چهارشنبه 7 آذر 1403 | Wednesday 27 November 2024

تمامی اخبار

آیین روز بدون نایلکس با حضور جمعی از اعضا و منتخبین شوراي اسلامي شهر ساوه، سرپرست حوزه خدمات شهري، دوستداران طبیعت، کارکنان سازمان مديريت پسماند شهرداری و جمعي از كارشناسان محيط زيست در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ساوه برگزار شد .

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، رضا یزدی سرپرست حوزه خدمات شهری شهرداری ساوه در این آیین هدف از نامگذاری این روز را فرهنگ سازی و ارتقاء سطح دانش و آگاهي شهروندان در زمینه زیان های بهداشتی و زیست محيطي استفاده از کیسه های پلاستیکی دانست و گفت: اين روز بهانه اي است كه توجه افكار عمومي به اين موضوع مهم معطوف شود زیرا آمار و ارقام نشان مي دهد كه كشور ما جزو كشورهاي پر مصرف دنيا از لحاظ كيسه هاي پلاستيكي به شمار مي‌آيد .

وی ادامه داد: با توجه به اینکه از نفت و مشتقات نفتی تجدیدپذیر، مواد پلاستیکی تجزیه ناپذیر مانند کیسه های پلاستیکی تولید می شود و ورود این مواد به چرخه ضایعات از جنبه های مختلف برای کره زمین مشکل ساز است به منظور فرهنگ سازی و ارتقاء سطح دانش شهروندان در زمینه مضرات استفاده از کیسه های نایلونی، ۲۱ تیر ماه از سوی طرفداران محیط زیست روز بدون کیسه نایلکس نامگذاری شده است .

مهندس یزدی گفت: هر سال به این بهانه جمعی از افراد و دوستداران محیط زیست دور هم جمع می شوند و به صورت نمادین در این روز فعالیت هایی را انجام می دهند اما قطعا این اقدامات کافی نیست زیرا سالانه حدود چهار میلیارد کیسه پلاستیکی وارد چرخه ضایعات می شود .

وی تصریح کرد: این میزان پلاستیک به ظاهر دفن یا در اقیانوس ها رها می شوند و از جنبه های مختلف برای زمینی مخاطره انگیز و مشکل ساز هستند، این کیسه ها از زمان اختراع پلاستیک مهمان ناخوانده خانه ها شده و با توجه به اینکه رفاه و راحتی در زندگی روزمره بوجود آورده‌اند مورد استقبال و توجه بیشتر شهروندان قرار گرفته‌اند .

یزدی یادآور شد: بسیاری از مردم نمی دانند که همین کیسه های به اصطلاح یکبار مصرف علاوه بر ضرر و زیان هایی که به دلیل طول عمر تجزیه شدن که حدود 300 تا 1000 سال تخمین زده شده است برای زمین و اکوسیستم دارد موجب به خطر افتادن سلامت انسانها و سایر موجودات زنده می شود .

وی خاطرنشان ساخت: همچنین استفاده از کیسه های پلاستیکی برای نان داغ یا لیوان های یکبار مصرف برای نوشیدنی های داغ موجب ایجاد سرطان می شود و به خطر افتادن زندگی 267 گونه دریایی بواسطه گیر افتادن یا بلعیدن زباله های دریایی، ذرات سمی آزاد شده ناشی از تابش نور آفتاب به پلاستیک ها و در نهایت متاسفانه تنها یک تا سه درصد از این کیسه ها بازیافت می شوند .

سرپرست حوزه خدمات شهری افزود: در حال حاضر کشورهای بسیاری در جهت مقابله با زباله های پلاستیکی گام های موثری برداشته اند که برای نمونه استرالیا استفاده را محدود کرده است و بنگلادش اولین کشور بود که به دلیل مسدود شدن راه فاضلاب در سیل ویرانگر استفاده را ممنوع کرد و در آفریقا نیز ممنوع گردیده و در هنگ کنگ و ایرلند هم مالیات سنگینی برای تولید و فروشندگان کیسه های پلاستیکی در نظر گرفته شده است .

به گفته وی در انگلیس و فرانسه در شهرها و روستاها به جای کیسه یکبار مصرف از چند بار مصرف و تجزیه پذیر استفاده می کنند .

یزدی اظهار کرد: ما به عنوان یک دوستدار محیط زیست باید سفیران این حرکت نمادین باشیم و علاوه بر اینکه در سایر روزها از این کیسه ها استفاده نکنیم موجب ترویج و فرهنگ سازی عدم استفاده از کیسه های پلاستیکی و یکبار مصرف باشیم .

وی ادامه داد: باید راه های جایگزین دیگر مانند استفاده از کیسه های پارچه ای، کیسه های سازگار با محیط زیست که 46 درصد کمتر از کیسه های پلاستیکی ترکیبات پایه نفتی و زرینی دارند و 34 درصد کمتر از کیسه پلاستیکی گاز گلخانه ای تولید می کنند را ترویج نماییم .

 

وی افزود: کیسه های سازگار با محیط زیست در صورت دور انداخته شدن ظرف 240 روز یا کمتر تجزیه می شوند، پس باید برای کارخانه هایی که کیسه هایی از مواد گیاهی تولید می کنند یا شهروندانی که که با خود کیسه های چند بار مصرف به همراه می آورند مورد تشویق قرار گیرند چون آنها ضمن صرفه جویی در هزینه ها محیط زیست را هم از شر حجم زباله های پلاستیکی نجات می دهند .

در ادامه این مراسم که با برنامه های شاد و متنوع همراه بود مسئولان ضمن توزیع جوایز و کیف های پارچه ای به شرکت کنندگان، از نمایشگاه دستاورد های کودکان از مواد قابل بازیافت بازدید کردند

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group