جلیل کوهپایهزاده در حاشیه مراسم افتتاح پایگاه اورژانس شهر آوه و کلنگزنی مرکز جامع سلامت روستایی در روستای طراز ناهید و در جمع خبرنگاران با اشاره بهضرورت توجه به بحث بهداشت و امنیت سلامت مردم اظهار داشت: بحث بهداشت و سلامت مناطق روستایی و کمتر توسعه یافته از دغدغههای وزارت بهداشت و درمان بود که برهمین اساس، تصمیم گرفتهشد تا در این مناطق مرکز فوریتهای پزشکی راهاندازی شود.
وی افزود: شهرها بهعنوان قشر مصرفکننده هستند ولی روستاها که در همه عرصههای کشاورزی و دامداری و تولید نقش مهمی در رونق و توسعه اقتصادی کشور دارند باید مورد توجه ویژهای قرار بگیرند که خوشبختانه در اجرای تهعداتی که وزارت بهداشت و درمان برای این مناطق در نظر گرفته، 4 مرکز در ساوه و زرندیه و با توجه به مشخصات منطقهای، تراکم جمعیت و مشخصات جمعیتی راهاندازی میشود.
رئیس دانشکده علوم پزشکی ساوه تصریح کرد: شهر آوه نخستین محل شروع این پروژههای چهارگانه بود که تلاش بر این است با یک برنامهریزی منسجم در کنار دیگر سازمانها، خدمات مطلوبی به مناطق روستایی و شهری ارائه شود.
کوهپایهزاده ادامه داد: کشور از لحاظ بودجه در شرایط اقتصادی خوبی قرار ندارد، بنابراین برای توسعه و ارائه خدمات بهداشتی یک عزم جدی نیاز است چرا که یک پایگاه اورژانس حداقل ماهیانه بهصورت ثابت 25 میلیون تومان هزینه دارد البته خوشبختانه وزارت بهداشت با وجود مشکلات بودجهای مسیر را ادامه داد و باید این کار انجام شود که مردم از لحاظ سلامت احساس امنیت کنند.
وی اضافه کرد: مرکز جامع سلامت روستایی طراز ناهید که شامل شبکه بهداشت، محل زیست پزشک، آموزشگاه بهورز است با مساحت 500 متر و اعتباری بالغ بر 750 میلیون تومان کلنگزنی شده ولی ما تلاش میکنیم این پروژه با حداکثر 500 میلیون تومان در کوتاهترین زمان ممکن به بهرهبرداری برسد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی ساوه تصریح کرد: مجوز احداث و بازسازی 20 پروژه بهداشت و درمان ساوه و زرندیه صادر شده که قرار بر این است تا این پروژهها تا پایان سال 95 با اعتبارات دولتی و حمایت خیران به بهرهبرداری برسند، البته ما تلاش داریم تا برای اجرای پروژههای بهداشتی کمتر به خیران در این عرصه فشار آورده و بیشتر از اعتبارات استانی و سازمانهای مردم نهاد استفاده کنیم.
وی افزود: پایگاه اورژانس آوه در زمینی به مساحت 120 متر و با اعتباری بالغ بر 120 میلیون تومان به بهرهبرداری رسید که امیدواریم گامی در راستای توسعه حوزه بهداشت و درمان و خدمترسانی به عموم مردم به ویژه مردم منطقه باشد.
کوهپایهزاده اضافه کرد: بر اساس طرح وزارت بهداشت ودرمان همه اورژانسهایی که فاقد ساختمان و در قالب کانکس موقت هستند جمعآوری و به حالت استاندارد تبدیل میشوند که در شهرستان ساوه 4 پروژه از این امتیاز برخوردار میشوند.