یک پزشک متخصص بیماریهای عفونی و تبدار در ساوه و زرندیه به بضاعت ناکافی حوزه سلامت و ضعف در زیرساختهای درمانی این دو شهرستان اشاره کرد و افزود: رعایت اصول بهداشتی و همکاری مردم تنها راهکار کاهش حجم مراجعین به مراکز درمانی است.
دکتر عادل فلاح در گفتگو با ایسنا، بر ناکافی بودن فعالیتهای صورت گرفته در حوزه پیشگیری اشاره کرد و افزود: متاسفانه بخشی از جامعه از آگاهیهای لازم در خصوص ویروس کرونا و سرعت انتشار آن برخوردار نیستند و به عبارتی شیوع این بیماری را جدی نگرفته اند.
وی خواستار انسجام در اطلاع رسانی و مدیریت واحد در حوزه آگاهی بخشی به جامعه با استفاده از ظرفیت رسانهها شد و افزود: متاسفانه هنوز اهمیت کرونا و لزوم پیشگیری از آن برای خیلیها پر رنگ نیست و باید حساسیت در جامعه بدون استرس زایی تقویت شود.
عضو هیات مدیره نظام پزشکی شهرستان های ساوه و زرندیه با تاکید بر اینکه بار درمانی بیماران کرونایی بر گردن بیمارستانهای شهید مدرس و شهید چمران ساوه است، گقت: حجم بالای مراجعین به این دو مرکز درمانی و بضاعت اندک زیرساختهای درمانی و کادر پزشکی و پرستاری برای مجموعه حوزه درمان طاقت فرساست و انرژی زیادی را از همکاران گرفته است.
وی بیان کرد: آمار بالای مراجعین و ضعف زیرساخت ها و تجهیزات موجب شده است که برخی کارکنان حوزه سلامت ساوه با موارد مشکوک و قطعی ابتلا به بیماری کووید ۱۹ مواجه باشند. قطعا اگر فردی مبتلا به کرونا شود قطعا این ویروس به محیط زندگی و خانوادگی او نیز سرایت خواهد کرد.
دکتر فلاح با اشاره به اینکه بخش اعظمی از سرایت ویروس در مراکز درمانی اتفاق می افتد، افزود: آلودگی همکاران حوزه درمانی به بیماری کووید ۱۹ موجب تسری آن به سایرین خواهد شد، لذا باید تجهیزات حفاظتی مناسب و کافی در اختیار آنان باشد تا موجب کاهش شیوع بیماری شود.
وی در ادامه از مردم خواست تا همچنان در خانه بمانند و تنها برای انجام کارهای ضروری از منزل خارج شوند تا شیوع بیماری فروکش کرده و بتوان از این مقطع سخت و طاقت فرسا با موفقیت عبور کرد.
وی به محدود بودن ظرفیت بستری در مراکز درمانی اشاره کرد و افزود: باید به مردم گفت که در شرایط بحرانی بیماری قرار داریم و حداقل تا دو هفته آینده از منزل خارج نشوند.
پزشک متخصص بیماریهای عفونی و تبدار خواستار عدم حضور مبتلایان و موارد مشکوک در مراکز درمانی شد و افزود: هرگونه اقدام پیشگیرانه و رعایت نکات بهداشتی مصداق کمک به سلامت خود و همنوعان است تا بتوان خانواده و جامعه را در ایام پیک بیماری ایمن نگه داشت.
وی تصریح کرد: عدم رعایت بهداشت فردی و اجتماعی موجب تشدید بیماری ویروس کرونا خواهد شد و در این صورت این بیماری می تواند به عنوان میهمان ناخوانده با رفتاری ناشناخته ماه ها در کنار ما باشد.
دکتر فلاح خواستار آگاهی بخشی در محیط شهری و جوامع روستایی بویژه نقاط کمتر برخوردار شد و افزود: علاوه بر ظرفیت رسانه ها، باید از تریبون مساجد، حسینیه ها و مراکز فرهنگی، پایگاه های مقاومت بسیج و کانون های فرهنگی در قالب بیانیه و اطلاعیه در راستای اطلاع رسانی استفاده کرد.