استاندار استان مرکزی گفت: هفته فرهنگی یک تلنگر و تذکر برای همه مسئولان به ویژه متولیان فرهنگی جامعه است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، سیدعلی آقازاده در کارگروه تخصصی امور فرهنگی و اجتماعی استان مرکزی که به مناسبت هفته فرهنگی ساوه در این شهرستان برگزار شد، افزود: هفته فرهنگی فرصتی برای تقویت ظرفیتهای فرهنگی و تلاش برای ارتقای شاخصهای حوزه فرهنگ و جبران کاستیها در این عرصه است.
وی با اشاره به برگزاری هفته فرهنگی در ساوه از این شهرستان به عنوان منطقهای دارای فرهنگ غنی بالای هزار ساله یاد کرد و گفت: با وجود فرهنگ غنی و تمدن کهن که در این شهرستان وجود دارد اما در بسیاری از مسائل و موضوعات شاهد بروز مشکلاتی هستیم که برطرف کردن آن نیازمند عزم جدی همگان است.
استاندار مرکزی با اشاره به رشد جرائم در این شهرستان اظهار کرد: افزایش جرائم ریشه در فقر فرهنگی دارد و عدم نگاه جدی به مقوله فرهنگ منجر به افزایش جرائم شده است و باید برای مقابله با آن برنامهریزی کرد.
وی در ادامه انعکاس آمار در حوزه های گوناگون فرهنگی در این شهرستان را هم امیدوارکننده و هم تکان دهنده بیان کرد و گفت: برای بهبود شرابط فرهنگی این شهرستان باید کار عملیاتی انجام داد و صرف طرح و بحث نمیتوان مشکلات را برطرف کرد بلکه باید وارد فاز اجرائی شد.
آقازاده، افزایش جرائم، کافی نبودن فضای فرهنگی، سرانه فضای ورزشی، فضای تحصیلی در آموزش و پرورش، کمبود نیروی انسانی در دستگاه تعلیم و تربیت، کمبود فضای بهداشتی و درمانی را از مهمترین مشکلات این شهرستان در حوزه فرهنگی و اجتماعی برشمرد و گفت: مدیران باید با اولویتبندی نیازهای این شهرستان در سال آینده و هدفگذاری این اولویتها برای برطرف شدن مشکلات برنامهریزی و جذب اعتبار ملی کنند.
وی با تاکید بر اینکه مشکلات ساوه و زرندیه در هم تنیده شده است، گفت: این دو شهرستان به عنوان پیشانی استان مرکزی نیازمند نگاه جدی و اساسی هستند.
وی با اشاره به وجود 66 هزار دانش آموز و دانشجو در این شهرستان افزود: جمعیت 25 درصدی دانش آموز و دانشجوی ساوجی یک فرصت بزرگ در راستای تقویت ابعاد فرهنگی و ایجاد نشاط و شادابی در جامعه برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و معضلات فرهنگی است.
استاندار مرکزی تاکید کرد: برنامهریزی در حوزه فرهنگ باید به گونهای صورت گیرد که با هزینه کمتر بالاترین بهرهوری را ایجاد کرد و اولویت فرهنگی شهرستان، انتشار نشاط و شادابی مناسب و مطلوب در چارچوب و شرایط قابل قبول باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود کاهش آمار ازدواج و آمار طلاق در سنین پائین برای زوجین را بسیار خطرناک دانست و گفت: ایجاد فضای نشاط و شادابی در جامعه با کمترین هزینه و ارتقای شاخصهای فرهنگی بسیاری از نابسامانیها و معضلات اجتماعی نظیر طلاق را کاهش خواهد داد.
آقازاده در ادامه تامین معیشت مردم و بهبود اقتصاد خانواده را عامل دیگری برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بیان کرد و افزود: توجه به مقوله فرهنگ توام با بهبود شرایط اقتصادی باید صورت گیرد و اگر به معیشت و درآمد مردم توجه شود و از لحاظ معیشتی تامین باشند قطعا بخش اعظمی از جرائم و آسیب هایی نظیر طلاق کاهش پیدا خواهد کرد.
وی با تاکید بر ارتباط مستقیم شرایط اقتصادی با شرایط فرهنگی و خانوادگی گفت: شرایط اقتصادی مطلوب نوید توسعه فرهنگی را میدهد.
وی تصریح کرد: رونق اقتصادی با جذب سرمایهگذاری خارجی و داخلی و بهرهگیری از ظرفیت خیرین و مشارکت آنها در ایجاد اشتغال صورت خواهد گرفت چرا که دولت به تنهایی نمیتواند رونق اقتصادی را صورت دهد بلکه نیاز به مشارکت عمومی دارد.
استاندار مرکزی در ادامه، مصوبات کارگروه فرهنگی اجتماعی استان در ساوه را تلاش برای ارتقای شاخصهای بهداشتی و درمانی، فضاهای ورزشی، تقویت فرهنگ کتاب و کتابخوانی، استفاده از ظرفیت حوزههای علمیه، تقویت فرهنگ ایثار و شهادت، سرمایهگذاری در حوزه فرهنگی و اقتصاد به منظور تقویت مولفههای توسعهای فرهنگی و تقویت باورهای انقلابی و دینی مردم دانست.
وی همچنین با اشاره به مهاجرپذیر بودن ساوه تنوع قومیتی و خرده فرهنگها در این شهرستان را فرصتی مهم به منظور بهره گیری از ظرفیت آنان در توسعه اقتصادی و فرهنگی شهری و روستایی دانست.
استاندار مرکزی در سفر یک روزه به ساوه علاوه بر شرکت در نشست کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان، در مراسم تشییع پیکر دهمین شهید مدافع حرم این شهرستان نیز شرکت کرد. وی سپس از نمایشگاه فرهنگی ساوه که با ایجاد 60 غرفه در حوزه اجتماعی و فرهنگی به منظور معرفی و شناساندن پتانسیلهای فرهنگی و اجتماعی این شهرستان در هفته فرهنگی برپا شده بود بازدید کرد.
آقازاده در ادامه سفر به ساوه از سه واحد تولیدی و صنعتی این شهرستان واقع در شهر صنعتی کاوه بازدید و در دیدار با مدیران این واحدها مشکلات و موانع توسعهای آنها را بررسی کرد.