قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت از بازگشت چهار هزار واحد تولیدی و صنعتی از ابتدای دولت یازدهم به چرخه تولید در سراسر کشور خبر داد.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، رضا رحمانی که به همراه رئیس و جمعی از اعضای کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی به این شهرستان سفر کرده بود، در آئین تجلیل از صنعتگران شهرستان ساوه با اشاره به اینکه در ابتدای فعالیت دولت یازدهم 6800 واحد تولیدی و صنعتی در کشور تعطیل و راکد بود، افزود: با اقدامات حمایتی دولت یازدهم بخش عمده ای از این واحدها به چرخه تولید برگشته و فعالیت خود را از سر گرفتند.
وی افزود: علاوه بر اعمال سیاست های حمایتی، بازدید میدانی از واحدهای تولیدی و صنعتی و بررسی مشکلات با حضور مقامات وزارت صنایع و نمایندگان مجلس که نمونه آن را در سفر اعضای کمیسیون صنایع به استان مرکزی مشاهده می کنید عاملی برای برگشتن واحدهای راکد به چرخه تولید شده است که نتیجه این بازدیدها به نفع مردم و قوام صنعت کشور است.
وی بیکاری را از جمله آسیبهای مهم تعطیلی صنایع دانست و گفت: باید با ایجاد اشتغال مولد در صنعت و کشاورزی به دنبال تقویت تولید ملی باشیم و مشکل بیکاری نیز جز با بها دادن به تولید ملی برطرف نخواهد شد.
قائم مقام وزیر صنایع با اشاره به اینکه ایجاد 60 درصد اشتغال کشور در حوزه صنعت امکان پذیر است، افزود: صنعت زیربنای توسعه اقتصادی است و در سایه صنعت می توان اشتغال مولد ایجاد کرد و قدرت ملی را تقویت کرده و به اقتدار رسید.
وی با اشاره به افزایش چشمگیر صدور پروانه بهره برداری برای صنایع نیز گفت: رشد صدور پروانه ها و افزایش میزان برق مصرفی در صنایع بنا بر اعلام وزارت نیرو بیانگر رونق در صنعت و افزایش تعداد واحدهای تولیدی و صنعتی در کشور است.
رحمانی در ادامه با اشاره به وضعیت مطلوب صنایع استان مرکزی به نسبت صنایع سایر استان های کشور گفت: در استان مرکزی آمار بیکاری در شهرها به نسبت سایر شهرهای کشور کمتر است و این بیانگر رونق صنعت در این استان صنعتی کشور است.
وی رشد 6.1 درصدی صدور پروانه بهرهبرداری برای صنایع استان، رشد 58.7 درصدی سرمایه و 15.7 اشتغال در استان مرکزی را دلیلی برای رونق صنایع آن بیان کرد و گفت: اگر آمار مربوط به سرمایه گذاری هایی که در این استان با اجرای برجام صورت گرفته است را نیز لحاظ کنیم استان مرکزی رتبه بهتری را در سطح کشور کسب خواهد کرد.
این مقام مسئول در وزارت صنایع در ادامه با اشاره به طرح رونق صنایع کوچک و متوسط و نیز برنامه ویژه این وزارتخانه برای اجرایی شدن صحیح طرح رونق تولید گفت: این طرح ها توانسته است یک جهت گیری صحیحی را در راستای توسعه اقتصادی کشور و رونق صنایع ایجاد کند.
وی تقویت طرح رونق صنایع کوچک و متوسط را از منویات مقام معظم رهبری دانست و افزود: 17 هزار و 825 واحد در سراسر کشور تحت پوشش این طرح قرار گرفتند که 540 واحد آن در استان مرکزی است.
وی اعطای تسهیلات تا مرز 16 هزار میلیارد تومان در وهله اول را سیاست حمایتی دولت از صنایع کوچک و متوسط اعلام کرد و افزود: از این میزان تسهیلات پیشبینی شده، تاکنون 12 هزار و 560 میلیارد تومان برای اجرایی شدن این طرح تخصیص داده شده است.
رحمانی از اعطای 1.5 میلیارد دلار در قالب فرمان رهبری و با تصویب مجلس برای ایجاد اشتغال روستایی نیز گفت و افزود: استان مرکزی به عنوان استان مهاجر پذیر و صنعتی نیز سهم ویژه ای از این اعتبارات دارد.
