استاندار مرکزی گفت: سهم کشاورزی استان مرکزی نباید کمتر از ۱۰ درصد صادرات غیر نفتی باشد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، سید علی آقازاده در آیین بهرهبرداری از فاز دوم طرح توسعه گلخانه 50 هکتاری هیدروپونیک زرندیه با بیان اینکه استان مرکزی در افکار عمومی به عنوان استانی صنعتی نقش بسته است گرچه با دو بال صنعت و کشاورزی حرکت میکند، افزود: از مجموع رقم صادرات غیر نفتی که سالانه بالغ بر یک میلیارد دلار در استان است، سهم بخش کشاورزی از این میزان کمتر از ۱۰ درصد است.
وی با بیان اینکه امروز شاهد تحقق بخشی از سیاستهای اقتصاد مقاومتی با اجرای طرح گلخانهای در شهرستان زرندیه هستیم، گفت: ستاد اجرایی فرمان امام راحل از ارگانها و نهادهایی است که توانسته سیاستهای اقتصاد مقاومتی را به خوبی اجرا کرده و عینیت بخشد. اقتصاد مقاومتی در واقع اقدامی بر ضد تحریمهاست و فعالیت این مجموعه الگویی برای فعالیت سرمایهگذاران و فعالان حوزه اقتصادی کشور است.
آقازاده تصریح کرد: این مجموعه علاوه بر فعالیت در حوزه کشاورزی و صنعتی در حوزههای دیگر اقتصادی نیز فعال است که جای تقدیر دارد و توانسته است در صادرات محوربودن کشور نقش بسزایی داشته باشد.
وی اقدامات منتهی به دور زدن تحریم را از نتایج تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: مدیریت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام میتواند الگویی برای فعالان اقتصادی در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی باشد.
استاندار مرکزی با بیان اینکه با مدیریت مصرف آب و کاهش سطح زیرکشت میتوان بهرهبرداری را افزایش داد و با کشت نوین گلخانهای بهرهوری ارتقا مییابد، افزود: این رویه در ستاد اجرایی فرمان امام عملی شده است.
آقازاده تاکید کرد: سهم کشاورزی استان مرکزی نباید کمتر از ۱۰ درصد میزان صادرات غیر نفتی باشد بلکه باید حداقل برابر باشد و امید است با توسعه کشت گلخانهای و مجموعههای این چنینی به این شاخص دست یابیم. این ظرفیت بزرگ کشاورزی و توسعه کشت گلخانهای به همت این ستاد میتواند بخشی از این خلا را پر کند.
به گزارش ایسنا، نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی در این آیین بیان کرد: به برکت صادرات میتوانیم به خودکفایی دست یابیم و میتوان با این رویه به بازارهای جهانی دست یافت.
محمدرضا منصوری گفت: نباید اجازه داد با کشاورزی سنتی منابع خدادادی به هدر برود تا یک روزی با بحران شدید آب مواجه شویم که حتی در تامین آب شرب با مشکل مواجه شویم.
وی افزود: عرصه محصولات سالم با مصرف بهینه آب، کشور را صادراتمحور خواهد کرد.
در این آیین امام جمعه زرندیه حجتالاسلام حسین ابراهیمی عنوان کرد: به برکت انقلاب شاهد پیشرفت و توسعه روزافزون در عرصههای مختلف هستیم. امروز کشور ما در جنگ اقتصادی بسر میبرد و با انواع تحریمها مواجه است و اگر چنین توطئههایی علیه سایر نظامهای جهان میشد از پای در میآمد، اما نظام اسلامی مقتدرانه ایستاده است و چهل سال است که روز به روز شاهد حضور قدرتمند ایران اسلامی در همه عرصهها به ویژه در حوزه کشاورزی هستیم.
رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) از تولید روزانه 200 شغل توسط این ستاد در کشور خبر داد .
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمد مخبر در آیین بهره برداری از فاز دوم طرح توسعه گلخانه 50 هکتاری هیدروپونیک زرندیه به الزامات راهبردهای توسعه پایدار اشاره کرد و گفت: ضرورتی ترین راهبرد توسعه، ساماندهی تولید در کشور است .
