مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری ساوه گفت: به موازات توسعه فضای سبز شهری باید از تخریب فضای سبز موجود و درختان پارکها از سوی شهروندان جلوگیری کرد و لازمه این کار فرهنگسازی است.
قاسم جبران در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: گسترش شهرنشینی را میتوان یکی از دلایل عمده تخریب محیط زیست و از بین رفتن سرمایههای سبز در جامعه بشری دانست.
وی بیان کرد: این تخریب که به منظور افزایش رفاه نسبی انسانها انجام میگیرد مشکلات عدیدهای را نیز برای انسانها ایجاد کرده است.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری ساوه ادامه داد: افزایش غبار و ریزگردها و تغییرات شدید فصلی، افزایش آلودگیهای شیمیایی که بواسطه وجود کارخانهها در اطراف شهرها تشدید میشود، فرسایش شدید خاک و دیگر معضلات از جمله مشکلات تخریب فضای سبز است.
وی با تاکید بر اینکه به نظر میرسد برای کاهش این عوارض، احیا و ایجاد فضای سبز تنها راهکار عملی است، اظهار کرد: ایجاد کمربندهای سبز در اطراف شهرها نیز به این منظور در دستور کار شهرداریها قرار گرفته است.
به گفته جبران، این کمربندهای سبز در حاشیههای شهر، با درختان و گونههای سازگار با محیط ایجاد میشود و نقش مهمی در ایجاد هوای پاک در شهرها، افزایش رطوبت نسبی هوا، کاهش آلودگیهای صوتی، کاهش ورود ریزگردها به شهر، بهبود دمای هوای شهرها و حفظ گونههای جانوری دارد.
وی افزود: همچنین کمربندهای سبز اطراف شهرها به کمک ریشههای عمیق گونههای گیاهی در خاک، نفوذ قطرات باران و نزولات جوی را در خاک بهبود بخشیده و اثر مثبتی در افزایش ذخایر آب زیرزمینی در درازمدت میتواند داشته باشد.
وی افزود: مهم است که تک تک شهروندان اهمیت این گونههای حیاتبخش و کمربندهای سبز حاشیه شهرها را دانسته و اهتمام ویژهای برای حفظ و نگهداری و حتی گسترش آن داشته باشند.