امام جمعه ساوه گفت: جمع آوری فطریه بدون اخذ مجوز از سوی ستاد زکات شهرستان ممنوع است.
حجت الاسلام سیدابراهیم حسینی در جلسه شورای زکات شهرستان با تاکید بر اینکه در جمع آوری زکات باید نیات را به طرف مردمی بودن و نه حاکمیتی و دولتی شدن سوق دهیم، اظهار کرد: کسانی که اقدام به جمع آوری زکات میکنند باید مجوز شورای زکات داشته باشند در غیر این صورت حق پیگرد قضایی برای این شورا وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه به شکل محدود به مراکز خیریه اجازه برپایی صندوق جمع آوری زکات فطریه در اماکنی نظیر مصلی داده می شود، اظهار کرد: کمیته امداد و بهزیستی مراکز اصلی جمع آوری زکات هستند که برای این کار مراکزی از قبیل مساجد با نشان مخصوص شورای زکات تعیین خواهد شد.
امام جمعه ساوه ادامه داد: شماره حساب هم باید متمرکز و به نام شورای زکات باشد و در فضای مجازی فقط این شماره اعلام شود. همچنین از روز سهشنبه هفته جاری صندوقهای جمع آوری زکات فطریه در مساجد مستقر و در موعد مقرر نسبت به جمع آوری آن اقدام شود. در مورد زکات مستحبی و غلات نیز باید طوری برنامهریزی شود که اداره بهزیستی و کمیته امداد از دریافتیهای این زکات منتفع شود.
وی در خصوص نحوه توزیع زکات فطریه نیز گفت: ۴۵ درصد زکات فطریه به افراد تحت پوشش کمیته امداد، ۳۵ درصد بهزیستی و ۲۰ درصد هم به دفتر امام جمعه برای توزیع میان سایر نیازمندان اختصاص خواهد یافت. اولویت اصلی اینست که منابع جمع آوریشده صرف معیشت انسانی شود و پروژههای معنوی و فرهنگی باید در اولویتهای بعدی باشد.
وی تاکید کرد: طبق مصوبه شورای اسلامی زکات شهرستان، جمعآوری زکات با نظارت شورای زکات به صورت یکجا جمعآوری و هیچ ارگان و موسسه خیریهای حق توزیع پاکت و صندوق در معابر را ندارد.
سال گذشته در جلسه شورای زکات پیش بینی شد که ۹۰۰ میلیون تومان زکات جمع آوری شود که خوشبختانه به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافت و این مبلغ پس از جمع آوری بلافاصله بین نیازمندان توزیع شد.