تغییر نام روز درختکاری به روز درختداری درخواستی بود که در مراسم روز درختکاری در شهرک صنعتی سرمایه گذاری خارجی ساوه عنوان شد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، معاون استاندار و فرماندار ساوه در این مراسم که با حضور جمعی از مقامات استانی و شهرستانی برگزار شد، گفت: پایبندی به حفاظت از محیط زیست جزو وظایف ملی و از جمله دستورات دینی ماست.
محمد بهاروند افزود: درختکاری و توسعه فضای سبز به مانند تقویت دستگاه تنفسی زمین بوده و ریههای زمین را برای تنفس بهتر تقویت میکند، این مهم خصوصا در کشور ما که بیشتر مناطق آن را نیمه خشک و خشک تشکیل داده از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی ادامه داد: خشک شدن دریاچه ارومیه و باتلاق ها در سالهای اخیر تبعات خاص زیست محیطی را در کشور بر جای گذاشته است که با توسعه فضای سبز و نگهداری از آن از شدت این تبعات کاسته خواهد شد.
وی بیان کرد: البته اقدامات دولت برای رهایی از تبعات زیست محیطی ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه بسیار مثمرثمر بوده است و اگر اقدامات دولت در 14 استان کشور نبود، مشکلاتی نظیر مواجه شدن با پدیده ریزگردها به صورت گسترده تر وجود داشت.
فرماندار ساوه افزود: مهمترین وظیفهای که مردم دارند توسعه فضای سبز و مهمتر از آن حفاظت و صیانت از آن است که به مراتب از اهمیت بیشتری برخوردار است و باید نمای مناسب و زیبای زمین را حفظ و برای احیای آن تلاش کرد.
وی با انتقاد از تخریبهایی که در طبیعت و جنگلها با مداخله عامل انسانی صورت میگیرد، گفت: براساس رسم معمول همه ساله صدها نهال در کشور ما غرس می شود اما متاسفانه دهها هکتار از زیبایی کوه، دشت و جنگل را از بین میبریم که جای نگرانی است.
وی افزود: جنگل و درخت متعلق به آیندگان است و وظیفه ما صیانت و حفاظت از این میراثی است که از گذشته به ما سپرده شده و باید به آیندگان تحویل دهیم.
فرماندار ساوه در ادامه به اقدام ارزشمند کاشت نهال در شهرک صنعتی سرمایهگذاری خارجی اشاره کرد و گفت: احداث این شهرک که از مصوبات دولت قبل بوده، با پیگیریهای لازم در این دولت از سه سال پیش آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه این شهرک تنها شهرک صنعتی سرمایهگذاری خارجی استان مرکزی است که در قطب صنعتی کشور در حال احداث است، افزود: جاذبههایی که ساوه و این شهرک صنعتی دارد موجب شده است تا سرمایهگذاران رغبت بیشتری برای سرمایهگذاری در آن داشته باشند.
بهاروند افزود: برای ایجاد اشتغال در جامعه و برطرف کردن مشکل بیکاری چارهای جز جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی وجود ندارد و اشتغالزایی بسیاری از مشکلات این منطقه را برطرف خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل جمعیت دوستداران طبیعت ساوه نیز گفت: هرچند اهمیت درختداری بسیار بیشتر از درختکاری و پیشنهاد می کنیم که روز درختکاری در تقویم به نام درختداری نامگذاری شود.
مهدی فرقانیپور افزود: نباید به روز درختکاری به عنوان یک حرکت نمادین جهت کاشت درخت نگاه کرد، بلکه حفظ درخت که همانا درختداری است از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی تخریب طبیعت را به دور از آموزههای سبک زندگی اسلامی بیان کرد و افزود: اگر فعال محیط زیستی نیستیم و علاقهای به فعالیت در حوزه زیستمحیطی و طبیعت نداریم حداقل مخرب طبیعت نباشیم و به درختان و محیط زیست خود آسیب وارد نکنیم.
به گفته فرقانیپور، فرهنگسازی برای حفظ درخت نیازمند یک حرکت جدی و مجاهدت حقیقی است تا بیش از این شاهد تخریب طبیعت و لطماتی که به کره زمین وارد میشود، نباشیم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی گفت: تاکنون 235 هکتار فضای سبز در شهرکهای صنعتی استان مرکزی ایجاد شده است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، مصطفی آمره در آئین روز درختکاری که در شهرک صنعتی سرمایهگذاری خارجی ساوه افزود: احداث شهرکهای صنعتی که به منظور ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در نقاط مختلف کشور انجام میشود، مخاطرات احتمالی برای محیط زیست به همراه خواهد داشت و ایجاد فضای سبز موجب از بین رفتن این آسیبها خواهد بود.
وی بیان کرد: تبعات زیست محیطی ناشی از فعالیت صنایع در شهرک های صنعتی موجب شده است تا سیاستگذاری در این مجموعههای تولیدی و صنعتی به سمت و سوی صیانت از محیط زیست و ایجاد آن باشد و کاشت درخت و توسعه فضای سبز در همین راستا بوده است.
وی گفت: توسعه اقتصادی در گرو توسعه زیست محیطی است و اگر نسبت به محیط زیست بی تفاوت باشیم قطعا توسعه اقتصادی را با چالش مواجه خواهیم کرد.
این مقام مسئول در شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی در ادامه گفت: تاکنون 330 هزار اصله نهال و 470 هزار درختچه در شهرک های صنعتی استان مرکزی کاشته شده است و برای حفاظت از این درختان ضمن بهرهگیری از روشهای نوین آبیاری از کودهای مقوی و ریزمغذیها استفاده شده است.
وی بیان کرد: به لحاظ عمر بیشتر درختان و درختچهها در شهرک صنعتی تلاش شده است که گونههایی انتخاب و غرس شود که سازگار با اقلیم و جغرافیای منطقه بوده و هزینه نگهداری از آنها نیز پائین باشد.
آمره در ادامه با اشاره به احداث شهرک صنعتی سرمایهگذاری خارجی در ساوه گفت: برخورداری از ویژگیهای منحصر بفرد در این منطقه موجب شده است که این شهرک صنعتی به طور مستمر میزبان هیاتهای خارجی تجاری و اقتصادی باشد.
وی بیان کرد: فراهم کردن زیرساخت های لازم و تامین آب و برق و سایر خدمات در این شهرک صنعتی زمینهساز تبدیل این شهرک به قطب صنعتی استان مرکزی است.