یک واحد آموزشی که با مشارکت کمیسیاریای سازمان ملل در امور پناهندگان در اردوگاه افاغنه شهید ناصری ساوه احداث شده بود در مراسمی با حضور نمایندگان سازمان ملل و مقامات استانی و شهرستانی افتتاح مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، این واحد آموزشی که به نام شهید مدافع حرم، شهید محمد محسنی، نامگذاری شده است، دارای مساحت 960 متر مربع و شامل 12 کلاس آموزشی است که مجهز به نمازخانه، آزمایشگاه، دستگاه تصفیه آب و ... است.
سازه این دبستان اسکلت بتنی است و 1600 متر مربع در آن محوطهسازی انجام شده است. این مدرسه مجهز به سیستم گرمایش به صورت موتورخانه مرکزی و سیستم سرمایشی کولر آبی است.
مجری این طرح وزارت آموزش و پرورش و سازمان آموزش و پرورش استان مرکزی و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان است که تحت نظارت اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور و اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی احداث شده است.
در احداث این واحد آموزش که عملیات اجرایی آن از 6 تیرماه 1395 آغاز شد اتحادیه اروپا و کشورهایی نظیر آلمان، ژاپن، نروژ، جمهوری کره و فدراسیون روسیه مشارکت داشتهاند.
در مراسم افتتاح یک واحد آموزشی که با مشارکت کمیسیاریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در اردوگاه افاغنه شهید ناصری ساوه احداث شده است، پیام سیوانکا داناپالا رئیس دفتر مرکزی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد قرائت شد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، در این پیام که توسط آرش بهآذین نماینده کمیساریای عالی امور پناهندگان قرائت شد، آمده است: "از تمام تلاش های شرکای کمیساریا، همکارانی که در ساخت این مدرسه همیاری و حمایت کردند قدردانی می کنم، همچنین تشکر ویژه دارم از همکارانم در آموزش و پرورش، اداره کل نوسازی مدارس، اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی و اهداکنندگانی که این پروژه را در حدود 80 روز تکمیل کردند.
استان مرکزی با میزبانی 23 هزار پناهنده بیانگر مهربانی، میهمان نوازی و چند فرهنگی در تاریخ و فرهنگ ایران است.
زندگی جوامع میزبان در کنار و هماهنگ با پناهندگان در حالی که در رشد و رونق استان مشارکت دارند ویژگی است که در بسیاری کشورها یافت نمی شود، امید است که مدرسه جدید نمونه مثال زدنی از این همسویی با اقتصاد و جامعه این استان باشد.
طبق دستور رهبری در دو سال گذشته حدود 77 هزار کودک افغان بدون مدرک در مدارس کشور ثبت نام شدند، در حالی که نزدیک به 400 هزار کودک افغان و عراقی در حال حاضر در مدارس ایران در حال تحصیل هستند از اینرو کمیساریای عالی همواره از سخاوت و میهمان نوازی مردم و دولت ایران تقدیر کرده و بی صبرانه به دنبال ادامه همکاری به منظور بهبود فرصت های موجود در همه بخش ها خصوصا بخش تحصیل پناهندگان است.
نیاز به ذکر نیست که نسل جوان امروز سرمایه های آینده ما هستند. کارمندان کمیسیاریای عالی از جمله اینجانب مدت زمان زیادی را صرف شنیدن مشکلات پناهندگان می کنیم یکی از مهمترین مشکلات پناهندگان خصوصا پناهندگان افغانستان مسئله آموزش است اگرچه اغلب در مواجهه با چالش های اقتصادی شان بسیاری از از پناهندگان قادر به تامین مخارج تحصیل نیستند. دولت جمهوری اسلامی ایران با حذف شهریه خاص پناهندگان در سال گذشته دسترسی آنان به تحصیل را افزایش داده است و جا دارد بار دیگر قدردانی خود را از دولت ایران و سیاست های پیش رونده مثال زدنی شان ابراز دارم.
با ارتقای فضاهای آموزشی توسط ساخت مدارس جدید در مناطق پر جمعیت پناهنده نشین امکان دسترسی کودکان پناهندگان به تحصیل میسر و آسان خواهد شد. در این حین از طریق گسترش معیارهایی برای معافیت و تخفیف شهریه بخصوص در مقطع متوسطه دوم وزارت آموزش و پرورش می تواند با حمایت بیشتر دسترسی پناهندگان به تحصیل را افزایش داده ضمن اینکه با این افزایش ظرفیت پناهندگان می توانند در جوامع میزبان مشارکت کنند.
