رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ساوه عدم برخورداری از بیمه و نبود نقدینگی کافی در بین هنرمندان را از مشکلات پیش روی علاقمندان به این صنعت دانست که سد راه رونق این صنعت شده است.
رضا ایاز در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، از صنایع دستی به عنوان تاثیرگذارترین هنر در تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی به منظور ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی یاد کرد و افزود: اختصاص سرانه بیمه برای هنرمندان این صنعت عاملی برای رونق بیشتر این هنر خواهد بود.
وی بیان کرد: اعمال سیاستهای حمایتی دولت به منظور بیمه هنرمندان صنایع دستی و اعطای تسهیلات با نرخ پائین قطعا موجب تقویت انگیزه هنرمندان و عاملی برای رقابت بیشتر و حضور بهتر آنان در بازارهای جهانی با تکیه بر تولیدات داخلی خواهد بود.
وی نگاه حمایتی به صنایع دستی را موجب تقویت هویت فرهنگی و تاریخی و عاملی برای تقویت فضای کسب و کار دانست و افزود: حل مشکلات هنرمندان صنایع دستی موجب ارتقای جایگاه اقتصادی آنان شده و فضای کسب و کار را در این حوزه تقویت میکند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ساوه در ادامه با اشاره به وجود 370 رشته هنری صنایع دستی در ایران گفت: از این تعداد بیش از 100 رشته در استان مرکزی و شهرستان ساوه رونق دارد و هنرمندان در این رشتهها فعالیت میکنند.
وی فعالترین رشتههای صنایع دستی در ساوه را معرق، منبت، سوخته روی چوب، کیفدوزی، تولیدات پارچهای، پیکرتراشی، میناکاری، سفالگری بیان کرد.
ایاز از فعالیت 135 هنرمند ساوجی در رشته صنایع دستی در ساوه خبر داد که تولیدات آنها در رشتههای مختلف در بازارهای استان مرکزی و سایر شهرهای کشور عرضه میشود.
وی همچنین از کسب نشان ملی توسط هنرمندان ساوجی در رشته سوخت روی چوب و سفالگری سنتی در سال گذشته خبر داد و افزود: این شهرستان از ظرفیت بالایی در حوزه صنایع دستی برخوردار است و اعمال سیاستهای حمایتی دولت موجب تقویت عرضه تولیدات این حوزه در بازارهای ملی و جهانی خواهد شد.
ایاز به راهاندازی بازاچه فروش تولیدات صنایع دستی ساوه در غرفههای معرق، تولیدات چوبی و صنایع وابسته، سفالگری، پیکرتراشی، قلمزنی، گلیمبافی، گچبری و ... اشاره کرد و افزود: این بازارچه در سال گذشته و با حضور معاون سازمان صنایع دستی کشور به بهرهبرداری رسیده و توانسته است در این مدت ضمن جذب هنرمندان بستری را برای عرضه بدون واسطه تولیدات هنرمندان فراهم کند.
وی همچنین به طرح امکانسنجی ترویج صنایع دستی روستایی نیز در ساوه نیز اشاره کرد و گفت: توانمندی بالای ساکنین روستاهای ساوه در بخشهای نوبران و مرکزی ما را برآن داشت تا با اجرای طرح امکانسنجی از ظرفیت روستائیان برای رونق این هنر استفاده کرده و با اقدامات حمایتی موجب تقویت کسب و کار و ایجاد اشتغال از طریق رونق صنایع دستی شویم.