فرماندار ساوه بر ضرورت تغییر دیدگاه جامعه نسبت به معتادان تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمد بهاروند در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ساوه عنوان کرد: در دین مبین اسلام نجات فرد به مثابه نجات جامعه است و باید از تمام ابزارهای فرهنگی و توان خیرین و نیز ظرفیت سازمانهای مردم نهاد برای نجات معتادان در راستای تغییر نگاه مردم از مجرم بودن به بیمار بودن تلاش کرد.
وی مواد مخدر را در راس حوزه آسیبهای اجتماعی دانست و گفت: خیلی از ناهنجاریهای اجتماعی، بزهکاریها و اختلافات خانوادگی متاثر از مواد مخدر و شیوع آن در جامعه است.
فرماندار ساوه با تاکید بر اینکه این آسیب اجتماعی به عنوان یک معضل فراگیر درآمده و نگران کننده است، افزود: در راستای مبارزه با مواد مخدر یک تلاش همگانی و عزم ملی وجود دارد و در این راه تعدادی از عزیزانمان به درجه رفیع شهادت نائل میآیند اما این اقدامات همچنان ناکافی است.
وی خواستار تعمیم اقدامات پیشگیرانه و بازدارنده توأم با عزم جدی برای مبارزه با این بلای خانمانسوز در سطح جامعه شد و گفت: یکی از اقدامات موثر که در شهرستان ساوه به منظور پیشگیری از شیوع آسیبهای اجتماعی ناشی از مواد مخدر صورت گرفته و جرائم را تا حد قابل ملاحظهای کاهش داده است فعالیت مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است که توانسته است نقش تاثیرگذاری در راستای تبیین وظایف محوله داشته باشد.
فرماندار ساوه خواستار برطرف کردن نواقص این مرکز و توسعه فعالیتها و خدمات آن شد و گفت: به همین منظور جلسهای با حضور رئیس دادگستری و دادستان برگزار و بر ارائه خدمات قانونمند با حمایت دستگاه قضایی تاکید شد.
وی بر هدفگذاری در حوزه پیشگیری و مبارزه با شیوع موادمخدر در جامعه از سوی مراجع ذیربط تاکید کرد و گفت: افزایش نیروی انسانی و تجهیز امکانات مورد نیاز موجب خواهد شد تا بتوان با توان بیشتر زمینهساز تحقق اهداف ترسیمی شد.
بهاروند بر مشارکت جدی همه دستگاههای ذیربط برای مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و گفت: پاکسازی نقاط آلوده و تغییر چهره شهر با مناسبسازی فضای شهری که موجب هویتبخشی و احساس شخصیت شهروندان میشود، عاملی برای کاهش بروز آسیبهاست.
وی نظارت بر فعالیت قانونمند و ساماندهی کمپهای ترک اعتیاد را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: صدور مجوز و نیز فعالیت کمپ ترک اعتیاد برای بانوان از جمله نیازهای ضروری شهرستان در این حوزه است.
به گفته فرماندار ساوه برگزاری جلسات متعدد با دهیاران، شوراهای اسلامی روستا، نشستهای دانشگاهی و دانش آموزی، همایشهای کارگری و کارمندی موجب آگاهسازی مردم در خصوص وضعیت شیوع مواد مخدر شده و به کاهش آمار در جامعه کمک خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، ابراهیم عباسی معاون شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی نیز در سخنانی خواستار استقرار مراکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در نقاط آلوده شهرستان که اقدام به توزیع و خرید و فروش مواد مخدر می کنند، شد.
وی افزایش آمار سرقت و سایر آسیبهای اجتماعی و نیز مراحمت معتادین را از جمله مواردی دانست که در نقاط آلوده بوقوع می پیوندد و گفت: استقرار مراکز پیشگیری در نقاط آلوده موجب کاهش این آسیبها خواهد شد.
عباسی متولی اصلی آموزش در حوزه آسیبهای اجتماعی را سازمان بهزیستی دانست و افزود: انتظار میرود که با همکاری سازمان تبلیغات آموزشهای پیشگیری از اعتیاد در نقاط آلوده افزایش یافته و جامعه را با آموزش مستمر توانمند کرد.
وی بیان کرد: آموزشهای موثر، منجر به تغییر نگرش خواهد شد و با توانمندسازی مردم میتوان نسبت به برطرف کردن فقر فرهنگی تلاش کرد تا نتیجه مطلوب حاصل شود.