رئیس شورای اسلامی شهر ساوه گفت: حدود 45 درصد از مردم این شهر در بافتهای بیکیفیت شهری زندگی میکنند که از استحکام لازم برخوردار نیست.
هاشم زال در گفتوگو با ایسنا، منطقه مرکزی، منظور از بافت بیکیفیت را بافتی دانست که فاقد مهندسی سازه باشد و افزود: ممکن است یک واحد مسکونی براساس تجربیات یک بنای ماهر احداث شده باشد، اما در اصول شهرسازی این اقدام عمرانی گرچه توسط یک بنای ماهر نیز انجام شده است، چون فاقد مهندسی سازه است مورد قبول نیست و از استحکام مطلوب برخوردار نخواهد بود.
وی ادامه داد: از مجموع 45 درصد بافت شهری ساوه که در بافتهای بیکیفیت و فاقد استحکام لازم قرار دارد تنها حدود 10 درصد واحدهای مسکونی براساس مهندسی سازه احداث شده است و بیش از 90 درصد غیراصولی و فاقد استحکام و مقاومت لازم بنا شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر ساوه با اشاره به وجود 22 نقطه حاشیننشین طی سالهای گذشته در این شهر گفت: از ابتدای سال 93 با پیگیریهایی که از طریق شورای شهر و شهرداری ساوه شد این نقاط وارد محدوده شهری شدند و مشمول دریافت خدمات شهری هستند. تنها سه نقطه حاشیهنشین و سکونت غیررسمی نظیر منطقه فانوسآباد و پشت بلوار سپاه در این شهر وجود دارد.
وی تصریح کرد: در سفر اخیر حناچی معاون وزیر راه و شهرسازی مقرر شد تا پس از انجام مکاتبات اداری موضوع الحاق این سه نقطه حاشیهنشین به محدوده شهری نیز به تصویب رسیده و جهت اجرا ابلاغ شود.
زال در خصوص راهکار برطرف شدن مشکل عدم استحکام بنای واحدهای مسکونی احداث شده در بافتهای بیکیفیت شهری گفت: تنها راهکار عملی این است که از طریق وزارت راه و شهرسازی ترتیبی اتخاذ شود تا هر واحد مسکونی با هر متراژی بتواند مقاومسازی کند و راهنمای ساخت دریافت کند.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری نیز به عنوان یک دستگاه اجرایی آمادگی لازم را در اعطای مجوزهای لازم به منظور انجام عملیات مقاومسازی پس از تصویب در وزارت راه و شهرسازی اعلام میکند.
به گفته وی، با مقاومسازی واحدهای مسکونی احداث شده در این بافت از شهر قطعا شهروندان از مسکن مقاوم و مستحکمی برخوردار شده و تهدیدات تخریب مسکن ناشی از بروز خطرات بلایای طبیعی به حداقل خواهد رسید.