دبیر و رئیس کمیسیون اداری مالی شورای اسلامی شهر ساوه از پیش بینی اعتبار لازم جهت احداث اولین فرهنگسرای ساوه در بودجه سال 96 خبر داد.
هاشم زال در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: بودجه سالانه شهرداری عبارت است از یک برنامه جامع مالی که در آن کلیه خدمات، فعالیتها و اقداماتی که باید طی سال مالی انجام شود همراه با برآورد مبلغ و میزان مخارج و درآمدهای لازم برای تامین هزینه انجام آنها پیشبینی میشود و پس از تصویب شورای اسلامی شهر قابل اجراست.
وی ادامه داد: دوره عمل بودجه هر سال تا 15 اردیبهشت ماه سال بعد خواهد بود و تعهداتی که تا آخر اسفندماه هر سال تحقق یافته باشد، تا خاتمه دوره عمل بودجه از محل اعتبار مربوط قابل پرداخت است.
زال افزود: بودجه شهرداریها باید بر اساس برنامهها، وظایف و فعالیتهای مختلف و هزینه هر یک از آنها تنظیم شود و از تنظیم برنامه و بودجه و تفریغ بودجه و نحوه تفکیک وظایف و فعالیتها و انطباق بودجه با برنامه، همچنین طراز برآورد درآمد و هزینه به موجب دستورالعملی خواهد بود که از سوی وزارت کشور تصویب و ابلاغ خواهد شد.
وی ادامه داد: مسئولیت تنظیم بودجه شهرداری و مراتب حسن اجرای آن، همچنین تنظیم تفریغ بودجه به عهده شهردار و مسئول امور مالی است (مدیرامور مالی یا رئیس حسابداری وابسته به تشکیلات شهرداری) و واگذاری این وظیفه از طرف شهردار به هر یک از مامورین دیگر شهرداری رفع مسئولیت نخواهد کرد.
به گفته زال، شهردار موظف است به محض پیشنهاد بودجه یا تفریغ بودجه به شورای اسلامی شهر حداقل هفتهای سه روز تقاضای تشکیل جلسه شورای اسلامی را داشته باشد و خود نیز در جلسات حضور یافته و توضیحات لازم را درباره اقدام مندرج در آن بدهد.
وی تصریح کرد: موعد تصویب نهایی بودجه سالیانه به وسیله شورای اسلامی شهر و ابلاغ آن به شهرداری طبق ماده 67 قانون حداکثر تا اول اسفند ماه است و در صورتی که در موعد مذکور قانونی خود در این مورد عمل نکند، شهردار موظف است مراتب را به استاندار اطلاع دهد تا بر طبق مقررات قانونی اقدام لازم مبذول شود.
زال افزود: بودجه سال 96 شهرداری ساوه 209 میلیارد و 200 میلیون تومان تصویب شد که این رقم نسبت به بودجه سال 95 که 164 میلیارد تومان است، حدود 28 درصد افزایش یافته است.
وی گفت: از بودجه 164 میلیارد تومانی مصوب شهرداری ساوه در سالجاری 170 میلیارد تومان محقق شد که این رقم با مدیریت صحیح هزینهها و توجه به اقتصاد مقاومتی با افزایش شش میلیاردی مواجه بوده است.
وی بیان کرد: در بودجه ۹۶ توجه ویژه به مسائل فرهنگی و ورزشی شده که مبلغ ۵ میلیارد تومان تصویب شد. تصویب این میزان بودجه در این بخش در طول دوران فعالیت شهرداری و شورای شهر بی سابقه است.
