معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه گفت: این شهرستان رتبه بالاترین کیفیت زیتون کشور را به خود اختصاص داده است.
محمودرضا خلیلی با پایان یافتن برداشت زیتون ساوه در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، برخورداری از مقدار بالای اسیدهای چرب مفید و ویتامینهای موجود را دلیل اصلی قرار گرفتن زیتون ساوه در رتبه برتر زیتون تولیدی کشور دانست که با تحقیقات بعمل آمده از سوی مرکز تحقیقات زیتون کشور اعلام شده است.
وی مدیریت کاشت، بکارگیری ارقام مناسب با شرایط اقلیمی، آب و هوایی و خاک منطقه، نگهداری و تغذیه مناسب را از دیگر عواملی دانست که در افزایش کیفیت زیتون تولیدی شهرستان ساوه موثر است و افزود: این شهرستان به دلیل برخورداری از اقلیم خاص زمینه مساعدی را برای پرورش و تولید زیتون دارد و با توجه به مواجه بودن ساوه با پدیده خشکسالی به دلیل نیاز آبی کم زیتون و آفات کمتر نسبت به سایر نهالها، این شهر بستری مناسب برای تولید زیتون را داراست.
خلیلی در ادامه به برداشت زیتون در سال جاری اشاره کرد و افزود: افزون بر 500 هکتار از مجموع 800 هکتار باغات زیتون در ساوه بارور است و میزان برداشت این محصول در هر هکتار یک تن بوده است.
وی ادامه داد: عملکرد زیتون وابسته به پدیده آور یا نیاور این محصول در سالهای پیاپی متفاوت است، اما در بعضی از باغات شهرستان که به عنوان باغات نمونه از آنها یاد میشود، میزان برداشت تا 6 تن در هکتار هم میرسد.
به گفته خلیلی، 60 درصد زیتون ساوه به صورت کنسروالی و مابقی جهت روغنگیری تولید میشود و ارقام تولیدی زیتون ساوه را روغنی، زرد، مانزالنیا و کنسروالی تشکیل میدهد که عمدهترین آن رقم زرد و روغنی است.