نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: فرهنگ اساس و زیربنای توسعه واقعی جوامع است.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، محمدرضا منصوری در همایش شعر ولایت که به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه با همکاری دفتر نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس در سالن سلمان ساوجی ساوه برگزار شده بود، افزود: توسعه فرهنگی عاملی برای جهش جامعه به سمت و سوی توسعه پایدار است.
وی بیان کرد: تحول و تعالی انسان نتیجه اجرای صحیح توسعه فرهنگی است که با چیدن صحیح مولفههای فرهنگی در کنار یکدیگر حاصل خواهد شد.
وی از زبان شعر به عنوان بهترین ابزار تاثیرگذاری در انتقال فرهنگ یاد کرد و افزود: گفتمان انقلاب اسلامی گفتمان فرهنگی است و جایگاه شعر به لحاظ اینکه بیشترین بار ادبیاتی کشور بر دوش شعر است در این میان از اهمیت خاصی برخوردار است، چرا که پیام رسان واقعی فرهنگی به شمار میرود.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس از شعر به عنوان زبان گویای تاریخ یاد کرد و افزود: زبان شعر ابزاری برای انتقال مفاهیم عالی آموزههای دینی و حماسی است و باید از این ابزار به عنوان ابزاری تاثیرگزار در رویدادهای جامعه استفاده کرد.
وی تصریح کرد: در هر واقعهای از تاریخ انقلاب اسلامی چه از زمان شکلگیری این انقلاب تا دوران سراسر افتخار دفاع مقدس و پس از آن و از همه مهمتر در مناسبتهای دینی و مذهبی ردپایی از شعر را شاهد هستیم و این بیانگر تاثیرگذاری این هنر است.
به گفته وی تاریخ اسلام و بشریت با شعر حفظ شده است و کار شعرای ما تاریخساز است. ما توانستهایم با ابزار شعر تاریخ را نسل به نسل و سینه به سینه منتقل کنیم و این رمز ماندگاری شعر است.
منصوری برگزاری همایش های شعر آئینی نظیر همایش شعر ولایت را بهانهای برای سیراب شدن در چشمه سار ولایت دانست و افزود: این گونه همایش علاوه بر ارتقای شاخصهای فرهنگی عامل مهمی در تعالی انسان به سوی کمال است.
وی از واقعه غدیر و جمع خوانی پیامبر اکرم(ص) در صحرای غدیر در اجتماعی پس از برگشت از حج واجب به عنوان واقعهای بزرگ در تاریخ اسلام یاد کرد که نبی مکرم اسلام(ص) در این روز سرنوشت اسلام پس از خویش را معین کرد.
معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: برای تفریح شعر نسرائیم بلکه به دنبال تاثیرگذاری شعر در سطح جامعه باشیم.
به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، مهدی قاسمی در همایش شعر ولایت در سالن سلمان ساوجی ساوه با تاکید بر اینکه شعر باید دارای مضمون مفاهیم باشد، افزود: شعر باید با وقایع انسانی و تاریخ بشریت همگون باشد، درد جامعه را بفهمد و در شادی و غم جامعه همراه باشد.
وی خاصیت برانگیزانندگی شعر را مورد تاکید قرار داد و افزود: شعر باید یک اتفاق در جامعه ایجاد کند و اگر چنین شد آن وقت است که به مفهوم تاثیرگذاری شعر پی می بریم و برای تفریح شعرسرائی نمیشود.
به گفته وی شعر خاصیت محرک دارد و با شعر همراه بودن به معنی زیستن است، چرا که در معرفتافزایی جامعه موثر است، لذا چون شعر نگاه به زندگی است باید خاصیت برانگیزاننده داشته باشد تا انسان را به کمال برساند.
وی در توضیح بیشتر تاثیرگذاری شعر در تاریخ بشری گفت: انسان در جهان معاصر به دلیل وضعیت بوجود آمده در قرن 21 آرام آرام به سمت خشونت پیش رفته است و هر چه میگذرد این خشونت بیشتر میشود، بویژه اینکه در دوران حاضر مرزهای جغرافیایی درنوردیده شده است.
معاون فرهنگی هنری اداره کل ارشاد اسلامی استان مرکزی با اشاره به عبور فضای مجازی از مرزها و بوجود آمدن تفکراتی مانند داعش و کسانی که خشونت در وجود آنها موج میزند و دامن این خشونت اسلام را فرا گرفته است، افزود: در فضای این چنینی که خشونت در جهان موج میزند خلاء معنویت در جامعه بشری احساس میشود و شعرا و هنرمندان رسالت برگرداندن انسان به سمت تعالی و معنویت را بر عهده دارند.
وی گفت: هنر و شعر در این دنیای افسار گسیخته می تواند معنویت را در جهان تجربه کند تا همگی به آرامش برسیم و الفت و عطوفت و مهربانی را نهادینه کنیم.
به گفته قاسمی هنر و شعر می تواند فرهنگ تحریف شده را بازسازی کند و آنچه را که جهان از دست داده است برگرداند و آرامش در جامعه بشری حاکم شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه هنر دینی سرپناهی برای آرامش جامعه بشری است، افزود: در هنر دینی معنویت متجلی است و پرهیز از ناامیدی و یاس در زندگی دستاورد آن است.
قاسمی تاکید کرد: امروز باید خدامحوری و حقیقتگرائی به طور کامل در هنر دینی متجلی شود تا تاثیرگذاری بیشتری را شاهد باشیم.
وی با اشاره به اینکه هنر آن است که ریشه عقلانی داشته باشد، گفت: خروجی این نوع هنر پس از مهندسی در کارگاه دینی رسیدن به کمال است.
به گزارش ایسنا، در همایش شعر ولایت که به همت اداره فرهنگ و ارشاد و اسلامی ساوه، انجمن ادبی سلمان ساوجی، کانون بسیج هنرمندان و با همکاری دفتر نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس برگزار شده بود پس از شعر خوانی جمعی از شعرای پیشکسوت و جوان ساوجی و اجرای مدیحه سرایی با اهدای لوح تقدیر و هدایایی از شعرخوانان شرکت کننده در این همایش تجلیل شد.