امام جمعه ساوه گفت: حاشیه نشینی تصویری واقعی از یک معضل فرهنگی اجتماعی است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی در چهل و نهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان ساوه با دستور جلسه بررسی حاشیه نشینی و معضلات فرهنگی و اجتماعی آن اظهار کرد: شهرستان ساوه به دلیل برخورداری از جاذبه های صنعتی و کشاورزی به یک شهر مهاجرپذیر تبدیل شده است که حجم قابل توجهی از سکونتهای این شهر به حاشیه نشینی مبدل شده است.
وی بیان کرد: در نقاط حاشیه نشین شهر ساوه مشکلات فراوانی وجود دارد که در صورت عدم ساماندهی این نقاط آسیب های اجتماعی گریبانگیر شهر خواهد شد.
امام جمعه ساوه در ادامه با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا اظهار کرد: انتخابات از منافع ملی است و دستاوردهای نظام متعلق به همه است از این رو سیاه نمایی دستاوردهای نظام به بهانه رقابت انتخاباتی بر خلاف منافع ملی است و باید پرهیز شود.
وی با تاکید بر زمینهسازی حضور باشکوه مردم در انتخابات پیش رو همانند حماسه سیاسی یوم الله 22 بهمن گفت: آثار شرکت مردم در انتخابات بیشتر از اثر سلاح و موشک است و حضور مردم است که نظام را بیمه میکند.
وی با تاکید بر پرهیز از فضای تخریبی در انتخابات اظهار کرد: نامزدهای انتخاباتی به بیان توانمندی های خود بپردازند و از تخریب فضای انتخاباتی پرهیز کنند.
حجتالاسلام حسینی در ادامه به اولویت های شورای فرهنگ عمومی در سال آینده اشاره کرد و گفت: اولویت قراردادن قانونگرایی، مسئولیتپذیری، ساماندهی گسترش فرهنگ عمومی، اخلاق عمومی، نقدپذیری، حاشیهنشینی، معضلات اجتماعی، تقویت اعتماد عمومی، تقویت سرمایه اجتماعی و امید به آینده، رضایت اجتماعی و سلامت فرهنگی از جمله برنامههای شورا برای سال آینده است.
به گزارش ایسنا، معاون استاندار و فرماندار ساوه نیز حاشیه نشینی را از جمله مشکلات خاص فرهنگی عمرانی، اجتماعی و اقتصادی بیان کرد.
محمد بهاروند افزود: برای جلوگیری از آسیبهای اجتماعی ناشی از حاشیهنشینی اقدامات خوبی در سطح کشور صورت گرفته است و شاید بیشترین وقت و زمان برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی صرف شده است.
وی بیان کرد: در سایه ساماندهی معضلات اجتماعی و فرهنگی ناشی از حاشیهنشینی شاهد استقبال مردم از قانون و پایبندی آنها به قانونمداری هستیم و انگیزه حاشیه نشینان برای اخذ مجوزهای قانونی بیشتر شده است.
رئیس دادگستری ساوه نیز خواستار تخصیص بودجه بیشتری از سوی شهرداری برای ساماندهی مشکلات و معضلات نقاط حاشیه ای شهر شد.
هادی ملکی افزود: بازنگری در تغییر کاربری ها در نقاط حاشیهای شهر از جمله معضلاتی است که باید توسط کمیسیون ماده پنج شهرداری اعمال نظر شود.
وی همچنین با اشاره به فعالیت مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شهرداری ساوه گفت: این مرکز به عنوان الگویی برای شهرهای دیگر تبدیل شده است و فعالیت آن موجب ارائه چهره زیباتری از شهر بدون متکدی شده و نهادهای حمایتی نیز مکلف به سرکشی و بررسی وضعیت مراجعهکنندگان به این مرکز هستند.
شهردار شهر ساوه نیز با اشاره به برنامه شورا و شهرداری برای ساماندهی حاشیهنشینان گفت: موثرترین اقدام مدیریت شهری حفظ وضعیت موجود حاشیه نشینی و جلوگیری از گسترش ساخت و سازها در سکونت های غیر مجاز بوده است.
کامران جوادی با اشاره به تخصیص بودجه برای نقاط حاشیهای شهر گفت: در بودجه سال آینده برای آسفالت معابر، خرید 30 دستگاه اتوبوس، ایستگاه آتش نشانی، فضاهای ورزشی و پارک در نقاط حاشیه ای پیش بینی شده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای فرهنگ شهرستان ساوه نیز با اشاره به دستور جلسه این شورا گفت: آنچه در شهر ساوه قابل تامل است ایجاد سکونتهای غیر مجاز و نقاط حاشیه ای است که به یک معضل فرهنگی و اجتماعی تبدیل شده است.
حسین محمودی فر افزود: لازم است در شورای فرهنگ عمومی موانع و راهکارهای معضلات فرهنگی و اجتماعی نقاط حاشیه ای شهر بررسی و برای اجرا به دستگاه ذیربط ابلاغ شود.
به گزارش ایسنا، ارائه گزارشی از فعالیت مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شهرداری ساوه، ارائه برنامه و طرح از سوی اعضای شورا برای حل معضلات حاشیه نشینی در جلسه بعدی شورای فرهنگ، عضویت اعضای شورای فرهنگ عمومی شهرستان ساوه در شورای نامگذاری میادین و خیابان های شهر، نظارت بر عملکرد مالی و اخلاقی موسسات خیریه شهرستان از جمله مصوبات این جلسه بود.