وی تصریح کرد: استان مرکزی میتواند به لحاظ ظرفیتهایی که دارد استان الگو برای صنعت کشور شود چرا که یک استان استراتژیک صنعتی به شمار می رود.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: قاچاق کالا برای کشور آسیب زاست و موجب نابودی سیستم اقتصادی کشور می شود. جای بسی تاسف است که بسیاری از کالاهای قاچاق از طریق مبادی رسمی وارد کشور می شود.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، عزیز اکبریان که به همراه اعضای کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی، قائم مقام وزیر صنایع، استاندار مرکزی به منظور بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه و تجلیل از صنعتگران و فعالان اقتصادی به این شهرستان سفر کرده بود، افزود: تسهیل امور اداری بویژه امور مربوط به صنایع و معادن بسیاری از مشکلات کشور را برطرف خواهد کرد.
وی افزود: در بسیاری از ادارات، مدیران و کارکنان به دنبال سخت گرفتن امور اداری هستند در حالی که باید دست در دست هم داده و با تسهیل امور مردم به حل مشکلات آنان کمک کنیم.
وی سخت ترین مشکل کشور را بیکاری دانست و افزود: هم اکنون فعالان اقتصادی و صنعتگران دوشادوش کارگران در جبهه تولید و جبهه جنگ به عنوان سربازان کشور فعالیت دارند و با وجود تحریم ها و مشکلات بانکی چرخ کارخانجات را متوقف نمی کنند.
نماینده مردم کرج درخانه ملت در ادامه، اجرایی شدن کامل قانون رفع موانع تولید و قانون مبارزه با قاچاق کالا را دو اولویت مهم مجلس شورای اسلامی بیان کرد و گفت: قاچاق کالا برای کشور آسیب زاست و موجب نابودی سیستم اقتصادی کشور می شود. جای بسی تاسف است که بسیاری از کالاهای قاچاق از طریق مبادی رسمی وارد کشور می شود.
وی صادرات محور بودن تولید ملی و اصلاح سیستم بانکی را از دیگر اولویت های مجلس برای رونق صنعت و تولید کشور بیان کرد و گفت: جای بسی تاسف است که به ازای هر 3500 ایرانی یک بانک در این کشور تاسیس شده است.
اکبریان تصریح کرد: وجود این تعداد بانک در کشور بیانگر آن است که بانک ها به دنبال یک سری اهداف خاص خود هستند و با سودهای بالای 21 درصدی که از مردم می گیرند اقتصاد کشور را با چالش مواجه می کنند.
وی کوچک کردن دولت را یکی دیگر از اولویت های مجلس دانست و افزود: قرار گرفتن تمامی این اولویت ها در کنار یکدیگر همراه با چابک سازی دولت و واگذاری امور به بخش خصوصی و مردم موجب حل مشکلات اقتصادی کشور خواهد شد.
به گزارش ایسنا؛ نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه از دو قرن گذشته بیش از 20 درصد مفاخر کشور از استان مرکزی بوده است، گفت: حضرت امام خمینی(ره)، آیتالله اراکی، امیرکبیر، قائم مقام فراهانی، شهید چمران، پرفسور حسابی، دکتر مصدق و... شخصیتهای برجسته کشور هستند که از این استان پرورش یافته و به کشور خدمت کردهاند.
سیدمهدی مقدسی با اشاره به ظرفیت های بالای این استان در حوزه علمی، کشاورزی، صنعتی، گردشگری، فرهنگی و ... افزود: سفر اعضای کمیسیون صنایع و معادن به این استان و حضور در سه شهرستان اراک، ساوه و زرندیه نوید فرصت مناسبی برای شناسایی مشکلات استان است.
وی با اشاره به قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قانون که از وظایف اصلی نمایندگان مجلس است گفت: سفر کمیسیون صنایع بواسطه وظیفه نظارتی مجلس برای بررسی آثار تصویب قوانین در کشور است.
مقدسی گفت: شناسایی قابلیت های سرمایه گذاری در این استان به لحاظ برخورداری از مزیت های ویژه شامل قرار گرفتن در کریدور اصلی کشور و نزدیکی به پایتخت از مسایل مهمی است که در این سفر برای تقویت سرمایه گذاری مطرح خواهد شد.
وی افزود: هم اکنون در خوش بینانه ترین حالت 45 درصد از صنایع استان مرکزی با ظرفیت 40 درصدی فعالیت میکنند که امیدواریم در این سفر برای ارتقای ظرفیت فعالیت این واحدها راهکارهای لازم بررسی شود.
به گزارش ایسنا، نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: کمبود آب اصلی ترین مشکل پیش رو در شهرستان های ساوه و زرندیه است.
محمدرضا منصوری افزود: اقلیم و شرایط آب هوایی این منطقه نشانگر آن است که در سال های آینده منطقه ما خشک لم یزرع خواهد شد که لازم است تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ شود.
