معاون خدمات شهری شهرداری ساوه گفت: مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شهرداری ساوه از سوی مردم یکی از روستاهای بخش نوبران این شهرستان تقدیر شد.
"مصطفی احمدی" در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: به دنبال وعده به شهروندان ساوجی جهت تبدیل ساوه به شهر بدون متکدی و کارتنخواب هماینک با موفقیت مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شهرداری این امر محقق شده است و از این پس مردم میتوانند در صورت مشاهده متکدی و کارتنخواب در مناطق بیدفاع شهری، میادین اصلی و سطح شهر با شماره تلفن 42427480 تماس حاصل کنند.
وی ادامه داد: مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شهرداری ساوه از 22 بهمن سال 94 با همکاری دادستان و ریاست دادگستری فعالیت خود را آغاز کرد و سایر دستگاهها و ادارات ذیربط در این زمینه نیز با توجه به مصوبات و توافقات انجام شده در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان با انجام وظایف خود در خصوص پیشبرد اهداف این مرکز همکاری و تعامل خوبی داشتهاند.
احمدی گفت: این دستگاههای ذیربط شامل اداره بهزیستی، نیروی انتظامی، کمیته امداد، دانشکده علوم پزشکی، شهرداری و دادگستری است که خوشبختانه توانستیم در مرحله نخست کارهای بزرگی را به انجام برسانیم و با توجه به کسب نتایج و تجربیات ارزنده و رفع نقاط ضعف امیدواریم در این راه با گامهای بلندتری قدم برداریم.
وی با اشاره به اینکه تاکنون 364 نفر مددجو وارد مرکز شده است که 24 نفر آنها زن و مابقی آنها مرد بودهاند که در مراحل مختلف مورد ساماندهی قرار گرفتند، اظهار کرد: مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شهرداری به علت عملکرد موفق در این مدت کوتاه علاوه بر شهر ساوه دیگر مناطق همانند شهرستان زرندیه و روستاهای این شهرستان را نیز تحت پوشش قرار داده است.
معاون خدمات شهری شهرداری ساوه به یک نمونه از جدیدترین موارد در یکی از روستاهای بخش نوبران اشاره کرد و افزود: در پی تماس اهالی این روستا مبنی بر دچار شدن یک خواهر و برادر مسن به عادت زبالهگردی و هرزهخواری، مددکاران این مرکز به محل اعزام شدند و با شرایط و وضعیت بسیار نامناسب در محل زندگی این دو شخص مواجه شدند.
وی با بیان اینکه هرزهخواری یا پیکا به خوردن مواد بدون ارزش غذایی همچون خاک، گچ و ... گفته میشود که حداقل به مدت یک ماه ادامه داشته باشد، افزود: این اختلال دلایل مختلفی مانند کمخونی فقر آهن، اختلالات روانی، کمبود روی و ... دارد که با توجه به بررسی روانشناس و مددکار این مرکز علت هرزهخواری این خواهر و برادر مسن اختلالات رفتاری تشخیص داده شد.
احمدی تصریح کرد: این دو فرد که مدت زمانی طولانی بود که حتی نظافت شخصی نیز نداشتند پس از انتقال به مرکز و استحمام و بازگشت به شرایط مطلوب تحت درمان توسط روانشناس و مددکار اجتماعی قرار گرفتند و تاکنون پیشرفت خوبی در بخش درمان داشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: اهالی روستا نیز ضمن ابراز رضایت از این اقدام مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شهرداری ساوه به پاس قدردانی از تلاشهای کارکنان و کمک به مددجویان آن، تعداد دو راس گوسفند به این مرکز اهدا کردند.