کمیساریا برای اطمینان از دسترسی پناهندگان به تحصیل در محیط های آموزشی امن از دولت جمهوری اسلامی ایران حمایت می کند."
بهآذین در پایان ابراز امیدواری کرد که با ایجاد این مدرسه دسترسی به آموزش و پرورش بخصوص در مهمانشهر ساوه برای همه کودکان بویژه دختران که قبلا به هر دلیل دسترسی کمتری به این امکان داشتند، فراهم شده باشد.
به گزارش ایسنا، محمدرضا منصوری نماینده ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با بیان اینکه تلاش برای تکمیل مکارم اخلاق از سوی پیامبر اکرم(ص) به عنوان هدف رسالت ایشان عنوان شده است، افزود: براساس آموزه های این پیامبر بزرگ دامن زدن به قومیت ها و عصبیتها نادرست و خلاف آموزه های اسلام است.
وی تصریح کرد: برتری انسان ها براساس قرآن به تقواست و برهمه ما واجب است که مسلمانانی که مهمان ما هستند را همچون برادر در کنار بگیریم و تکریم کنیم.
منصوری ابراز امیدواری کرد که اینگونه اقدامات توسعه یافته و ساوجی ها همسایگان خوبی برای افاغنه مقیم در این شهر باشند.
وی افزود: هرچند نواقص زیاد است و با مشکلاتی همچون تحریم ها درگیر بوده ایم، اما همیشه به فضل الهی امید داریم و دعای خیر مردم در موفقیت هایمان حرکت تاثیرگذار است.
به گزارش ایسنا، محمد بهاروند فرماندار ساوه نیز در این جلسه با بیان اینکه در خصوص ساخت این واحد آموزشی طی 80 روز اقدامی جهادی صورت گرفته است، افزود: در حال حاضر در اردوگاه شهید ناصری 110 دانشآموز وجود دارد که قبلا برای ثبت نام آنها در مدارس بدلیل کمبود فضا با مشکل مواجه بودیم و بعضا نتوانسته بودند در مدارس ثبت نام کنند، اما با احداث این مدرسه این مشکل برطرف شده است.
وی با اشاره به تاکید اسلام بر اهمیت تعلیم و تربیت و بهره مندی همگانی از این نعمت و تاکید دولت و مقام معظم رهبری بر لزوم ایجاد امکان تحصیل دانش آموزان افغان، گفت: خوشبختانه این امکان در این اردوگاه فراهم شده است.
بهاروند خاطرنشان کرد: امکانات این مدرسه با امکانات مدارس دیگر یکسان بوده و داشن آموزان این مدرسه از پرداخت شهریه معاف هستند. امروز دانش آموزی در این اردوگاه نداریم که به دلیل نبود مکان مناسب از امکان تحصیل محروم شود.
هادی فدایی مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: مدیران در ایران به دنبال ارتقای علم و دانش هستند و فرقی نمی کند که افرادی که از نظام آموزشی استفاده می کنند بومی یا غیر بومی ایران باشند.
وی افزود: نظام اسلامی و قوای سه گانه تلاش می کنند که مردم در ایران در کمال آرامش زندگی کنند و ارائه بهترین خدمات را وظیفه خود می دانند.
به گفته وی، ایران 40 سال است که میزبان اتباع افغانستان است و مردم ایران اتباع افغان را گرامی داشته و تکریم میکنند. این رویکرد برگرفته از تفکر اسلامی و آموزههای دینی است.
به گزارش ایسنا، این واحد آموزشی با مشارکت کمیسیاریای سازمان ملل در امور پناهندگان در اردوگاه افاغنه شهید ناصری ساوه احداث شده و امروز در مراسمی با حضور نمایندگان سازمان ملل و مقامات استانی و شهرستانی افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
در احداث این واحد آموزشی که عملیات اجرایی آن از 6 تیرماه 1395 آغاز شد اتحادیه اروپا و کشورهایی نظیر آلمان، ژاپن، نروژ، جمهوری کره و فدراسیون روسیه مشارکت داشتهاند.