نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: شهرستان ساوه به عنوان مهد پرورش ادبا و نویسندگان، سرزمین مفاخر تاریخساز ایران اسلامی است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمدرضا منصوری در همایش تجلیل از مقام علمی، ادبی و پژوهشی دکتر ابوالقاسم فخاریان ساوجی که با حضور ادبا، نویسندگان و فرهیختگان در سالن سلمان ساوجی ساوه برگزار شد، افزود: مفاخر تاریخساز ساوجی با عنوان گوهرهای علمی و ادبی این دیار، سرمایههای ارزشمند علمی و اجتماعی هستند.
وی بیان کرد: خدای تعالی به فرهیختگان ادبی این دیار توانائیهای فکری و علمی عطا کرده است و آنان نیز در تربیت نسل جوان تلاش وافری انجام دادند.
منصوری با تجلیل از مقام علمی و ادبی استاد فخاریان اظهار کرد: استاد فخاریان دانش آموختهای است که بسیاری از افراد فرهیخته این دیار شاگردان او هستند.
وی تصریح کرد: تجلیل از مقام شامخ علمی و ادبی دانشمندان، پاسداشت مقام علم و دانش است که همواره مورد تاکید است و باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در ادامه گفت: افرادی که قصد دارند از پیشرفت و توسعه این دیار جلوگیری کنند را به تقوا و اخلاقمداری توصیه میکنم.
وی با تاکید بر اینکه در طول مدت یک سالی که به عنوان نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی خدمت میکنم در مقابل تمامی صحبتهایی که میشود سکوت کردهام، گفت: افرادی که برخی صحبتها را مطرح میکنند بدانند که همه صحبتها، جواب دارد و اگر سکوت کردهام به توصیه دین در اخلاقمداری عمل میکنم و مردم قضاوت خوبی در خصوص این صحبتها، دارند.
منصوری تصریح کرد: اگر در مورد کارهای انجام شده عدهای مواضع تخریبگرایانه داشته و بیاحترامی میکنند بدانند که این گونه رفتارها پاسخ خواهد داشت و در زمان مشخص پاسخ همه را خواهم داد.
وی در ادامه به برخی اقدامات انجام شده در طول این یکسال اشاره کرد و گفت: دعوت از چندین وزیر و سفر آنها به ساوه و زرندیه و اخذ مجوزهای متعدد برای توسعه شتابان این خطه از دیار اسلامی موضوعی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت.
منصوری بیان کرد: بودجه ساوه و زرندیه در دو سال گذشته در ردیف هشتم استان بوده است، اما با تلاشهای صورت گرفته شاهد رشد 70 درصدی آن و رسیدن به رتبه نخست هستیم و علیرغم محدودیت اعتباری و بودجه ای و حتی با وجود حقوقهای معوقه هم اکنون 22 پروژه بهداشتی و درمانی در ساوه و زرندیه در حال اجراست.
وی بیان کرد: کسی که کار اجرایی می کند حرف نمی زند و عمل می کند و کسی که حرف می زند کار نمی کند. امیدواریم که اخلاق مداری در جامعه ما جاری و ساری شود.
به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه نیز گفت: ساوه شهر ادب و مهد پرورش فرهیختگانی نظیر استاد فخاریان، استاد قاضی اسدی و استاد خراطی است که موجب اعتلای نام این شهر هستند.
رضا حیدرینوری بیان کرد: انتخاب عنوان همایش علمی ادبی و پژوهشی برای بزرگداشت استاد فخاریان بیانگر آن است که این فرهیخته ادبی سالها برای اعتلای علم و دانش تلاش کرده است.
وی در ادامه به تعریف هنر اشاره کرد و انجام امور با ظرافتهای دلنشین را مفهوم هنر دانست و آن را به دو بخش سمعی و بصری تقسیمبندی کرد و گفت: نظام دادن در هنر یک ذوق است و هنر در ادبیات بدین مفهوم است که آنچه را که انسان حس می کند به تصویر و نوشتن درآورد.
رئیس دانشگاه آزاد ساوه بیان کرد: هنرمند قدرت نظم دارد و این ودیعهای است که خدا در وجود او نهاده است و ادبیات در هنر از جایگاه والایی برخوردار است.
وی در ادامه به ویژگیهای استاد فخاریان اشاره کرد و گفت: اخلاق خوب، تواضع، نظم در کلاس درس، دانش بالا، تبحر در علوم مختلف، جامعیت در علومی نظیر قرآن، حدیث، فقه و فلسفه از ویژگیهای اوست.
حیدرینوری در ادامه با اشاره به آثار ادبی استاد فخاریان گفت بیان کرد: کتاب آوای عارفانه استاد فخاریان مشتمل بر 150 هزار بیت از سرودههای استاد در قالبهای متعدد شعری و شامل مدح و توصیفات است و مراودات بسیاری با اساتید مختلف دارد.
وی به اثر اخیر منتشر شده استاد که در این همایش رونمایی شد اشاره کرد و گفت: کتاب فرهیختگان ساوه در برگیرنده معرفی 482 نفر از بزرگان و نخبگان ساوجی است و علاقمندان می توانند زندگینامه و تاریخ زندگی 482 نفر از بزرگان، نخبگان، فرهیختگان، موسیقی دانان، نویسندگان و ... ساوه و زرندیه را در این کتاب مطالعه کنند.