یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: افسردگی در کمین تنبل هاست.
اکرم ترابی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: بعد از بررسیهای موردی و مشاهدات افراد مختلف و پرسش و پاسخهای فراوان بنابر احتمال، تنبلی می تواند رابطهای جدا نشدنی با بروز افسردگی داشته باشد.
وی ادامه داد: بدین صورت افرادی که از لحاظ فعالیتهای عمومی و تحرکات روزانه تنبلتر هستند و عموماً مسئولیت کارهای خود را بر دوش دیگران میاندازند وگاهی به نوعی نمیخواهند انرژی خود را خرج کنند و از دیگران بیگاری میکشند یا اهمال کار هستند، یعنی کارهای خود را همیشه به فردا یا زمان بعد موکول میکنند و به نوعی بعد از گذشت مدت زمانی دچار افسردگی میشوند.
فرد تنبل هرچه مسئولیت اعمال خود را بر دوش دیگران و سرنوشت و تقدیر بیاندازد، امروز را فردا کند و از کوشش و تلاش بپرهیزد، افسردهتر خواهد شد.
این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در ادامه گفت: این افسردگی بدین علت به وجود میآید که فرد برای راحتی و تنبلی خود انرژی خرج نکرده و مدام بجای انجام دادن اعمال فرحبخش و روزمره زندگی و جستجوی راه حل درست زیستن، به دنبال راهی برای فرار از مشکلات و جستجوی مقصر و انداختن بار به دوش دیگران و به تعویق انداختن اهدافش است.
وی گفت: در نتیجه در بیشتر مواقع پاداش یا تشویقی از سمت دیگران و خود دریافت نخواهد کرد و او بجای آنکه صرف اعمال نشاطآور و امیدوارکننده پیش رود، به سمت افسردگی و افکار منفي سوق داده خواهد شد. اگر فرد همچنان راه اشتباه خود را ادامه دهد و سبک زندگی خود را تغییر ندهد و راهی برای رفع این مشکل خود پیدا نکند، همچنان در بند افسردگی گرفتار خواهد ماند.
ترابی به راهکارهایی که میتوان برای رفع مشکل چنین افرادی در نظر گرفت اشاره کرد و گفت: این افراد سعی کنند که مرد امروز باشند، به خود پاداش دهند و مثبت بیندیشند و برای خود هدف تعیین کنند.
وی به این افراد توصیه کرد: عادتهای مخرب خود را ترک کنید و کارهای بزرگ را به بخشهای کوچکتر تقسیم کنید، توقعات بی جای خود از دیگران را کم کنید، برنامه ریزی کنید و خود مسئولیت اعمال خود را بپذیرید، بیشتر سفر کنید چرا که دنیا بزرگتر از آن است که در گوشهای کنج عزلت گزینید.