رئیس جهاد کشاورزی بخش مرکزی ساوه پایان مهرماه سال جاری را به عنوان آخرین تاریح کشت کلزار در این شهرستان اعلام کرد.
حسین قاسمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: به دلیل شرایط آب و هوایی و اقلیم خاص این شهرستان اگر کشاورزان بعد از تاریخ عنوان شده اقدام به کشت کلزا کنند، احتمال اینکه محصول آنها خسارت ببیند، زیاد است.
وی با بیان اینکه تاریخ کاشت کلزا از اهمیت ویژهاى برخوردار است، اظهار کرد: این عمل با وضعیت جغرافیایى منطقه ارتباط مستقیم دارد.
وی گفت: در کاشت کلزاى پائیزه زمان کاشت باید طورى انتخاب شود که قبل از فرا رسیدن اولین یخبندان زمستانه، به مرحله هشت برگى رسیده باشد تا گیاه با خطر سرما و حمله آفات در زمستان مواجه نشود. از سوى دیگر تاریخ کاشت نباید آن قدر زود باشد که نقطه رویش در معرض خطر سرمازدگى قرار گیرد.
این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه در ادامه گفت: کاشت کلزا به لحاظ تامین و تولید روغن و همچنین به خاطر نیاز کم به آبیاری با توجه به خشکسالیهای اخیر و به لحاظ پایداری بسیار بالا از اهمیت زیادی برخوردار است، این گیاه در مقابله با کم آبی دارای اهمیت بسیاری است.
وی از کلزا به عنوان یک محصول کاملا اقتصادی نام برد که در صورت معرفی صحیح میتواند جایگاه خوبی در میان کشاورزان به دست آورد.
قاسمی افزود: کلزا بالای 40 درصد روغن دارد و روغن آن از تمامی روغنها به استثنای کنجد و کتان بهتر است. کلزا حاصلخیز کننده و پایدارکننده خاک است و هر محصولی که پس از آن کشت شود تا 22 درصد افزایش تولید خواهد داشت.
وی با اشاره به بروز سرمای ناگهانی در این شهرستان اظهار کرد: کلزا در مرحله ۸-۶ برگی، حداکثر مقاومت به سرما را دارد و بدون پوشش برف، سرماى ناگهانى ۱۵درجه سانتىگراد زیر صفر را تحمل مىکند.
قاسمی افزود: از کشاورزان درخواست می شود، جهت دریافت آخرین اطلاعات و توصیههای لازم با کارشناسان جهادکشاورزی ساوه مشورت کنند تا بتوانند این محصول کاملا اقتصادی را با کمترین آسیب و با میزان بالا تولید کنند .