معاون پژوهشی، آموزشی دانشکده علوم پزشکی ساوه از کسب مجوز تاسیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر برسلامت توسط این دانشکده خبر داد.
دکتر حمیدرضا برادران در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: پیرو سفر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به شهرستان ساوه و با عنایت معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، مجوز تاسیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت در دانشکده علوم پزشکی ساوه با امضای وزیر بهداشت صادر و ابلاغ شد.
وی بیان کرد: عوامل اجتماعی نظیر وضعيت تغذيه، محيط زيست، محيط كار، فقر، سطح سواد، طبقه اجتماعی، مسكن، آب، بيكاري، فشارهاي رواني، ميزان درآمد، حمايت اجتماعي، آموزش و... از مهمترين عوامل تعيينكننده سلامت هستند که اگر نادیده گرفته شوند رسیدن به اهداف سلامتی و برقراری عدالت در سلامت را غیرممکن میسازند.
این مقام مسئول در دانشکده علوم پزشکی ساوه افزود: این عوامل موجب بیش از 50 درصد ناخوشیها، بیماریها و مرگ ومیر در جهان هستند. براساس شواهد موجود، عمده بیعدالتیهای سلامتی نیز حاصل آثار و تبعات غیرمتقارن این عوامل اجتماعی بر سلامت مردم است.
وی بیان کرد: براین اساس، دانشکده علوم پزشکی ساوه خود را متعهد میداند تا با گسترش ارتباطات خود با سایر مراکزتحقیقاتی، خدمات پژوهشی مؤثری را در جهت توانمند سازی جامعه، همگام با پیشرفتهای علمی دنیا و با مشارکت مردم ارائه کند تا در نهایت موجبات سلامت و توسعه جامعه را فراهم آورد.
دکتر برادران در ادامه به اهداف این مرکز تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: بسترسازي و ارتقای كمي و كيفي پژوهش در حوزه تعيينكنندههاي اجتماعي سلامت و عدالت در سلامت، هدفمند كردن پژوهش در حوزه SDH و عدالت در سلامت، بكارگيري و استفاده از نتايج پژوهشهاي حوزه SDH و عدالت در سلامت، افزايش جذب منابع، جلب حمايت بخشهای خصوصي و حمايت از پژوهشهاي كاربردي مرتبط با عوامل اجتماعي موثر بر سلامت از جمله اهداف این مرکز تحقیقاتی است.
وی با تبریک به شهروندان ساوجی و کارکنان دانشکده علوم پزشکی به جهت کسب این موفقیت بزرگ اظهار کرد: برآنیم تا با تحقیق و بهرهگیری از نتایح تحقیقات، سطح سلامت مردم ساوه و شهرستان زرندیه افزایش یابد.