پنجشنبه 8 آذر 1403 | Thursday 28 November 2024

تمامی اخبار

امام جمعه ساوه گفت: کار قلم جهت‌دهی به تفکر و اندیشه جامعه بشری است.

 

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، حجت‌الاسلام سیدابراهیم حسینی در همایش روز قلم در سالن شهید آوینی ساوه اظهار کرد: در روایتی آمده است که قلم علما افضل از خون شهداست چون قلم است که تفکر و اندیشه را جهت‌دهی می‌کند.

وی با بیان اینکه قلم نعمت بزرگی از جانب پروردگار برای بندگان است، اظهار کرد: اهمیت قلم تا آنجاست که یکی از آیات به این نام«ن و القلم و مایسطرون» نازل شده است.

وی افزود:  اگر قلم نبود مُلک و دین و زندگی شایسته برقرار نمی‌شد. قلم زبان دوم بشریت است. خداوند متعال قلم اول را در دهان قرار داده و 32 نرده در کنار آن و دو لب قرار داده تا اگر این قلم خواست چیزی بیان کند بداند که باید حساب شده باشد و از طرفی دیگر می‌گوید اگر چیزی از زبان تراوش کند دو ملک عتید و رقیب آن را ثبت کرده و از او سؤال می‌شود.

به گزارش ایسنا، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوه نیز گفت: در قرآن کریم خداوند متعال در همه جا به مظاهر عالم وجود که خود خلق فرموده قسم یاد می‌کند و اینها همه مظاهر آفرینش هستند و قلم هم یکی از مظاهر هستی است.

حسین محمودی‌فر افزود: قلم نیات و منویات ارزشمند یا بی ارزش را ثبت می‌کند و برای آیندگان به یادگار می‌گذارد و قرآن کریم آخرین دستور آسمانی پس از وحی به دست کاتبان وحی بویژه حضرت علی(ع) نگاشته شده و به دست ما رسیده است.

وی اظهار کرد: اگر توجه کنیم همین بزرگان علوم اسلامی هستند که آنچه از قرآن کریم نشأت گرفته روی صفحات کاغذ نقش کردند و آنها را نسل به نسل به دست ما رساندند و آنچه علمای اسلام را وادار به اندیشیدن و نوشتن و به جای گذاشتن آثارشان کرده همان تکلیف و تعهد بوده است.

محمودی‌فر تصریح کرد: نویسنده باید آگاه به زمان خود و مردم روزگار خود باشد. دردهای اجتماع را به خوبی تشخیص دهد و بداند چه چیزهایی اولویت داشته و بر دیگر کارها برتری دارد، سپس با سلاح قلم برای مردم روزگار چیزی بگوید و بنویسد که مورد نیاز آنهاست.

در ادامه محمد یارمحمدی میهمان ویژه این مراسم نیز گفت: همانطور که مستحضرید در قرآن به صراحت از قلم نام برده شده و به آن سوگند یاد شده و خداوند هم به قلم به عنوان ابزار و هم به محصول آن یعنی نوشته قسم یاد می‌کند و این اهمیت قلم را بر ما آشکار می کند و رسالت سنگین را بر دوش ما بندگان می‌گذاردچرا که آنچه برای خداوند اهمیت داشته پس باید برای ما نیز اهمیتی والا داشته باشد و چه خوب که حداقل روزی را به نام قلم در تقویم ثبت کرده‌ایم.

وی افزود: با توجه به این جایگاه والا باید گفت قلم نور حقیقی است که بر لوح محفوظ رقم می‌زند، قلم هدایتگر و آگاهی بخش و سرنوشت ساز است و حلقه وصل فرهنگ‌ها و اندیشه‌هاست. درخت قلم اگر ریشه در تعهد داشته باشد میوه‌اش جاودانه است. ارزش قلم به پیام آن است و عظمت آن به محتوایش و قلم حافظ علوم و دانش‌ها و پاسدار افکار دانشمندان و اندیشمندان است.

وی گفت: کتب آسمانی از قرآن تا انجیل و زبور و تورات همه با قلم ماندگار شده‌اند. بنابراین قلم مظهر جاودانگی است. سعدی و مولانا و حافظ اگر ماندگار شده‌اند حرمت قلم را حفظ کرده‌اند.

در این مراسم سه تن از شاعران به قرائت شعر و سه تن از داستان نویسان به قرائت آثار خویش پرداختند و در پایان با اهداء لوح و جوایز از برگزیدگان تقدیر بعمل آمد.

این مراسم با همکاری انجمن ادبی سلمان ساوجی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه با حضور شعرا، داستان‌نویسان، فیلمنامه‌نویسان و اعضای کانون فرهنگی هنری اهل البیت (ع) در مکان سالن شهید آوینی این اداره برگزار شد. 

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group