مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی گفت: یکی از مهمترین کارکردهای وقف تربیت 32 هزار حافظ قرآن در سطح استان از یک جزء تا کل قرآن است که موجب تقویت باورهای دینی و اعتقادی شده است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، حجت الاسلام سیدباقر حسینی اراکی در همایش یاوران وقف که در سالن سلمان ساوجی برگزار شد با اشاره به اینکه هفته وقف از هفتم آذرماه جاری با شعار "همه واقف باشیم" آغاز می شود و تا ۱۴ آذرماه نیز ادامه دارد، افزود: از این تعداد برنامه 136 عنوان در شهر ستان ها برگزار و مابقی در مرکز استان به اجرا درخواهد آمد.
وی رونمایی از وقف نامه و برگزاری همایش یاوران وقف در شهرستان ساوه را یکی از مهمترین برنامههای شهرستانی دانست و افزود: این وقف نامه شامل 12 رقبه ( 12 واحد آپارتمان) و چهار قطعه زمین است که از جمله وقفهای مهم در سطح استان به شمار می رود.
وی دیدار با خانواده معظم شهدا و بازنشستگان اداره کل اوقاف استان، همایش روحانیون در بیت نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک و برگزاری همایش واقف و رسانه با سخنرانی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور را از دیگر برنامههای مهم این هفته بیان کرد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی، افتتاح چند پروژه عمرانی، برپایی نمایشگاهی از دستاوردهای حوزه وقف در محل امامزادگان عبدالله و آمنه خاتون اراک، افتتاح محوطهسازی و ضریح چند بقعه متبرکه از دیگر برنامههای مهم هفته وقف در استان مرکزی است.
وی در ادامه گفت: در سالهای اخیر 450 وقف جدید در سطح استان مرکزی به ثبت رسیده است و در سال 1395 نیز 80 وقف جدید ثبت شد.
حجتالاسلام حسینی اراکی وقف را شامل وقف جانی و وقف مالی دانست و گفت: واقفان جان همانا شهدای عزیزی هستند که جان خویش را در طبق اخلاص گذاشتند و برای دفاع از اسلام و میهن جانفشانی کردند که در این عمل تاسی از سیره سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) صورت گرفته است.
وی نمونه وقف مالی را اقدام پیامبر اکرم(ص) بیان کرد که همه دارایی خود را وقف اسلام کرد و افزود: به همین دلیل است که ایام شهادت آن نبی مکرم اسلام(ص) دهه وقف نامگذاری شده است چرا که آن بزرگوار اول واقف دین مبین اسلام بود.
به گفته وی امروز پیوند با ولایت نجاتدهنده کشور است و اگر شاهد برهم خوردن انقلابها در دیگر کشورها هستیم به دلیل محرومیت آنان از رهبری و ولی فقیه است.
وی در ادامه به کارکردهای وقف اشاره کرد و افزود: یکی از مهمترین کارکردهای وقف تربیت 32 هزار حافظ قرآن در سطح استان از یک جزء تا کل قرآن است که موجب تقویت باورهای دینی و اعتقادی شده است.
به گزارش ایسنا؛ رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ساوه نیز موقوفات را به دو نوع انتفاعی و منفعتی تقسیم بندی کرد و گفت: وقف مسجد و حسینه در زمره موقوفات انتفاعی هستند.
حجتالاسلام سیدمحمدباقر طباطبایی با اشاره به وجود 22 موقوفه متصرفی در شهرستان ساوه گفت: این تعداد موقوفه متصرفی شامل هزار و 222 رقبه شده و 520 رقبه غیر متصرفی به همراه 76 امامزاده در این شهرستان وجود دارد.
وی قدیمی ترین وقف نامه شهرستان را موقوفه زبیده خاتون عنوان کرد و گفت: این وقفنامه که قدمت 420 سال دارد به قدری ارزشمند و کارگشا برای جامعه است که پس از گذشت 420 سال همچنان در اذهان مردم باقی مانده و به نیکی از آن یاد میشود و این از ثمرات وقف به عنوان صدقه جاریه است که بخشی از مشکلات مردم را برطرف میکند.
حجتالاسلام طباطبایی بازکردن گره از مشکلات مردم را که در قالب وقف صورت میگیرد را به مراتب با فضیلتتر از زیارت امام حسین (ع) بیان کرد و افزود: در روایات آمده است که زیارت امام حسین (ع) با فضیلتترین عمل مستحبی است، اما باز کردن گره از مشکلات مردم به قدری فضلیت دارد که به فرموده امام صادق (ع) از زیارت امام حسین افضل است.
در این مراسم که با اجرای تواشیح و همخوانی همراه بود از تنی چند از مسئولان شهرستانی، واقفان، خادمان آستان مقدس امامزادگان و یاوران وقف با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد