امام جمعه ساوه گفت: سواد حقوقی و سطح دانش حقوقی اکثر مردم پائین است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- حجت الاسلام سیدابراهیم حسینی در دیدار با رئیس دادگستری، دادستان و جمعی از قضات و کارکنان دادگستری ساوه که به مناسبت هفته قوه قضائیه انجام شده بود، افزود: افزایش سطح دانش حقوقی مردم موجب کاهش مراجعات آنان به دستگاه قضائی خواهد شد.
وی پائین بودن سواد حقوقی مردم را عاملی برای اطاله دادرسی دانست و افزود: آموزش حقوقی مردم یکی از نیازهای اصلی جامعه است و باید دستگاههای متولی آموزش جامعه مکلف به ارتقای سطح آگاهی مردم در حوزه حقوقی باشند.
وی تصریح کرد: بسیاری از جرائم و اتفاقاتی که وقوع آنها منجر به تشکیل پروندههای قضائی می شود ناشی از پائین بودن سطح سواد حقوقی مردم است.
به گفته وی نباید در حکومت اسلامی سالانه بیش از 15 میلیون پرونده قضائی تشکیل شود. این آمار نشان از عدم اطلاع دقیق مردم از دانش حقوقی دارد. نباید با کوچکترین موضوعی یکدیگر را متهم کرده و به دستگاه قضائی مراجعه کرد.
امام جمعه ساوه در ادامه دقت در موازین حقوقی را مهمترین توصیه خود به مجموعه دستگاه قضائی دانست و گفت: همان طور که در رسیدگی به پروندههای قضائی سرعت را ملاک کار قرار میدهید در کنار آن دقت را یک اصل بدانید تا مبادا خدای ناکرده حقی از کسی ضایع شود.
وی عدالت را از دیگر نکاتی دانست که قضات باید سرلوحه امر قضاوت قرار دهند و افزود: قضات دادگستری توجه داشته باشند که آخرت خویش را فدای دنیا نکنند و اصل عدالت را در همه امور در اولویت قرار دهند.
وی تصریح کرد: اجرای عدالت در جامعه باید به گونه ای باشد که مردم اجرای آن را احساس کنند و از آنجا که دستگاه قضائی در نظام اسلامی استقلال دارد، لذا باید احساس عدالت ملموس تر باشد.
حجت الاسلام حسینی، حمایت قانونی در چارچوب ضوابط از محرومین و نیروهای ارزشی را نیز مورد تاکید قرار داد و افزود: تریبون نماز جمعه و مساجد ظرفیت بالایی برای روشنگری مردم و افزایش سطح سواد حقوقی مردم برخوردار است و لازم است تا با حضور قضات و مقامات دستگاه قضایی این امر محقق شود.
وی از اجرای طرح تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده با تربیت بیش از 100 نفر از مربیان برای اجرای این طرح خبر داد و افزود: این طرح میتواند به عنوان پایلوتی برای اجرای طرحهای دیگری نظیر اجرای طرح افزایش سواد حقوقی مردم باشد.
به گزارش ایسنا، رئیس دادگستری ساوه نیز با اشاره به قرار گرفتن جرائمی نظیر توهین به اشخاص، سرقت موجب به تعزیر، ضرب و جرح عمدی و تهدید به عنوان چهار جرم برتر در سطح شهرستان ساوه اظهار کرد: بروز این جرائم در سطح جامعه و فراوانی آن از نظر روانی نگران کننده است.
هادی ملکی افزود: افزایش پروندههای طلاق به دلیل مسائل اقتصادی و نیز نفوذ شبکههای اجتماعی و ماهوارهها از دیگر مسائلی است که جامعه را از نظر روانی با نگرانی مواجه کرده است.
وی تصریح کرد: قرار گرفتن این جرائم در کنار تشکیل پروندههای حقوقی خانواده در دادگستری بیانگر آن است که جامعه از امنیت روانی مناسبی برخوردار نیست و دستگاههای اجرایی وظایف قانونی خود را به نحو احسن انجام نمی دهند.
به گفته وی، بسیاری از معضلات جامعه را میتوان از طریق فعالیت مثمرثمر و تلاش موثر با انجام صحیح وظایف قانونی توسط مسئولان برطرف کرد، اما متاسفانه دستگاه قضائی بار کمکاری دستگاههای دیگر را بر دوش دارد.