رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه گفت: 700 کیلو صمغ گیاه باریجه در سطح هزار هکتار از ارتفاعات روستای استیجک ساوه برداشت شد.
سهراب پاژنامه در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، حفظ و احیا این گیاه را زمینهساز اشتغال بهرهبرداران و فرآوری آن دانست و افزود: در راستای اجرای عملیات بهرهبرداری و برداشت صمغ از گیاه باریجه در ارتفاعات این شهرستان زمینه اشتغال برای 30 نفر روز طی مدت زمان دو ماه فراهم شد.
وی به ارزش این گیاه در حوزه دارویی، بهداشتی و صنعتی اشاره کرد که موجب تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی در این عرصه با بهره برداری اصولی و فنی از این محصول خواهد شد.
پاژنامه بر لزوم آموزش صحیح اصولی و فنی به بهرهبرداران و مرتعداران به منظور برداشت این گیاه تاکید کرد و گفت: آموزش صحیح موجب خواهد شد تا بهره برداران به روشهای صحیح از این گیاه بهرهبرداری کنند تا هم میزان صمغ مناسبی برداشت شود و هم مانع از بروز آسیبهای غیرقابل جبران به گیاه شوند.
وی تاکید کرد: برداشت صحیح و اصولی از این گیاه موجب تقویت قدرت باززایی و ترمیم زخم شده و عاملی برای جلوگیری از ضعیف شدن گیاه به منظور برداشت در سالهای آتی خواهد شد.
پاژنامه بیان کرد: گیاه باریجه به عنوان یکی از مهمترین گیاهان دارویی، صنعتی نقش بسیار ویژهای در صادرات کشور دارد. صمغ گیاه باریجه به صورت اشکی و توده ای برداشت می شود و از هر گیاه قوی در حدود۶۰ گرم صمغ برداشت می شود.