای کمیسیون ماده واحد موضوع اعتراض به رای ماده ۵۶ قانون ملی شدن جنگل ها و مراتع انجام و در دست پیگیری است.
فعالیت های گشت اراضی
رئیس اداره راه و شهرسازی ساوه در مورد عملکرد واحد گشت اراضی در سه ماه نخست امسال گفت: در مدت یاد شده ۱۷۰ مورد بازدید و گشت زنی توسط یگان حفاظت اراضی ملی شهرستان های ساوه و زرندیه انجام شد.
حسنی افزود: تمرکز بازدیدها بر پلاک های واقع در مناطقی چون اعلایی، سورکان، گچکان، یحیی آباد، والمان، گرگ امان و... در حوزه شهر ساوه و پلاک های قلعتین، سرطان، مادآباد، جان آباد و ۳۹ هکتاری در بخش نوبران بوده است.
وی ادامه داد: واحد گشت یگان حفاظت اراضی ملی همچنین پلاک های قاضی آباد، نوکک، آق کهریز و کهنه کهریز در غرق آباد و پلاک های شمس آباد، ریزآب، پینه جرد و ... را در شهرهای مامونیه، زاویه و پرندک مورد بازدید و رصد قرار داد.
به گفته حسنی، از مجموع پلاک های ملی شهرستان ساوه در سه ماه نخست امسال ۱۶۱ مورد تصرفات جدید شناسایی و باز پس گرفته شد.
وی اظهار داشت: از این تعداد، یک مورد تصرفی به متراژ هشت هکتار با ارزش ۸۰ میلیارد ریال در جنوب پلاک فتح آباد (شهر صنعتی کاوه) با دستور دادستان ساوه رفع تصرف کامل شد و امور قضایی برای سه مورد دیگر که عمدتا تصرفات قدیمی در همین قطعه هستند نیز در حال پیگیری است.
وی همچنین رفع تصرف از سه قطعه اراضی ملی در نوبران با حکم قطعی دادستانی را از دیگر فعالیت های سه ماه نخست امسال یاد کرد و افزود: سه و نیم هکتار زمین زراعی و یک واحد مسکونی به متراژ ۵۰۰ متر مربع که در مجموع حدود ۱۹ میلیارد ریال ارزش داشتند از جمله این موارد بود.
حسنی افزود:انجام پنج مورد رفع تصرف آنی (چهار دیواری و اسکلت) در پلاک های اعلایی و سورکان توسط نیروهای گشت و ارائه اخطار کتبی و تذکر به متصرفین از دیگر فعالیت های اداره راه و شهرسازی ساوه در سه ماه نخست امسال است.
وی ادامه داد: اکنون نیز پیگیری های مربوط به ۲ مورد گزارش تصرف اراضی ملی در ساوه و سه مورد هم در نوبران در دادسرا تحت پیگیری است و سایر پرونده های تشکیل شده نیز طبق هماهنگی با معاونت املاک و حقوقی به یگان حفاظت اراضی استان مرکزی تحویل شده است.
رئیس اداره راه و شهرسازی ساوه اظهار کرد: با پیگیری و تلاش یگان حفاظت اراضی ملی و گشت این اداره و تلاش های انجام شده، اکنون تعداد تصرفات جدید در این شهرستان به کمترین حد خود رسیده است.
شهرستان های ساوه و زرندیه با فاصله ۵۰ کیلومتر از همدیگر در مجموع دارای افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت در قالب ۹ شهر هستند.