رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساوه گفت: هرگونه افزایش قیمت نرخ کرایه تاکسی و اتوبوسهای درون شهری عمومی از سوی رانندگان ممنوع و غیرقانونی است.
علیاصغر آرمیده در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: با توجه به سهمیهبندی سوخت و تغییرات اعمال شده در این خصوص رانندگان حمل و نقل عمومی شهری نباید خود سرانه قیمتها را افزایش دهند.
وی افزود: در صورتی که تغییر قیمتهای ناوگان حمل و نقل عمومی درون شهری از سوی مسوولان کشوری مصوب و ابلاغ شود، رانندگان تاکسی و اتوبوسهای درون شهری ساوه نیز مجاز به افزایش بها خواهند بود.
استقرار 2 تیم بازرسی ثابت و سیار
رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساوه اضافه کرد: دو تیم بازرسی بصورت سیار و ثابت کیوسک میدان امام خمینی (ره) شهر ساوه از ساعت 6 تا 21 در سطح شهر اوضاع را تحت کنترل دارند و در صورت مشاهده، تمامی تخلفات را با جدیت پیگیری و با رانندگان متخلف برخورد میشود.
آرمیده بیان کرد: از ساعت 24 روز 23 آبان ماه با مصوبه دولت قیمت بنزین افزایش یافت و بر این اساس سهمیه تاکسیهای بنزینی 400 لیتر در ماه و تاکسیهای دوگانه سوز نیز 200 لیتر و آژانسها و تاکسی تلفنی 200 لیتر مابه التفاوت سوخت با قیمت هر لیتر 15 هزار ریال در ماه تعیین شده است.
وی از شهروندان خواست هرگونه تخلف احتمالی به ویژه افزایش نرخ کرایه درون شهری ساوه را (اعلام کد سه رقمی شیشه عقب و یا شماره پلاک تاکسی) به سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساوه اطلاع دهند.
شهروندان باید بر روی افزایش قیمتها نظارت کنند
رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساوه با اشاره به این که شهروندان باید بر روی افزایش قیمتها نظارت کنند، اظهار داشت: هیچ افزایش قیمتی در خصوص کرایه ناوگان حمل و نقل عمومی در شهر ساوه صورت نگرفته و نرخهای گذشته همچنان به قوت خود باقی است و رانندگان تاکسی و آژانسهای تاکسی تلفنی موظف هستند کرایهها را بر اساس همان نرخ سابق دریافت کنند.
آرمیده ادامه داد: پس از افزایش قیمت بنزین، جلسات مکرر ستاد تنظیم بازار با حضور اعضاء در هفته اول به صورت روزانه و در هفته دوم، یک روز در میان در فرمانداری ساوه برگزار شد تا از هرگونه تاثیرپذیری ناشی از افزایش قیمت بنزین بر کالاها جلوگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین همسو با برگزاری جلسات تنظیم بازار کارگروه حمل و نقل در شهرداری ساوه تشکیل شد که پیشنهاداتی مطرح و پس از بررسی مورد تصویب قرار گرفت تا از هرگونه افزایش قیمت کرایه ها ممانعت به عمل آید.
اختصاص 120 لیتر سوخت به مسافربرهای شخصی و آژانسها
رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساوه در خصوص مسافربرهای شخصی و آژانسها نیز گفت: ثبتنام این گروه از رانندگان تحت پوشش این سازمان تا 15 آذر ماه جاری در سامانه ثبت و ساماندهی آنان انجام شده است.
آرمیده با اشاره به این که رانندگان خودروهای بنزینسوز سرویس مدارس برای دریافت سهمیه تا 15 آذر فرصت داشتند از طریق مراجعه به سامانه سپند ثبتنام کنند، افزود: این افراد 120 لیتر مابه التفاوت سوخت را دریافت خواهند کرد.
وی در خصوص تاکسیهای اینترنتی نیز اظهار کرد: این گونه تاکسیها مجوز فعالیت خود را از وزارت صمت از اتحادیه کسب و کار مجازی دریافت کردهاند که آنها نیز زیر نظر صمت سهمیه دارند.
بطور میانگین 64 هزار و 500 نفر از وسایط نقلیه عمومی استفاده میکنند
رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساوه با اشاره به این که همزمان با افزایش قیمت بنزین شاهد استقبال شهروندان از وسایط نقلیه عمومی در سفرهای درون شهری ساوه هستیم، بیان کرد: به طوری روزانه بطور میانگین 64 هزار و 500 نفر از آنها استفاده میکنند که نسبت به هفتههای قبل از افزایش قیمت بنزین افزایشی بالغ بر 24 درصد را نشان میدهد.
آرمیده در بخشی دیگر از این گفتوگو ساماندهی خطوط ناوگان حمل و نقل درون شهری را از اولویتهای این سازمان دانست و بیان کرد: نداشتن بیمه و عدم برخورداری از سبد حمایتی از مهمترین مشکلات فرا روی رانندگان است.
