ایسنا/مرکزی فرماندار شهرستان ساوه گفت: سرانه اماکن فرهنگی و هنری شهرستان ساوه مطلوب این شهرستان نیست و در این زمینه نیازمند مساعدت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم.
علی میرزایی شامگاه گذشته در دیدار وزیر ارشاد با اصحاب فرهنگ و هنر، جامعه فعالان قرآنی و کانون های فرهنگی و هنری مساجد ساوه و زرندیه که در ساوه انجام شد، شهرستان ساوه را یکی از قطب های مهم استان مرکزی در همه ابعاد عنوان کرد و افزود: امروزه ساوه علاوه بر اینکه یکی از قطب های صنعتی کشور است و بزرگترین شهر صنعتی کشور (کاوه) را در دل خود جای داده است، در حوزه تولید محصولات کشاورزی نیز یکی از قطبهای مهم استان است و توانسته است تولید بیش از 70 درصد از گندم کل استان مرکزی را به خود اختصاص دهد.
وی اظهار کرد: امروزه این شهرستان با تولید بیش از 70 گونه محصولات کشاورزی که غالبا جنبه صادراتی و کشوری دارند، نقش اساسی در تولید سرانه کشور در این خصوص ایفا می کند و وجود آزادراه ها و محورهای مواصلاتی این شهرستان نیز آن را به نقطه ای استراتژیک و حیاتی در استان مرکزی تبدیل کرده است. وجود چنین خصایصی در شهرستان ساوه، اهمیت فعالیت های فرهنگی و هنری را در این شهرستان دوچندان کرده است و آن را در این حوزه نیز به یکی از شهرستان های مهم استان مبدل ساخته است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان ساوه از بنیه فرهنگی بالایی برخوردار است و دومین پایگاه تشیع کشور شناخته می شود، تصریح کرد: شهرستان ساوه در دل خود 220 هیأت مذهبی، 50 حسینیه، 151 باب مسجد و 75 امامزاده واجب العظیم جای داده است و 4 مرکز آموزش دینی و مذهبی نیز در سطح شهرستان فعالیت می کنند.
وی با بیان اینکه نرخ باسوادی در این شهرستان 98 درصد است، خاطرنشان کرد: از مجموع جامعه با سوادان شهرستان ساوه، 83 درصد را آقایان و 72.6 درصد را خانم ها شامل می شوند. همچنین این شهرستان در دوران دفاع مقدس بیش از 600 شهید و آزاده را تقدیم انقلاب کرده است که از این حیث در زمره شهرستان های شهیدپرور کشور است.
میرزایی بیان کرد: علیرغم همه مزیت هایی که در شهرستان ساوه وجود دارد، اما متاسفانه این شهرستان به لحاظ فرهنگی با محدودیت های فراوانی روبروست و این در حالی است که دستیابی به تمدن اسلامی تنها از رهگذر فرهنگ و هنر امکان پذیر است. هر تمدنی با کتاب شروع می شود و تمدن اسلامی هم بدین طریق آغاز شد و سپس در سراسر جهان گسترش یافت.
فرماندار ساوه بسط آگاهی و خلق دانش را از اساسی ترین کارکردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد و گفت: کار فرهنگی یکی از مولفه های اصلی توسعه هر تمدنی است که متاسفانه به این مهم تا کنون در کشور آن طور که باید توجه نشده است و بودجه فرهنگی کشور و بسیاری از شهرستان های ما در اقل خود قرار دارد. در حال حاضر 23 نقطه حاشیه نشین در شهرستان ساوه وجود دارد که اکثر این نقاط یا اصلا کتابخانه ندارند یا از وجود اماکنی با امکانات پایین و بی کیفیت رنج می برند.
وی ادامه داد: مردم ما مشتاق کتاب هستند، اما بسترهای لازم برای این مهم در کشور وجود ندارد و وظیفه ما مسئولین کشور است که برای رفع چنین معضلی راهکارهای لازم را ارائه دهیم. در گذشته شهرداری ساوه درصدد بود در زمینی به مساحت 10 هزار متر مربع عملیات ساخت و ساز واحدهای مسکونی را شروع کند که از جانب ما به آنان پیشنهاد شد 1500 متر مربع از این فضا را به ساخت سالن تئاتر و سینما تحت عنوان پردیس سینمایی امید اختصاص دهند که خوشبختانه این درخواست با موافقت شهرداری و شورای شهر ساوه همراه بود، اما از آنجاکه تسهیلات لازم از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختیار شهرستان قرار نگرفته بود، این طرح به صورت نیمه تمام رها شد.
