معاون مدیر کل مدیریت بحران استان مرکزی گفت: خطرات انسانساز بیشتر از حوادث طبیعی شهرستان ساوه را تهدید می کند.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، عباسعلی نظیری در جلسه شورای اداری شهرستان ساوه با اشاره به ویژگی صنعتی بودن این شهرستان اظهار کرد: ساوه به لحاظ برخورداری از بزرگترین شهر صنعتی کشور یک جامعه صنعتی محسوب می شود و استقرار صدها واحد تولیدی و صنعتی کوچک و بزرگ علاوه بر مزیتهایی که برای این شهرستان دارد میتواند خطراتی که عامل آن انسانی است، را برای مردم به همراه داشته باشد.
وی تاکید کرد: به لحاظ تهدیدات انسانساز در بزرگترین شهر صنعتی کشور لازم است که یگ گروه کارشناس در حوزه صنعتی ضمن بازدید از تمامی واحدهای صنعتی و تولیدی واحدهای فاقد ایمنی لازم را شناسایی و نسبت به برطرف کردن نواقص آنها اقدام شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه شهرستان ساوه در دوره آموزشی مدیریت بحران استان مرکزی که در خمین برگزار شد توانست رتبه اول را کسب کند، افزود: براساس ارزیابیهای صورت گرفته از مجموع 60 جایگاه CNG در سطح استان مرکزی 20 جایگاه آن توانستند استاندارد لازم را کسب کنند که تمامی جایگاههای CNG شهرداری ساوه در شمار جایگاه های استاندارد هستند و لازم است از شهردار و شورای شهر ساوه در این خصوص تقدیر و تشکر بعمل آورد.
نظیری با اشاره به اینکه دو نوع بحران طبیعی و انسان ساز وجود دارد، گفت: مدیریت در خصوص مقابله و پیشگیری از بروز خسارات زیاد در خصوص بحرانهای طبیعی نظیر سیل و زلزله و ... توسط مدیریت بحران و ادارات ذیربط صورت میگیرد و بیشترین فعالیت مدیریت بحران در خصوص بحران های طبیعی است.
وی بحران انسان ساز نظیر واقعه ساختمان پلاسکو را مورد اشاره قرار داد که موجب آزردگی خاطر مردم شده و آنرا گوشزدی برای همه مسئولان دانست.
وی بیان کرد: گرچه نمی توانیم مانع از بروز بحرانهای طبیعی شویم اما با مدیریت صحیح میتوان از بروز خسارات بیشتر جلوگیری کرد و میزان آسیب ها را کاهش داد.
این مقام مسئول در ستاد مدیریت بحران استان مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود به مفید بودن بلایای طبیعی نظیر زلزله و رعدوبرق اشاره کرد و گفت: نباید از زلزله همواره به عنوان یک بلا یاد کرد چرا که زلزله در کنار قرار گرفتن در ردیف بحران های طبیعی یک نعمت است و برای زمین مفید است.
وی با تاکید بر اینکه براساس قانون طبیعت باید منبع زایش تولید انرژی تخلیه شود، افزود: زلزله همواره در زمین بوقوع میپیوندد تا منبع زایش تولید انرژی تخلیه شود و تنها تفاوت زلزله ها در ریشتر و عمق زمین است.
به گفته نظیری، به دنبال تولید انرژی در کره زمین این انرژی از سطح زمین بیرون آمده و آن را میشکند که منجر به تولید گسل میشود. در صورتی که زلزله در عمق نزدیکتر و با ریشتر بالاتر اتفاق بیفتد منجر به خسارت شده و در صورتی که در عمق دورتر و ریشتر کمتر باشد انسان متوجه آن نمیشود.
وی ادامه داد: زلزله موجب پیدا شدن کوههای جدید و معادن خواهد شد که این پیدایش ثمرات خوبی برای انسان و طبیعت خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه شهرستان ساوه نیز بر روی گسل زلزله قرار دارد و باید مقاومسازی و ایمن شود، افزود: تا زمانی که مقاوم سازی و ایمن کردن صورت نگیرد در صورت بروز بحران طبیعی و انسان ساز هیچ دستگاهی قادر به مقابله نیست.
نظیری در خصوص مزایای بحران طبیعی دیگری به نام رعدوبرق نیز گفت: بر اثر برخورد بار مثبت ابرها با بار منفی زمین و بارش باران آب اکسیژنه تولید میشود که نتیجه آن پاکی هواست.
به گفته نظیری هرچقدر میزان وقوع رعدوبرق کمتر باشد به همان میزان شاهد افزایش آلودگی هوا و آب و محیط خواهیم بود.
معاون مدیر کل مدیریت بحران استان مرکزی در ادامه به برنامه های ستاد مدیریت بحران استان اشاره کرد و گفت: تدوین سند آموزش برنامه ششم از مهمترین اولویتهاست و قرار است تا پایان برنامه ششم بیش از 80 درصد مردم استان در دورههایی نظیر دوره آموزشی ستاد مدیریت بحران استان که در خمین برگزار شد آموزش ببینند.
وی جامعه هدف این دوره های آموزشی را روسای ادارات، دانش آموزان، دانشجویان، کارمندان، کارگران و ... دانست تا بتوانند با برگزاری این دورهها در مقابل بحران آمادگی نسبی پیدا کنند.
وی همچنین از تشکیل کارگروه های 14 گانه زیر نظر ستاد مدیریت بحران برای تحقق اهداف و برنامه ها و نیز انجام ماموریتهایی که محول می شود خبر داد.