معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه ایجاد انسکتاریوم تولید حشرات مفید و عوامل مورد نیاز جهت مبارزه بیولوژیکی با آفات و مختص آفاتی نظیر کرم گلوگاه برای درختان انار و تولید کودهای عالی را از اولویتهای سرمایهگذاری صنایع تبدیلی در این شهرستان بیان کرد.
محمودرضا خلیلی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، اولویتهای سرمایهگذاری صنایع تبدیلی و تکمیلی در این شهرستان را تشریح کرد.
وي تبدیل ضایعات کشتارگاهی به فرآوری، قطعبندی، بستهبندی و انجماد گوشت قرمز و مرغ را نخستین اولویت سرمایهگذاری صنایع تبدیلی بیان کرد و افزود: شهرستان ساوه علاوه بر ظرفیت بالایی که در تولیدات باغی و زراعی دارد و سهم عمدهای از تولیدات کشاورزی استان را به خود اختصاص داده است، از پتانسیل بالایی نیز در حوزه دامداری و طیور برخوردار است که لازمه توسعه آن ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط با این حوزه است.
وی بستهبندی و فرآوری تخممرغ و سایر فرآوردههای دامی را از دیگر اولویتهای صنایع تبدیلی در این شهرستان دانست و افزود: فعالیت چندین واحد تولیدی مرغ تخمگذار در ساوه توانسته است رتبه اول استان مرکزی در صادرات تخم مرغ به کشور عراق را به ساوه اختصاص دهد از این رو به لحاظ این پتانسیل صادراتی ضرورت ایجاد صنایع تبدیلی در شهرستان دوچندان است.
خلیلی درجهبندی و بستهبندی میوه، سبزی و صیفیجات و محصولات گلخانهای، احداث سردخانه کنترل اتمسفر زیر صفر، تولید و بستهبندی عرقیات، اسانس و عصارههای گیاهی، طرحهای صنایع تبدیلی در مناطق ویژه اقتصادی با تاکید بر صادرات، بسته بندی و خشک کردن گیاهات دارویی، بوجاری و بستهبندی انواع بذر، ایجاد انسکتاریوم تولید حشرات مفید و عوامل مورد نیاز جهت مبارزه بیولوژیکی با آفات و مختص آفاتی نظیر کرم گلوگاه برای درختان انار و تولید کودهای عالی را از دیگر اولویتهای سرمایهگذاری صنایع تبدیلی در این شهرستان بیان کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در گذشته اخذ مجوز برای احداث صنایع تبدیلی در حوزه کشاورزی بر عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت بود، اظهار کرد: با واگذاری صدور مجوز به سازمان جهاد کشاورزی علاوه بر مدیریت بر عملکرد چنین مجموعههایی کار تنظیم و کنترل بازار به خوبی توسط جهاد کشاورزی صورت میگیرد.
وی از صدور 24 پروانه بهرهبرداری صنایع تبدیلی توسط جهادکشاورزی ساوه از زمان واگذاری صدور مجوزها به این سازمان خبر داد و افزود: این مجوزها شامل سردخانه، بستهبندی میوه، تولید و خوراک دام و طیور، تولید انواع سالاد و ساندویچ، سیلوی غلات، ترمینال پسته، بسته نبدی غلات و حبوبات و محصولات لبنی بوده است.
معاون فنی جهادکشاورزی ساوه با اشاره به اینکه هم اکنون 185 درخواست صدور مجوز صنایع تبدیلی در شهرستان مطرح شده است، افزود: با صدور مجوز تاسیس از سوی جهاد كشاورزي هماکنون درخواستکنندگان در حال احداث کارگاه بوده و با انجام استعلامات لازم پروانه بهرهبرداری برای آنان صادر خواهد شد.
وی تاکید کرد: از سرمایهگذاران در حوزه صنایع تبدیلی دعوت بعمل میآید تا در هر موردی که علاقمند به سرمایهگذاری هستند اقدام به درخواست صدور مجوز کنند و محدودیتی در ایجاد صنایع تبدیلی مطابق با نوع تولیدات شهرستان وجود ندارد بلکه میتوان با توجه به تولیدات سایر شهرهای کشور در این شهرستان صنایع تبدیلی احداث کرد.