سرپرست شهرداری ساوه گفت: تجمیع مالیات بر ارزش افزوده باعث تعطیلی تمامی پروژههای عمرانی شهری در ساوه خواهد شد.
مجید اصدق در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: برنامههای توسعهای پنج ساله کشور، برنامههای میان مدتی هستند که به منظور ارتقاء کشور در زمینههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... از سوی دولت تقدیم مجلس شده و پس از بررسیهای لازم به تصویب مجلس رسیده و به تمامی دستگاهها ابلاغ میشود.
وی ادامه داد: ماده 6 متن برنامه ششم توسعه احساس خطر جدی برای مدیریت شهرهایی مانند ساوه ایجاد کرده و به شدت موجب تضعیف جایگاه آن شده است، زیرا اگر اتفاقاتی که در برنامه ششم نوشته شده است، رخ دهد، دیگر وجود شهرداری و شورای شهر معنا ندارد، لذا این امر موجبات انتقادات فراوانی را از سوی مسئولان و مدیران شهری ساوه فراهم کرده است.
اصدق افزود: بر اساس روش جدید مقرر شده است سهم شهرداری از مالیات بر ارزش افزوده که سازمان امور مالیاتی هر ماه آن را از مودیان دریافت و به شهرداری پرداخت میکرد، به جای اینکه مستقیم به خزانه شهرداری واریز شود ابتدا به حساب استانداری پرداخت و سپس تحت پروسه تازهای که وزارت کشور طراحی میکند، به شهرداریها پرداخت شود.
وی گفت: در استان مرکزی برخی شهرستانها مانند ساوه بیشترین نقش را در خصوص پرداخت مالیات بر ارزش افزوده دارند و از ابتدای امسال با تجمیع استانی این موارد و سهم شهرداریهای مختلف از این مالیات که بر اساس گزینههایی همچون جمعیت شهر و روستا انجام میگیرد شهرستان ساوه عملا از این بابت متضرر میشود.
سرپرست شهرداری ساوه ادامه داد: ساوه به عنوان میزبان بزرگترین شهر صنعتی کشور با برخورداری از بیشترین جمعیت بعد از شهر اراک از این قانون بیشترین زیان را متحمل خواهد شد زیرا اثرات منفی شهر صنعتی مانند آلودگی هوا، مهاجرپذیری، حاشیه نشینی و مشکلات فرهنگی، هزینههای زیاد برای خدماترسانی به مناطق حاشیهنشین و ... بار مضاعف هزینه بردوش شهرداری ساوه است.
وی تصریح کرد: با اجرای قانون تجمیع و تقسیم عوارض مربوط به مالیات بر ارزش افزوده حدود 80 درصد بودجه شهرداری ساوه کاهش مییابد و با انجام این امر نه تنها اجرای هرگونه کار عمرانی در شهر متوقف میشود بلکه شهرداری ساوه دیگر توان پرداخت حقوق کارکنان یا حتی جمع آوری زباله ها را هم ندارد.
وی با بیان اینکه هم اکنون مطالبات پیمانکاران بخش پسماند نیز پرداخت نشده است، اظهار کرد: از امام جمعه شهرستان، نماینده مردم شهرستانهای ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی، فرماندار و سایر مسئولان شهرستان تقاضا داریم تا برای رفع این مشکل شهر اقدام کنند.
اصدق در ادامه از برگزاری جلسه کمیسیون ماده پنج در ساوه خبر داد و گفت: با توجه به اینکه برگزاری کمیسیون ماده پنج از خواستههای چندین ساله شهروندان بوده است، با تلاش فرماندار و نماینده مردم شهرستانهای ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی قول مساعد خود را برای برگزاری این کمیسیون برای نخستین بار در شهرستان ویژه ساوه اعلام و اولین جلسه در فرمانداری ساوه برگزار شد.
وی افزود: بر اساس ماده 5 قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، وظیفه بررسی و تصویب طرحهای تفضیلی شهری بر عهده کمیسیونی نهاده شده که از آن به عنوان ماده 5 یاد میشود.