فرماندار ساوه خواستار کاهش ظرفیت نیروی انسانی شاغل در کارخانجات قطب صنعتی کشور تا پایان تعطیلات نوروزی شد.
علی میرزایی در نشستی با جمعی از مسئولان و مدیران صنایع و فعالان اقتصادی با محوریت الزامات تحقق شعار جهش تولید و راهکارهای مبارزه با بیماری کرونا در واحدهای تولیدی و صنعتی ساوه، از مدیران صنایع خواست تا فعالیت عمده واحدهای صنعتی و تولیدی را به بعد از اتمام تعطیلات نوروزی موکول کنند تا شاهد کاهش شیوع بیماری در شهرستان باشیم.
وی به دلایل شیوع بیماری کرونا در شهرستان ساوه اشاره کرد و مجاورت این شهرستان با قم و تهران را در گسترش این بیماری موثر دانست و افزود: تاب آوری بالای حوزه سلامت با وجود محدودیت های زیرساختی در مقابله با بحران باعث شده است که در روزهای اخیر شاهد روند رو به رشد ترخیص بهبودیافتگان در مراکز درمانی باشیم.
وی بیان کرد: به لحاظ اقلیم جغرافیایی و برخورداری از پراکندگی سرزمینی و طبقات و لایه های اجتماعی متفاوت و نیز راه های مواصلاتی فراوان در کریدور اصلی شرق به غرب کشور، ساوه در کانون بحران و جزئی از پازل استان قم قرار گرفت.
فرماندار ساوه با تاکید بر اینکه خانواده بهداشت و درمان زیرساخت های لازم برای مقابله با این بحران را نداشتند، گفت: خوشبختانه در روزهای اخیر آمار مبتلایان به بیماری کرونا در ساوه 50 درصد کاهش یافته و به یک سوم نسبت به روزهای گذشته رسیده است.
وی به اجرای طرح غربالگری برای ۱۳۰ هزار نفر از شهروندان ساوجی اشاره کرد و افزود: در راستای کاهش آمار مبتلایان و براساس دستورالعمل ستاد ملی، ممنوعیت های زیاد و تصمیمات سختی اتخاذ شد.
میرزایی در ادامه، بحران را شامل چهار مرحله تولد، شکوفایی، فروکش کردن و پیامدها دانست و افزود: هم اکنون در مرحله شکوفایی و شکل گیری بحران ویروس کرونا هستیم که هنوز فروکش نکرده و باید به تاثیرات این بحران در رفتار مردم و پیامدهای منفی آن نیز توجه کرد.
وی به تاثیر بحران کرونا بر صنعت، اقتصاد، آموزش و ... اشاره کرد و افزود: هماهنگی بین بخشی در مرحله شکوفایی و شکل گیری بحران تنها راهکار موثر در عبور از این مقطع است. هم اندیشی و دغدغهمند شدن برای پیامدهای بحران و بررسی کارشناسی دیدگاه های مختلف برای مقابله با این پدیده ضرورت دو چندان دارد.
فرماندار ساوه در ادامه به مشکلات جامعه کارگری اشاره کرد و افزود: با وجود اینکه بزرگترین شهر صنعتی کشور در ساوه مستقر است، اما در این شهرستان کمترین تنش کارگری به نسبت جمعیت کارگری در سطح استان وجود داشته است و اکثر واحدهای تولیدی در سال گذشته جذب اشتغال داشته اند که بیانگر اهتمام مدیران صنایع و اهلیت صنعتی کارفرمایان در حوزه کار و اشتغال است.
وی به گلایه مندی کارفرمایان اشاره کرد و با تاکید بر حذف قوانین اضافی و دست و پاگیر و اصلاح برخی قوانین موجود، اظهار کرد: تشکیل کارگروه تخصصی برای اصلاح قوانین با محوریت طرح لوایح کارشناسی توسط صاحبان صنایع و ارسال آن به دولت و مجلس برای تصویب و اجرایی شدن در راستای تحقق جهش تولید ضرورت دارد تا در امر سرمایه گذاری تسهیل ایجاد شده و توازن و تعادل در صادرات صورت گیرد.
میرزایی بر لزوم شناخت تهدیدها و فرصتها و اتکا به نظرات کارشناسی تاکید کرد و افزود: باید مثلث تولید، بازار و صادرات به خوبی ترسیم شود و برای ارتقای کیفیت کالا از تمامی ظرفیتها و عناصر تسهیل گر برای شتاب و جهش تولید بهره برداری کرد.
وی به برخی مشکلات کارفرمایان در تردد به ساوه در روزهای کرونایی اشاره کرد و افزود: تردد صاحبان صنایع از تهران به ساوه بلامانع است و تردد خودروهای غیربومی باید از اتوبان صورت گیرد و هیچ خودروی غیر بومی نیز نباید وارد شهر شود.
وی در ادامه گفت: در سال جهش تولید، دغدغه صنعتگران در کمیته استانی اقتصاد مقاومتی مطرح و تصمیم گیری خواهد شد و مطالبات صاحبان صنایع با سازوکار مناسب پیگیری میشود.
فرماندار ساوه تصریح کرد: صنعت ساوه از ظرفیت بالایی برخوردار است و باورهای اعتقادی و دینی ایجاب میکند تا نگاه نوع دوستانه و خیرخواهانه به آحاد مختلف مردم تقویت شود.
وی خواستار پرهیز از موازی کاری و توزیع عادلانه نیازها و امکانات با استفاده از ظرفیت خیرین و سمن ها شد و افزود: بسیاری از نیازهای حوزه سلامت با مشارکت خیرین و تلاش سمن ها اما به صورت هدفمند و با پرهیز از موازی کاری برطرف خواهد شد.
به گفته فرماندار ساوه، تحقق شعار سالجاری اصلی ترین گفتمان شهرستان پس از بیماری کرونا در قطب صنعتی کشور خواهد بود.