میرزایی اظهار کرد: متاسفانه سرانه فضای ما در حوزه فرهنگ و ادب کم است و با وجود محدویت های مالی که با آن مواجهیم، نیازمند مساعدت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم، چرا که معتقدیم این 10 هزار متر فضایی که در حال حاضر بلااستفاده باقی مانده است، نباید به انبوه سازی گرایش پیدا کند، بلکه باید در راستای رفع نیاز هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر شهرستان به کار گرفته شود.
به گزارش ایسنا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی، شهرستان های ساوه و زرندیه را از جمله مهدهای فرهنگ و تمدن ایران اسلامی دانست و اظهار کرد: بسیاری از شخصیت های بزرگ دنیای اسلام و حوزه علم و فرهنگ و هنر از این دو سرزمین برخاسته اند و آوازه فرهنگ و دین ما را در اقصی نقاط دنیا گسترانده اند.
حجت الاسلام عباس دانشی با اشاره به اقدامات و رویدادهای فرهنگی انجام شده در این دو شهرستان، افزود: خوشبختانه با همت مجموعه استان مرکزی و استقبال خوب جامعه، سی و یکمین جشنواره تئاتر استان، دوازدهمین جشنواره شعر عاشورایی و همچنین دوازدهمین جشنواره عطر یاس به صورت منطقه ای در این دو شهرستان برگزار شده است و در آینده نیز دومین جشنواره فیلم 120 ثانیه ای در شهرستان ساوه برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: شهرستان های ساوه و زرندیه پتانسیل های بسیار خوبی برای برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری دارند و بسترهای لازم نیز برای برگزاری مراسمات فراوان و تاثیرگذار در آنها وجود دارد. امیدواریم با تفاهم نامه ای که اخیرا بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری مرکزی امضا شده است، شاهد توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری در سطح استان مرکزی باشیم و سطح کیفی فعالیت های خود را افزایش دهیم.
به گزارش ایسنا، امام جمعه شهرستان ساوه نیز در این مراسم با بیان اینکه تحقق حقوق شهروندی یکی از شعارهای مهم دولت دوازدهم بوده است، اظهار کرد: تحقق حقوق فرهنگی یکی از زیرشاخه های اصلی حقوق شهروندی است و بر اساس بند اول اصل سوم قانون اساسی کشور، همه دستگاه های حقوقی کشور باید تمام امکانات خود را به منظور رشد و ترویج فضایل اخلاقی و مبارزه با تبهکاری بسیج کنند.
وی افزود: متاسفانه بسیاری از مردم از بابت تولید برخی از فیلم های داخل کشور دلخور هستند و امیدواریم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با چنین موضوعی بیش از پیش نظارت داشته باشد، چرا که همه ما در قبال چنین مواردی مسئول هستیم و باید پاسخگوی مطالبات جامعه باشیم.
حجت الاسلام حسینی با تاکید بر اینکه شهرستان ساوه زادگاه و مهد پرورش بسیاری از شخصیت ها و مفاخر کشور بوده است، بیان کرد: علامه عسگری به عنوان پرچم دار ولایت و پاسدار مذهب تشیع، یکی از این شخصیت های بزرگ است که خوشبختانه به منظور گرامیداشت این شخصیت بزرگ، همایشی بر مبنای نکوداشت علامه عسگری برگزار شده است که امیدواریم با همت و آمادگی مجموعه استانی و کشوری، بسترهای لازم برای برگزاری کنگره بین المللی نکوداشت این عالم گرانقدر نیز به زودی فراهم شود.
امام جمعه ساوه بر ضرورت تقویت کانون های فرهنگی و هنری مساجد سطح استان تاکید کرد و گفت: متاسفانه بسیاری از جوانان ما با حداقل اعتبارات در این اماکن فرهنگی و دینی مشغول فعالیت هستند که با توجه به تهدیدات دشمنان و هدف قرار دادن این قشر فعال جامعه از جانب آنان، لزوم توجه به توسعه این کانون ها و تقویت فعالیت آنان در حوزه های فرهنگی و هنری بیش از گذشته احساس می شود.
وی با بیان اینکه مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان مرکزی ضمانت اجرایی ندارند، خاطر نشان کرد: این شورا، شورای مشورتی نیست و با توجه به اهتمام مقام معظم رهبری نسبت به مبارزه با آسیب های فرهنگی، باید با توجه بیشتر به مصوبات این شورا، اقدامات لازم برای پیشگیری از چالش های فرهنگی انجام شوند. متاسفانه در خصوص بسیاری از تصمیمات و دستور جلسات این شورا، تهران یکی دو سالی از ما عقب تر است که این موضوع نشان می دهد تشخیص به درستی انجام شده است، اما راهکار لازم و شیوه مناسب برای عملیاتی کردن آن اتخاذ نشده است.