استاندار مرکزی تاکید کرد: از همه ابزارهای حمایتی برای کاهش آلام کشاورزان و جبران خسارات وارد شده به آنها بهره خواهیم برد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمود زمانیقمی استاندار مرکزی در حاشیه جلسه شوراهی هماهنگی مدیریت بحران استان مرکزی در جمع خبرنگاران با اشاره به سرمای شدید اوایل آذرماه سال جاری که منجر به آسیب بالا به باغات استان شد، اظهار کرد: در شهرستان ساوه حدود 10 هزار هکتار از باغات انار، زیتون، انجیر و انگور تحت تاثیر سرما از بین رفتند که طبق نظر کارشناسان امر باید کفبر شوند.
وی افزود: در همین راستا جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان مرکزی با حضور مقاماتی از وزارت جهاد کشاورزی، صندوق بیمه کشاورزی و مدیران استان در شهرستان ساوه تشکیل شد تا خسارات وارده به بخش کشاورزی ناشی از سرمازدگی برآورد و راهکارهای حل این مشکل بررسی شود.
زمانیقمی با بیان اینکه در خصوص بحث سرمازدگی ستاد مدیریت بحران به دنبال رفع بخشی از مطالبات باغداران است و راهکارهایی نیز ارائه شد، با ابراز امیدواری جهت جبران بخشی از خسارات وارده به باغداران افزود: تلاش داریم این خسارات در قالب اعطای وامهای کمبهره، حمایت صندوق بیمه کشاورزی، تمدید بیمه و بیمه محصول و بدنه درختان جبران شود.
وی اضافه کرد: با هماهنگی با مسئولان بیمهای کشور حمایت در این راستا با تمدید بیمه ادامه خواهد یافت. متاسفانه عمق خسارت کشاورزان نگرانکننده است، اما به اندازه توان در کنار آنها هستیم و از همه ابزارهای حمایتی برای کاهش آلام کشاورزان بهره خواهیم برد.
استاندار مرکزی در خصوص بحث دیگر این نشست که به آنفولانزای حاد پرندگان اختصاص داشت، گفت: در این راستا نگرانی در استان وجود ندارد، تنها در برخی نقاط مجاور استان گزارشهایی از وجود این نوع بیماری وجود دارد، اما در زمان مشاهده یک مورد بیماری باید بحث حفاظت و جلوگیری از شیوع در صنعت طیور در ابعاد کامل مورد توجه قرار گیرد.
زمانی قمی تصریح کرد: اقتصاد شهرستان ساوه به دلیل بروز سرمازدگی گسترده درختان دچار مشکل جدی شده است و این امر برای استان بسیار حائز اهمیت است در این راستا با وزیر کشور و جهاد مکاتبه خواهیم داشت تا مشکلات را مرتفع کنیم.