نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: همدردی با بیکاران و افراد فاقد شغل اصلیترین محور سخنان مقاممعظمرهبری در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی بود.
محمدرضا منصوری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- افزود: آنجا که رهبری معظم انقلاب اظهار داشتند شرمندگی نظام از بیکاری جوان کمتر از خودش نیست، بیانگر دغدغه جدی معظم له از وضعیت اشتغال و بیکاری جوانان است.
وی به حرکت درآوردن چرخ های تولید و صنعت کشور را اولویت اول مجلس دهم در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری دانست و تصریح کرد: تحقق این امر علاوه بر رشد اشتغال و جلوگیری از افزایش نرخ بیکاری کشور را از شرایط رکود خارج میکند.
وی تصریح کرد: رهبری در این دیدار بر حل مشکلات اقتصادی و در راس آن رکود و بیکاری تاکید داشتند که وظیفه برطرف کردن این دو معضل متوجه دولت و مجلس است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه با تاکید بر اینکه اجرای کارآفرینی مولد در کشور نیازمند بازنگری جدی است، تصریح کرد: در دنیای امروزی که دنیای پیشرفت و تکنولوژی است، ایجاد بعضی از مشاغل در جامعه تحتالشعاع تکنولوژی روز قرار گرفته و شغل پایداری به شمار نمیرود.
وی با تاکید بر اینکه باید سرعت ایجاد شغل بیشتر از تکنولوژی باشد، تصریح کرد: در احداث برخی کارخانجات به گمان اینکه به منظور ایجاد شغل باید مثلا 300 نفر نیروی انسانی جذب شود حمایتهای مالی و اداری شکل میگیرد، در حالی که با راهاندازی این کارخانه به دلیل استفاده از تکنولوژی روز این میزان نیروی مورد نیاز که براساس برنامه پیشبینی شده باید جذب میشد به یک پنجم نیروی اعلام شده کاهش مییابد و اکثر کارها بوسیله تکنولوژی بکار رفته در واحد تولیدی صورت میگیرد.
منصوری خاطر نشان کرد: به منظور حل مشکل اشتغال و نیز تحقق راهکاری عملی برای احداث واحدهای تولیدی اینچنینی طرحی را در حال تدوین هستم که در آینده نزدیک به مجلس ارائه خواهد شد.
وی کاهش نیروی انسانی در واحدهای تولیدی و صنعتی به دلیل پیشرفت تکنولوژی را معضلی دانست که نتیجه آن تشدید بیکاری جوانان خواهد بود و افزود: لازمه تحول در عرصه اقتصادی و تولیدی و مقابله با معضل بیکاری دعوت از کارآفرینان به منظور سرمایهگذاری در حوزههای مختلف است.
به گفته وی، نبود امنیت شغلی برای دانش آموختگان دانشگاهی نیز معضلی جدی برای تحصیلکردگان آموزش عالی در راستای انتخاب شغلی مناسب با رشته فارغالتحصیلی آنان است که باید دولت و مجلس برای این امر نیز برنامه داشته باشند.
وی تصریح کرد: بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاهی به ناچار و به دلیل نبود شغل مناسب، هم اکنون در واحدهای تولیدی و صنعتی به عنوان یک کارگر عادی مشغول بکار هستند و حقوق و مزایایی که دریافت میکنند در حد یک کارگر معمولی است.