دبیر و رئیس کمیسیون اداری مالی شورای اسلامی شهر ساوه با بیان اینکه در بودجه سال 96 به تمامی بخشها توجه ویژه شده است، گفت: یکی از اولویتها در سال آینده بحث تملکات در سه بخش شامل رفع گرههای ترافیکی، ایجاد پارکینگ و بافتهای فرسوده است که 10 میلیارد تومان برای این امر پیشبینی شده است.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرح نهضت آسفالت شامل زیرسازی، جدول کشی و آسفالت با اعتباری بالغ بر 26 میلیارد تومان از ابتدای سال آینده آغاز خواهد شد، اظهار کرد: در بودجه سال آینده هفتونیم میلیارد تومان برای سازمان پسماند شهرداری و 20 میلیارد تومان به بخش پارکها و فضای سبز شهری اختصاص خواهد یافت.
زال ادامه داد: همچنین برای احداث تقاطعهای غیرهمسطح مبلغ 20 میلیارد تومان پیش بینی شده که با افتتاح زیرگذر شهید رجایی در اسفندماه، احداث تقاطع سه سطحی در میدان شهرداری کلید خواهد خورد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین اولویتها در بودجه سال 96 سلامت شهروندان است که لازمه پرداختن به این موضوع پرداختن به زیرساختهای شهری در حوزه حملونقل عمومی است، لذا ششونیم میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی و توسعه حملونقل عمومی با محوریت خطوط اتوبوسرانی پیش بینی و در بودجه 96 لحاظ خواهد شد.
زال پیش بینی چهارونیم میلیارد تومانی برای بهبود بافتهای قدیمی مرکز شهر، سه میلیارد تومان برای احداث پارکینگ طبقاتی و سطحی و چهار میلیارد تومان برای تکمیل کمربندی های اطراف شهر را از دیگر اولویتها ذکر کرد و افزود: به شهروندان منطقه شمالی شهر نیز این نوید را میدهیم که مبلغ شش میلیارد تومان برای احداث ایستگاه شماره چهار آتشنشانی در شهرک علوی و خرید یک دستگاه نردبان 55 متری در بودجه سال آینده پیشبینی شده است.
وی بیان کرد: پرداختن به موضوعات فرهنگی و اجتماعی از دیگر مواردی است که نیاز به توجه بیشتر دارد و باید در اولویت کار شهرداری قرار بگیرد، زیرا متاسفانه هم اینک به دلیل هجمههای وسیع فرهنگی برخی جوانان شهر دچار انحراف رفتاری شدهاند و نیاز است که با انجام سرمایهگذاری با محوریت فرهنگسراها و توسعه مساجد جوانان را به سمت ارزشهای اسلامی راهنمایی کنیم.
وی بیان کرد: همانگونه که به لحاظ کالبدی باید شهری پاک داشته باشیم، در حوزه روحی و معنوی نیز باید این موضوع رعایت شود، لذا 6.5 میلیارد تومان اعتبار لازم جهت احداث اولین فرهنگسرای فرهنگی، هنری و آموزشی ساوه در بودجه سال 96 شهرداری پیشبینی شده است.
زال با اشاره به کاربریهای متنوع فرهنگی و خدماتی در این فرهنگسرا گفت: در طراحی این فرهنگسرا، عناصر مختلف با کاربریهای متنوع فرهنگی و خدماتی مانند کتابخانهها، سالنهای آمفی تئاتر، کنفرانس، گالری، استخر و همچنین فضاهای آموزشی، هنری و فرهنگی پیش بینی شده و احداث میشود.
به گفته وی، فقدان فضای مناسب فرهنگی و هنری در شهر یکی از دغدغههای دیرین اهالی فرهنگ و هنر این منطقه بوده و با احداث این مجموعه نیاز جوانان، شهروندان و علاقمندان به فرهنگ و هنر برطرف میشود.
وی افزود: در بودجه سال آینده تلاش شده تا درآمد شهرداری به سمت درآمد پایدار پیش برود و بر این اساس امیدواریم سال آینده از نظر بودجهای سال بهتری برای حوزه مدیریت شهری ساوه باشد و مردم همواره احساس کنند که اتفاقات خوبی در شهر و زندگیشان بوقوع میپیوندد.