وی با تاکید بر اینکه تولید محور بودن نیاز به الویت بندی دارد به همین دلیل در ستاد اجرایی کمک به تولید در کشور متمرکز شده است، مهمترین نتایج این تلاش ها و تمرکز ها را ایجاد ۴۰۰ هزار فرصت شغلی دانست که طی هشت ماه اخیر ۴۱ هزار شغل در کشور ایجاد شده است .
مخبر تصریح کرد: بزرگترین مشکل امروز کشور در حوزه تولید دارو و غذاست و دشمن نیز بر روی این دو مقوله نگاه خود را متمرکز کرده است و از جمله تهدیدات کشور قلمداد می شود، گفت: رهبری در مقوله اقتصاد مقاومتی به خوبی به حوزه غذا و دارو اشاره کرده است .
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یک راهبرد در کشور است که در بین نخبگان و دست اندرکاران مورد غفلت واقع شده است، افزود: بالغ بر ۹۵ درصد داروی مورد نیاز در کشور قابل تولید و تامین است، اما چهار درصد داروی وارداتی معادل ۳۵ درصد هزینه داروی کشور را به خود اختصاص داده است .
رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با اشاره به اینکه ایجاد شهرک دارویی توسط ستاد در دستور کار قرار دارد، گفت: یک داروی ضد سرطان تولید شده توسط ستاد در سال گذشته منجر به کاهش ۱۲۰ میلیارد تومان هزینه از جیب بیماران سرطانی شد به صرفه جویی و جلوگیری از خروج ارز از کشور نیز انجامید .
وی به تغییر اقلیم در دنیا اشاره کرد و افزود: فعالیت در حوزه دانش بنیان باید مورد توجه قرار گیرد و با تولید مبتنی بر پیشرفت و تکنولوژی، با کاهش منابع آبی میزان بهره وری را افزایش داد و در بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام راحل این رویکرد در حال اجراست.
مخبر با بیان اینکه کاهش قیمت تمام شده از مزیت های اقدامات دانش بنیان است و چاره ای جز انجام اقدامات دانش بنیان در شرایطی که شاهد تغییر اقلیم در جهان وایران هستیم وجود ندارد، بیان کرد: منابع آبی محدود و تامین غذا با تهدید مواجه است، باید با طرح های دانش بنیان در حوزه کشاورزی و دامی و حتی در تامین علوفه دام و سایر نیازها به افزایش بهره وری کمک کرد .
وی مهمترین امتیاز ایران در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی و بیانیه گام دوم رهبری را جوانان تحصیل کرده و نخبه کشور دانست و تاکید کرد: باید بستر فعالیت نیروی جوان و تحصیلکرده فراهم شود و این هنر مدیریت کشور است که بتواند از این ظرفیت موجود استفاده کند .
وی گفت: در چشم انداز فعالیتی ستاد، توسعه کشت گلخانه ای حداقل ۱۰۰ هکتار در نظر گرفته شده است و به دنبال ثروتمند کردن مردم و کشور در سایه تولید است، ستاد اجرایی بدنبال کاراقتصادی صرف نیست بلکه در جهت محرومیت زدایی منطبق با اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال با ثروتمند کردن مردم و کشور است .
رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) افزود: ۳۷۰ سهام شرکت های مختلف کشور از سوی ستاد در چند سال اخیر به مردم واگذار شد، ستاد خود را مجموعه تولید بنگاه و واگذاری آن به مردم می داند و سیاست ما توانمند کردن مردم است .
مخبر با بیان اینکه مجتمع گلخانه ای زرندیه ماهیت دانش بنیان و صادراتی دارد که از مولفه های اقتصاد مقاومتی محسوب میشود و به دنبال آن است که مردم را ثروتمند کند، اظهار کرد: 10 هزار و 500 طرح در سال ۹۷ با اشتغال حدود ۸۰ هزار نفر اشتغال با سرمایه گذاری ۵ هزار میلیارد تومان توسط ستاد اجرایی هدفگذاری شده است و این مجموعه روزانه ۲۰۰ شغل در کشور ایجاد میکند.