پنجشنبه 8 آذر 1403 | Thursday 28 November 2024

تمامی اخبار

سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ساوه گفت: 100 رشته صنایع دستی با همت هنرمندان ساوجی در این شهرستان فعال است.

رضا ایازی به مناسبت روز ملی صنایع دستی  افزود: بیش از 370 رشته هنری صنایع دستی در کشور وجود دارد که از این تعداد حدود 110 رشته در استان مرکزی و از مجموعه رشته های فعال استان نیز، 100 رشته در شهرستان ساوه رونق دارد.


وی ادامه داد: براساس آخرین ارزیابی های انجام شده حدود 130 نفر از هنرمندان ساوجی در رشته صنایع دستی مشغول به کارند که تولیدات آنان در استان مرکزی و دیگر استان های کشور به فروش می رسد.


ایازی تصریح کرد: پارسال دو تن از هنرمندان ساوجی رشته سوخته روی چوب و سفالگری سنتی موفق به کسب نشان ملی صنایع دستی و اصالت جهانی شدند و تولیدات آن در نمایشگاه های مختلف داخلی و خارجی عرضه شد.


سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ساوه افزود: معرق، منبت، سوخته روی چوب، کیف دوزی، تولیدات پارچه ای، پیکر تراشی، میناکاری، سفالگری از جمله رشته هایی است که در شهرستان ساوه فعال است.


وی افزود: راه اندازی بازاچه فروش تولیدات صنایع دستی ساوه که با حمایت دولت در این شهرستان راه اندازی شده با استقبال مطلوبی همراه است و هنرمندان ساوجی بدون واسطه محصول هنری خود را با قیمت مناسب در اختیار علاقمندان قرار می دهند.


ایازی اظهار کرد: هم اینک 130 هنرمند رشته صنایع دستی در شهرستان ساوه زیر چتر حمایتی بیمه قرار دارند و دیگر هنرمندان نیز با دریافت کارت هنرمندی از سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می توانند از خدمات بیمه ای بهره مند شوند.


سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ساوه ادامه داد: صنایع دستی شهرستان ساوه به عنوان یکی از الگوهای تحقق اصل اقتصاد مقاومتی است که ضمن توانمند سازی هنرمندان زمینه صدور هنر فاخر ایرانی را در دیگر نقاط کشور و خارج از ایران فراهم می کند.


به گفته ایازی، تا کنون 100 نفر از هنرمندان صنایع دستی شهرستان ساوه برای دریافت تسهیلات کم بهره کسب و کار به بانک های عامل معرفی و بیش از 30 نفر موفق به دریافت این تسهیلات شده اند.


وی ادامه داد: طرح امکان سنجی ترویج صنایع دستی روستایی نیز در ساوه با جدیت در حال پیگیری است تا هنرمند روستایی نیز بتوانند تولیدات هنری خود را عرضه کنند.
ایازی افزود: با هدف حمایت از کار و هنر ایرانی، هنرمندان ساوجی در رشته صنایع دستی با مشارکت سازمان میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی به طور رایگان در نمایشگاه های داخلی حضور می یابند.


شهرستان ساوه به عنوان دومین کانون جمعیتی استان مرکزی بیش از 260 هزار نفر جمعیت دارد که با توجه به سبقه تاریخی و فرهنگی در تولید محصولات صنایع دستی یکی از قطب های فعال استان محسوب می شود.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group