مراسم اختتامیه سومین سوگواره تعزیه با حضور ،مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی، امام جمعه موقت ساوه ،تعدادی از مسئولین و گروه های مختلف تعزیه در سالن شهیدآوینی ساوه برگزار شد.
حجت الاسلام اسلامی امام جمعه موقت ساوه در این آئین گفت: تعزیه یکی از مهمترین آیینهای عزاداری در ماه محرم و صفر است و از گذشته تا به امروز بوده است که نباید کمرنگ شود و باید هرسال شاهد اجرای آن در میان عزاداران حسینی باشیم.
وی افزود: نقش آیین تعزیهخوانی در ترویج فرهنگ عاشورایی و روحیه ایثار و شهادت برکسی پوشیده نیست و این آیین با استقبال با شکوه مردم به ویژه نسل جوان برگزار میشود و باید از این ظرفیت استفادههای بهتری شود.
اسلامی افزود: اجرای هنرمندانه همراه با رعایت تمامی اصول حرفهای تکنیکی و هنری در تعزیه به اثر گذاری و ماندگاری این هنر اسلامی افزوده و آن را به تعالی و تکامل میرساند.
اسلامی تصریح کرد: استفاده از متون خوب و صحیح و همچنین استفاده از ابزار و امکانات لازم در تعزیه ضروری است و تحریف در هرموضوعی به اصل کار ضربه زده و به این هنر آیینی خدشه وارد می کند.
وی در پایان خواستار فعالیت تعزیه خوانان در اعیاد به ویژه عید غدیر که موجب شادی و نشاط جامعه میشود، شد.
به گزارش ایسنا، حسین محمودی فر رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه نیز در این مراسم ضمن تقدیر از کلیه گروههای تعزیهخوانی گفت: سومین سوگواره تعزیه با توان و مساعدت و همراهی گروههای تعزیه و مدیریت انجمن تعزیه برگزار و تعداد 13 گروه در این سوگواره شرکت داشتند که نسبت به سالهای گذشته و نظارت انجمن از پیشرفت خوبی برخوردار بوده است.
وی در ادامه اظهار کرد: تعزیه، جایگاه ویژهای در مراسم عزاداری و سوگواری سید و سالار شهیدان داشته و این آئین سنتی برگرفته از فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی مردم ما است.
محمودی فر تصریح کرد: هنر نمایش تأثیر زیادی در انتقال مفاهیم و پیامهای دینی میتواند ایفا کند و میتوان با اتکا به تعزیهخوانی که از سالهای دراز در کشورمان برگزار شده است فرهنگ عاشورایی را در میان نسل های جوان ترویج داد. هنر تعزیه شاهکاری است که به نام ایران در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است و نیاز است که این فرهنگ تداوم داشته باشد و در آینده های دور هم شاهد برگزاری تعزیه باشیم.
درپایان از برگزیدگان سومین سوگواره تعزیه با اهداء لوح تقدیر و هدایا تجلیل شد و همچنین تعداد 45 نفر نیز شایسته تقدیر بودند که با اهداء لوح تجلیل شدند.
به گزارش ایسنا همچنین در مراسم دیگری با اهداء لوح تقدیر و هدایا و همچنین کمک نقدی از طرف مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی از عوامل نمایش مذهبی گمشده تجلیل به عمل آمد .
در این مراسم نیز رئیس ارشاد ساوه ضمن تقدیر و تشکر از سرپرست گروه، کارگردان و کلیه عوامل نمایش افزود : خداوند این توفیق را نصیب شهرستان ساوه کرده که در سال های 95 و 96 این گروه نمایشی در پیاده روی اربعین اجرای نمایش داشته باشند و خداوند را ازاین بابت سپاسگزاریم.
وی در ادامه تصریح کرد: زبان هنر، زبانی است که همیشه به ارزش ها تداوم میبخشد و آنرا به نسلهای بعدی منتقل می کنـد.
وی افزود: نمایشهای مذهبی در ایران اسلامی از جایگاه ویژه ای برخورد بوده و از این هنر در راستای ترویج ارزشها بهره گرفتهایم و هر چقدر کیفیت نمایشها بالاتر باشد ارتباط گیری آن با مخاطب قوی تر و اثرگذاری بیشتر خواهد شد .
محمودی فر تصریح کرد: نمایش مذهبی گمشده در سطح شهرستان در مساجد، تکایا، مدارس و همچنین در پیادهروی اربعین در شهرهای نجف، کربلا و در موکب های مختلف اجرا شد