دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه و نماینـده اتحادیـه اسـکان با انتقاد از بلاتکلیفی کارگران عضو تعاونی مسکن اتحادیه تعاونیهای مسکن کارگران ایران(اسکان) گفت: این موضوع اخیرا در نامهای به دبیرکل خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران گزارش و خواستار پیگیری و تصمیمگیری در این خصوص شدهایم.
مهدی زمانینوری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، با اشاره به جزئیات تشکیل این تعاونی گفت: استارت پروژه 212 واحدی اتحادیه اسکان کشور در شهرک علوی ساوه حدوداً بیش از 10 سال پیش در زمان مدیرعاملی مهندس افشین حبیبزاده زده شد و با استقبال تعاونیهای مسکن کارگری و کارگران شهرستان ساوه مواجه شد تا آنجاکه پس از عضویت حدود 170 نفر از کارگران در پروژه مذکور، اتحادیه اسکان ادامه عضوگیری را متوقف کرد.
وی بیان کرد: پس از رفع موانع و مشکلات فراوان سد راه پروژه از جمله پیدا شدن سر و کله مدعی، سقوط کارگر از چاهک آسانسور و... توسط مراجع قضایی، عملیات فوندانسیون ابتدا دو بلوک 72 واحدی و سپس دو بلوک 36 واحدی آغاز و در حالیکه یکی از بلوکهای 72 واحدی تا سقف نهم و دیگری تا سقف دوم پیشرفت فیزیکی داشته پرداخت تسهیلات ابتدا از طریق بانک ملت و سپس از طریق بانک مسکن با مشکل مواجه و بدلیل چک برگشتی اتحادیه اسکان کشور از طریق بانک ملت آبیک قزوین اتحادیه در BlackList قرار گرفت و تعداد حدود 170 عضو علیرغم پرداخت 80 میلیون الی 100 میلیون ریال سالها در بلاتکلیفی و سرگردانی قرار گرفتند.
دبیر خانه کارگر ساوه و زرندیه ادامه داد: از آنجاکه عضویت تعاونیها و کارگران در پروژه 212 واحدی اتحادیه اسکان در شهرک علوی ساوه در راستای حسن اعتماد کارگران به خانه کارگر صورت پذیرفت و با مکاتبات و پیگیریهای مکرر این تشکیلات با مسئولین اسکان و عدم حصول نتیجه سرانجام با پس از نامه نگاری با دبیرکل خانه کارگر جمهوری اسلامی مقرر شد با تزریق نقدینگی از سوی خانه کارگر، اتحادیه اسکان نسبت به استرداد آورده اعضاء اقدام و تسویه حساب کند.
وی بیان کرد: لذا در مقطع یاد شده سالهای 91 الی 92 حدود 110 نفر از اعضاء با دریافت اصل سپرده از اسکان تسویه حساب کردند و حدود 60 نفر از اعضاء شامل تعاونیهای مسکن شرکتهای کاغذسازی کاوه، پارس سولفیت، هنکل پاکوش، بیمارستان چمران، اوصاف، تاکسیرانی، دارویی شیمیایی ارسطو و... با اعتراض به حدود 6 سال بلاتکلیفی و سرگردانی که به 10 سال تبدیل شد، نه تنها کارگران زحمتکش ساوه پس از گذشت 10 سال صاحب مسکن و سرپناه در شهرک علوی ساوه نشدند بلکه سرنوشت سپرده 8 تا 10 میلیون تومانی آنان نزد اتحادیه اسکان نیز نامعلوم است.
وی بیان کرد: کارگران میگویند تهیه مبلغ هشت الی 10 میلیون تومان سپرده گذاری نزد اتحادیه امکان مستلزم فروش طلا، خودرو، اثاثیه زندگی و تحمل فشارهای مضاعف به خانواده بوده و انتظار نداشته اند 10 سال در بلاتکلیفی و سرگردانی بمانند.
وی گفت: کارگران معتقدند اگر هشت الی 10 میلیون تومان سپرده نزد اتحادیه اسکان را در هر یک از بانکها یا مؤسسات مالی سپردهگذاری میکردند، پس از گذشت 10 سال با احتساب سود حاصله مبلغی حدود 500 میلیون ریال معادل پنجاه میلیون تومان دریافت میکردند در حالیکه با عنایت به مراتب فوق انتظار کارگران این است اولاً اتحادیه اسکان نسبت به احداث و تحویل مسکن و سرپناه آنان اقدام کرده و در غیر اینصورت سپرده آنان پس از گذشت 10 سال بلاتکلیفی و سرگردانی با احتساب خسارات وارده و محاسبه سود دوران مشارکت در وجه آنان مسترد شود تا رضایت کارگران و زن و فرزند آنان از اتحادیه اسکان کشور حاصل شود.
وی خاطرنشان کرد: در پیگیری اسفندماه 1394 نمایندگان مجمع استان مرکزی قول داده شد بعد از انتخابات و تا یکماه دیگر مشکل مسکن کارگران ساوه برطرف میشود.
وی در خصوص برگزاری انتخابات نیز گفت: در پی آگهی دعوت تشکیل مجامع عمومی عادی مرحله اول (نوبت دوم) اتحادیه تعاونیهای مسکن کارگران ایران (اسکان) جهت انتخاب نمایندگان استانها در سراسر کشور مجمع نمایندگان تعاونیهای مسکن کارگران استان مرکزی رأس ساعت 10 صبح روز یکشنبه مورخ چهارم مهرماه 95 (باحضور نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در محل خانه کارگر تشکیلات شهرستانهای ساوه و زرندیه) برگزار شد و به ترتیب آقایان مسعود امینی از شرکت تعاونی مسکن کاغذسازی کاوه، ابوالفضل فضلی از شرکت تعاونی مسکن بیمارستان چمران، اسداله ناصری از شرکت تعاونی مسکن تاکسیرانی، حسن صمدی از شرکت تعاونی مسکن اوصاف، علی نیکزاد از شرکت تعاونی مسکن پارس سولفیت، به ازای هر 15 تعاونی یک نماینده بعنوان نمایندگان مجمع استان مرکزی در اتحادیه اسکان کشور از سوی تعاونیهای مسکن حاضر در مجمع انتخاب شدند.