امام جمعه ساوه گفت: ترویج فرهنگ و گفتمان انتقادگری و انتقادپذیری راهکاری برای ریشه کنی فساد در جامعه است.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام سیدابراهیم حسینی در هفتادویکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی ساوه با تاکید بر پرهیز از برخورد سلبی در احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر اظهار کرد: برای مبارزه با فساد باید ریشهای کار شود و لازمه آن این است که همه دستگاهها پای کار باشند.
وی با تاکید بر نهادینه کردن فرهنگ گفتگو، انتقادپذیری و کاهش خشونت رفتاری و کلامی به عنوان دستور جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان اظهار کرد: ترویج انتقادپذیری به منظور جلوگیری از تملق و چاپلوسی که زمینهساز فساد است از ضرورت خاصی برخوردار است تا زمینههای خشونت کلامی و رفتاری کاهش یابد.
وی افزود: یکی از راهکارهای مهم در کاهش جرایم خشن و آسیب های اجتماعی راه اندازی کرسیهای آزاد اندیشی است. مراکز علمی و آموزش و پرورش در این خصوص نقش مهمی دارند. قطعا اگر زمینه گفتگوی آزاد برای مردم فراهم شود، امروز شاهد تجمعات هپکو نخواهیم بود.
امام جمعه ساوه همچنین با تاکید بر توانمندسازی مساجد برای کاهش آسیبهای اجتماعی، تصریح کرد: ورود مساجد در حوزه خدمات اجتماعی ضرورت دارد و تقویت نیروی انسانی بخصوص حضور جوانان در مساجد از دیگر ضرورتهاست که لازم است با تقویت مرکز رسیدگی به امور مساجد شهرستان، زمینه برای تقویت برنامههای مساجد فراهم و راه برای ورود بیشتر جوانان به مساجد باز شود.
وی خاطرنشان کرد: اهمیت مساجد و نقش حیاتی آنها در مبارزه با تهاجم فرهنگی از یک سو و حضور نیروهای مؤمن و وجود سرمایههای مادی و معنوی از سوی دیگر، ضروری است. امروزه نیروهای خط مقدم جبهه مبارزه با شبیخون فرهنگی دشمن مساجد هستند. نقشی را که مساجد در نشر و گسترش اسلام و پیروزی انقلاب اسلامی و حمایت از جبهههای نبرد در جنگ تحمیلی داشتند مجددا میتوانند ایفا کنند و با بسیج نیروها با دشمنان دین و ملت و فرهنگ این جامعه مبارزه کنند.
حجت الاسلام حسینی در ادامه با اشاره به ضرورت تبیین فرهنگ عاشورا اظهار کرد: اربعین سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین(ع) و سایر شهدای کربلا بهترین فرصت برای تبیین فرهنگ عاشورا و انتقال پیام نهضت امام حسین(ع) به سایر جهانیان است.
وی افزود: اربعین حسینی نماد اقتدار اسلام و وحدت امتهای اسلامی است. مهمترین هدف قیام امام حسین(ع) ظلمستیزی و مبارزه با مستکبران زمانه بود و امروز تبیین و تشریح اهداف قیام امام حسین(ع) از جمله وظایف همگان است. اقتدار امروز ایران اسلامی از دفاع مقدس است چرا که دفاع مقدس ما برگرفته ازفرهنگ عاشورا است
به گزارش ایسنا، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز بر ضرورت تبیین فرهنگ عاشورا تاکید کرد و گفت: کسانی که بیرق امام حسین(ع) را در محرم و صفر برافراشته نگه میدارند تا این پرچم به نسلهای آینده سپرده شود، بیشک در پیشگاه خداوند متعال بدون اجر نیستند و در کارنامه اعمالشان ثبت میشود.
حجت الاسلام عباس دانشی افزود: هدف از برگزاری مراسم در ایام شهادت امام حسین(ع) زنده نگهداشتن یاد آن امام و یارانش و علت قیام، برپا داشتن امر به معروف و نهی از منکر و تبیین فرهنگ عاشورایی است این مهم باید سرلوحه برنامههای فرهنگی و هنری همه دستگاهها قرار بگیرد.
وی با تسلیت فرا رسیدن سالروز شهادت امام سجاد (ع) گفت: نهضتی که امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) شروع کردند فصل دیگری از عاشوراست که باعث شد نهضت بزرگ عاشورا و حکومت علوی به بار بنشیند. حکومتی که یزیدیان تصور می کردند پشتوانه ای ندارد و بزودی دچار انحلال خواهد شد. امام سجاد(ع) با تربیت شیعیان توانستند معارف الهی را رشد و توسعه دهند و انقلاب کربلا به بارنشست و این انقلاب باید فراگیر شود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در ادامه با اشاره به اینکه شهرستان ساوه از جایگاه ویژهای در حوزه فرهنگی، هنری برخوردار است و خوشبختانه در حال توسعه است، گفت: اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان مرکزی نیز توجه ویژهای برای توسعه برنامههای فرهنگی و هنری دو شهرستان ساوه وزرندیه دارد، چرا که این دوشهرستان از حیث تعزیه جزو شهرستانهای سرآمد استان مرکزی هستند.
وی در خصوص احداث پردیس سینمایی ساوه نیز گفت: در این راستا تفاهم نامهای با سازمان سینمایی کشور و شهرداری منعقد شد و در همین راستا 1.5 میلیارد تومان اعتبار برای احداث پردیس سینمایی اختصاص داده شد. امیدواریم با همکاری همه دستگاههای متولی این خواسته مردم ساوه محقق شود.
در ادامه رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه نیز گفت: ارکان مسجد شامل، امام جماعت، هیات امناء و نمازگزاران اگر بتوانند از این پایگاه معنوی به عنوان یک محور برای حل آسیبهای اجتماعی استفاده کنند، قطعا بسیاری از مشکلات اجتماعی برطرف خواهد شد.
حسین محمودی فر افزود: هرچند همه ادارات و مجموعه های دولتی هم باید به مسجد و قرار گرفتن این پایگاه به عنوان محور کمک کنند اما باید بپذیریم و باور داشته باشیم که بهترین و امن ترین پایگاه مسجد است و میتواند هم در کوتاه مدت و هم در درازمدت آثار و برکاتی را برای جامعه داشته باشد.
در ادامه اعضای شورای فرهنگ عمومی به بیان دیدگاه و نظرات خود پیرامون دستور جلسه پرداختند.
آموزش آداب معاشرت در مدارس و خانواده، برگزاری جلسات آزاد اندیشی در مراکز علمی و ادارات، ارائه راهکار به منظور جلوگیری از رفتارهای خشن در جامعه، انتقادپذیری، واسطه گری در امور خیر بخصوص امر ازدواج، معرفی اعضای هیات امنای مرکز رسیدگی به امور مساجد و تشکیل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان از مصوبات جلسه بود.
همچنین در این جلسه امام جمعه ساوه به عنوان مسئول رسیدگی به امور مساجد شهرستان معرفی شد.