وی درست مصرف کردن و صرفه جویی و تجهیز کشاورزی به آبیاری قطره ای را خواستار شد و افزود: حیات صنعت و کشاورزی این دو شهرستان به آب بستگی دارد.
منصوری با اشاره به آغاز عملیات اجرایی انتقال سهم آب ساوه از سدکوچری ظرف دو هفته آینده گفت: تخصیص 450 لیتر بر ثانیه از سدکوچری برای ساوه کافی نیست و باید میزان آب بیشتری را به این منطقه در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: پیشنهاد می شود بخشی از آب شمال کشور و یا حتی از کشورهای شمالی قبل از اینکه وارد دریا شود و بخواهیم عملیات شیرین کردن آن را نیز انجام دهیم به منطقه مرکزی انتقال داده شود که تنها راه نجات این منطقه از کم آبی تخصیص آب با حجم بالا از کشورهای شمالی کشور است.
وی نبود آموزش لازم و آگاهی را از دیگر مشکلات صنعت شهرستان دانست و بر ارتقای سطح دانش و آگاهی صنعتگران و فعالان اقتصادی به منظور ارائه راهکار برای مقابله با مشکلات تاکید کرد.
امام جمعه ساوه نیز انقلاب اسلامی را براساس آیات و روایات زمینه ساز انقلاب جهانی حضرت مهدی (عج) دانست.
حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی افزود: باید در حکومت اسلامی با تلاش و خدمت بهتر به مردم بهترین خدمات را ارائه کرد و تنها فکر مسئولان بهبود معیشت و اقتصاد مردم باشد.
وی گفت: مردم شعار صرف را قبول ندارند بلکه باید در کارها عمل داشت و وعده عملی به مردم داد.
استاندار استان مرکزی نیز با اشاره به نامگذاری سال جاری تحت عنوان اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل گفت: دولت یازدهم با تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در تمامی استان های کشور با حضور وزرا و نمایندگان رئیس جمهور گام های مثبتی را در راستای تقویت صنایع کشور برداشته است.
محمود زمانی قمی افزود: در این استان نیز این ستاد با برگزاری نزدیک به 30 جلسه که در بسیاری از جلسات با حضور مقامات وزارتی بوده است توانسته زمینه ساز رشد اقتصادی در استان شود بطوریکه بسیاری از واحدهای استان به چرخه تولید برگشته اند.
وی گفت: حضور اعضای کمیسیون صنایع و معادن در استان مرکزی فرصتی برای بیان مشکلات و تصویب قوانینی برای تسهیل و برطرف شدن این مشکلات است.
به گزارش ایسنا، معاون استاندار و فرماندار ساوه نیز شهرستان ساوه را برخوردار از بزرگترین شهر صنعتی کشور دانست و گفت: این شهر صنعتی از بهترین شهرهای صنعتی کشور است که توسط صنعتگرانی فعال با برخورداری از اصول علمی و فنی و مهندسی فعالیت می کنند.
محمد بهاروند افزود: این شهرستان به دلیل ظرفیت بالایی که دارد توانسته است دومین شهرک صنعتی با عنوان شهرک صنعتی سرمایه گذاری خارجی را در دل خود جای دهد که نشان از مزیت های خوب آن دارد و پس از برجام شاهد حضور سرمایه گذاران خارجی در این شهرک هستیم.
وی بیان کرد: از بین پنج نیروگاه سیکل ترکیبی در کشور بزرگترین آن با سرمایه گذاری 1200 میلیارد یورویی در ساوه احداث می شود و همچنین با سرمایه گذاری خارجی شرکت رنو فرانسه در این شهرستان فعالیت کرده و همه این امتیازات تحول عظیمی را در اشتغال ایجاد کرده و موجب ارتقای تکنولوژی کشور خواهد شد.
وی برخورداری از منطقه ویژه اقتصادی را از دیگر مزیت های ساوه دانست و افزود: این امتیازات زمانی می تواند موجب شکوفایی بیشتر منطقه شود که با قوانین مناسب آنها را بالفعل کنیم.
فرماندار ساوه خواستار وضع قوانین مناسب به منظور برطرف شدن قوانین دست و پا گیر در خانه ملت شد و افزود: باید صادرات را رقابت پذیر کنیم و از تولید ملی حمایت لازم صورت گیرد.
وی افزود: اجرای قانون تسهیل و رفع موانع تولید به صنعت شهرستان کمک بسزایی کرده است و هر چقدر مجلس دست دولت را باز کند نتیجه بهتری خواهیم گرفت.
در ادامه این مراسم تنی چند از فعالان اقتصادی و صنعتگران استان مرکزی به بیان مشکلات و موانع تولید پرداختند و در آخر با اهدای لوح تقدیر از صنعتگران برتر ساوه تجلیل شد.