چهارشنبه 7 آذر 1403 | Wednesday 27 November 2024

تمامی اخبار

معاون استاندار و فرماندار ساوه گفت: ساختمان‌ها و بناهای به ظاهر مهندسی ساز در برابر زلزله آسیب‌پذیر، سست بنیان و غیر‌مقاوم هستند.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمد بهاروند در مانور زلزله که همزمان با هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی در مدرسه فرزانگان ساوه برگزار شد، با تاکید بر لزوم نظارت دقیق مهندسین ناظر و مراجع ذیربط بر مقاوم سازی ساختمان‌ها، اظهار کرد: علاوه بر وظایف نظارتی که بر عهده دستگاه‌های مختلف است رعایت آئین نامه 2800 مبنی بر طراحی استاندارد ساختمان‌ها در برابر زلزله منجر به ساخت و ساز براساس ضوابط و اصول مهندسی شده و از آثار مخرب زلزله کاسته خواهد شد.

وی بیان کرد: متاسفانه در سایه بی دقتی مهندسین ناظر و احداث ساختمان‌های به ظاهر مهندسی‌ساز اما فاقد ایمنی و استحکام لازم، آمار تلفات جانی و مالی در حین وقوع زلزله افزایش می یابد.

فرماندار ساوه افزود: استفاده نکردن از مصالح مرغوب، نبود نظارت دقیق از سوی نظام مهندسی ساختمان، شهرداری‌ها و راه و شهرسازی و عدم رعایت قوانین ملی ساختمان‌سازی موجب بروز مشکلات عدیده‌ای در هنگام بروز بلایای طبیعی می‌شود.

وی گفت: بسیاری از کشورهای زلزله خیز دنیا با اجرای قوانین در حوزه ساختمان‌سازی اقدام به احداث بناهای مستحکم و مقاوم کرده و در برابر زلزله ایمن هستند.

بهاروند با اشاره به قرار گرفتن ایران در زمره کشورهای زلزله خیز جهان و فعالیت صدها گسل در این کشور گفت: متاسفانه با وجود زلزله خیز بودن ایران، اما در ابتدایی ترین گام برای مقاوم بودن در برابر این بلای طبیعی که آثار مخربی را بر جای می‌گذارد اقدام موثری صورت نگرفته است و علاوه بر اینکه هیچ اقدام عملی برای مقاوم سازی بافت‌های فرسوده‌ای که در گذشته صورت گرفته نشده نظارت دقیقی هم بر ساخت‌وسازهای فعلی هم صورت نمی‌گیرد.

وی بر کیفی‌سازی در ساخت‌وسازها تاکید کرد و از دستگاه‌های ذیربط خواست تا با نظارت دقیق اجازه ندهند عده‌ای با ساخت بناهای غیرمقاوم با جان و مال مردم بازی کنند تا مردم احساس امنیت و آرامش کنند و در صورت بروز تخلفات برخورد قانونی صورت گیرد.

فرماندار ساوه تاکید کرد: متاسفانه بیمارستان‌هایی که باید امن‌ترین نقطه برای درمان مصدومین ناشی از وقوع زلزله باشند از استحکام لازم برخوردار نبوده و نیازمند مقاوم‌سازی هستند.

وی هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی را فرصتی برای ارتقای سطح آمادگی نیروهای امدادی و آگاهی بخشی به مردم در راستای پیشگیری از تلفات جانی و مالی بیان کرد و افزود: همچنین این هفته فرصتی برای بازخوانی و بازبینی وضعیت ساخت‌وسازها و استحکام بنای ساختمان‌های شهر برای مقاوم بودن در برابر زلزله است.

بهاروند در ادامه با اشاره به زلزله اخیر استان البرز که در شهرستان ساوه نیز به طور قابل ملاحظه‌ای احساس شد، گفت: این زلزله یک مانور واقعی بود که بلافاصله پس از وقوع آن با تشکیل ستاد مدیریت بحران شهرستان و آماده‌باش تمامی دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان آرامش در شهر برقرار و با همکاری مردم مشکل خاصی پیش نیامد.

به گزارش ایسنا، مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه نیز گفت: برگزاری مانور زلزله و ایمنی در مدارس در راستای ارتقای سطح آمادگی دانش آموزان در هنگام وقوع بلایای طبیعی نظیر زلزله است.

ابراهیم فراشیانی افزود: دانش آموزان چه در محیط مدرسه و چه در منزل از جمله گروه هایی هستند که در معرض خطرات متاثر از وقوع زلزله قرار دارند از این روز برگزاری این مانورها گامی در جهت حفظ آمادگی و ارتقای سطح آگاهی‌های آنان در مواجهه با بلایای طبیعی است که لازم است چنین برنامه‌هایی استمرار یابد.

وی بیان کرد: برگزاری مانور زلزله که به نوعی شبیه‌سازی وقوع این بلای طبیعی در مدارس است می تواند از مخاطرات و آثار مخرب زمین لرزه در محیط‌های تحصیلی کاسته و دانش آموزان با برخورداری از آگاهی‌های لازم موجب نجات جان خویش شوند.

مانور زلزله با به صدا درآمدن آژیر خطر و طی مراحل پناه‌گیری، خروج اضطراری و امداد و نجات برگزار شد و شرکت‌کنندگان در این مانور پس از این برنامه از نمایشگاه توانمندی‌های نیروهای امدادی که به مناسبت هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی در فرهنگسرای اداره ارشاد ساوه برپا شده بود، بازدید کردند.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group