وی با اشاره به این که در سال 94 مقرر شد تا با اختصاص اعتباری مشخص در قانون بودجه سنواتی کشور، بیمه رانندگان حمل و نقل عمومی شهری با برخورداری از یارانههای دولتی تداوم یابد، گفت: این مهم در سال 94 انجام شد اما متاسفانه به دلیل پرشدن سقف شمار بیمه شوندگان رانندگان تاکسی در تامین اجتماعی و محدود بودن این سقف شمار زیادی از رانندگان بیمه نشدهاند و نیز به علت اختصاص نداشتن سرفصل اعتباری مشخص برای این حوزه و عدم پرداخت حق دولت، سازمان تامین اجتماعی مکرر اعلام میکند بیمه رانندگان متوقف خواهد شد.
شرایط فعلی تاکسیرانان، شرایط مناسبی نیست
وی افزود: باید بپذیریم که شرایط فعلی تاکسیرانان، شرایط مناسبی نیست، در سالهای گذشته وضعیت به مراتب قابل قبولتر بود، موضوع بسیار مهم بیمه تامین اجتماعی رانندگان طی چند سال اخیر مغفول مانده است، این در حالی است که این افراد به دلیل نوع کاری که انجام میدهند، بیش از سایرین دچار فرسایش و فرسودگی میشوند و لازم است در چتر حمایتی بیمه قرار بگیرند.
رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساوه با اشاره به این که برخی از رانندگان تاکسی با توجه به افزایش قیمت بنزین خواهان دریافت بسته حمایتی هستند، اظهار کرد: این افراد اعلام کردهاند از آنجائی که افزایش نرخ کرایه تخلف محسوب میشود دولت بسته حمایتی را برای جبران مازاد افزایش قیمت بنزین به این قشر پرداخت کند.
آرمیده گفت: توسعه حمل و نقل عمومی میتواند در کاهش ترافیک و روان سازی عبور و مرور نقش موثری داشته باشد.
تعداد اتوبوسهای موجود از تعداد مورد نیاز کمتر است
وی افزود: اگر به بخش حمل و نقل توجه جدی شود، ترافیک در شهرها کنترل خواهد شد و نیازی به اجرای طرحها و هزینههای سنگین نخواهیم داشت و میتواند رضایتمندی عمومی را به همراه داشته باشد.
آرمیده در خصوص تاخیر اتوبوسهای واحد برخی مسیرها مانند مسیر عبدل آباد اظهار کرد: علت این امر این است که تعداد اتوبوسهای موجود از تعداد مورد نیاز کمتر است که با اعلام شهروندان بصورت گردشی اتوبوس با هدف کاهش زمان انتظار شهروندان کمتر خواهد شد.
وی بیان کرد: تعداد 3 دستگاه اتوبوس جدید وارد خطوط حمل و نقل شهری شدهاند که به واحد بازرسی دستور داده شده است در صورت کم کاری هر یک از خطوط این اتوبوسها جایگزین شوند تا مشکلی برای شهروندان بوجود نیاید.
رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساوه در خصوص جایگزین کردن اتوبوسهایی که از نظر ظاهری و فنی مشکل دارند، گفت: سعی شده تا اتوبوسهای معیوب در توقفگاه بمانند و تا اصلاح آنها اتوبوسهای جدید فعالیت داشته باشند.
متوسط عمر ناوگان اتوبوسرانی ساوه بالغ بر 12 سال است
آرمیده گفت: متوسط عمر ناوگان اتوبوسرانی ساوه بالغ بر 12 سال است و وضعیت ظاهری اتوبوسهای شهری نیز در خورشان و منزلت شهروندان ساوجی نیست، سعی خواهد شد تا پس از اخذ مجوز از شورای اسلامی شهر با مشارکت شهرداری ساوه و بهره برداران بخش خصوصی مراحل بازسازی اتوبوسها از اوایل مهرماه آغاز شود.
رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساوه افزود: در راستای جلوگیری از ایجاد ترافیک در مرکز شهر ساوه، به یک بارانداز نیاز است تا بار انداز را از مرکز شهر انتقال دهیم.
وی بیان کرد: علاوه بر حوزه حمل و نقل مسافر، بایستی به مسائل حوزه حمل و نقل بار ساوه بیشتر توجه شود و این مهم در دستور کار قرار دارد.
رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری ساوه ادامه داد: مقرر شده تا در محوطه پایانه مسافربری ساختمانی با غرفه های متعدد جهت تحویل بار ایجاد شود تا جدای از کاهش ترافیک بتواند به عنوان یک منبع درآمدی برای این سازمان مطرح باشد که پیش بینی می شود تا یک سال آینده با اخذ مجوز و صرف یک میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری برسد.