بنیانگذار جمعیت خیریه تولد دوباره گفت: مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ساوه رونمایی از یک اتفاق بزرگ است.
فروهر تشویقی بنیانگذار جمعیت خیریه تولد دوباره در حاشیه بازدید از مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شهرداری ساوه گفت: این مرکز رونمایی از یک اتفاق بزرگ در جهت نجات جان انسانها و مقدمهای برای کاری ارزشمند در کشور است.
وی با ابراز امیدواری جهت به تکامل رسیدن اهداف مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شهرداری ساوه افزود: این کار ارزشمند نباید تحت تاثیر سیاستهای مختلف قرار گیرد بلکه هدف تنها باید بازگرداندن انسانهای بیمار به آغوش جامعه باشد، زیرا پذیرش اعتیاد به عنوان یک بیماری، کلید بهبود یافتن از تاثیرات مخرب اعتیاد است.
فروهر در ادامه پس از بازدید از مرکز پیشگیری از آسیب های اجتماعی ساوه در همایش پیشگیری و درمان اعتیاد در جمع معتادان بهبود یافته در سالن ورزشی کوثر شهرداری حضور یافت و در تبیین انگیزه نوشتن کتابهایش بیان کرد: پس از 25 سال اعتیاد و آلودگی، عاقبت سیر طبیعی این بیماری مرا به دنبال خود به بیمارستانها، مراکز بازپروری، زندانها و زندگی در خیابانها کشاند و با آن که در دیار تیره روزان ساکن شده و از امیدها و آرزوهایم درگذشته بودم، ناگهان در نقطه پایانی افق تاریک زندگیام تصویر روشنی از آغاز و تولدی دیگر هویدا شد.
وی ادامه داد: در طول سالهای اعتیاد هرگز کسی را ندیده بودم که از اعتیاد رها شده باشد، البته رهایی به معنای واقعی آن یعنی آزادی و آزادگی. رهایی از هروئین و گرفتاری در دام تریاک. رهایی از تریاک و گرفتاری در دام الکل را دیده بودم. اما من و شما و حتی آنها که نمیخواهند بدانند، همگی میدانیم جایگزینی این با آن، مفهومش رهایی و آزادی نیست.
فروهر تصریح کرد: مصرف مواد مخدر كاری است كه بدون فكر كردن به عواقب آن انجام میدهيم، علاوه بر اين، بيماری اعتياد ماهيتی مرموز و شگفت آور دارد و اگر برای ترک 12 قدم را به طور روزانه کار نکنیم و از حمایت انجمنهای گمنام استفاده نکنیم، ناخودآگاه به سوی مصرف دوباره مواد یا انجام رفتارهای معتادگونه برمیگردیم.
وی در ادامه با ارائه تجربیات و راهکارها برای مقابله با بلای خانمانسوز اعتیاد، موجب دلگرمی معتادین بهبود یافته شد.
به گزارش ایسنا؛ نماینده مردم شهرستانهای ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش با بیان اینکه اقدام ارزشمند «فروهر تشویقی» جهت نجات جان انسانها باید ارج نهاده شود، بیان کرد: اعتیاد یکی از مهمترین دغدغهها و نگرانیهای کشور است و بسیار گفته و شنیده شده که معتاد، بیمار است و باید همچون دیگر بیماریهای مزمن، درمان شده و در عین حال پیگیریهای درمانی نیز استمرار داشته باشد.
محمدرضا منصوری افزود: اعتیاد علاوه بر آنکه به سلامت روان و جسم آسیب وارد میکند؛ روابط خانوادگی، اجتماعی و شغلی افراد را نیز تحت تاثیر قرار میدهد، از این رو آن زمان که فرد معتاد عزم به ترک اعتیاد جزم میکند، مراکز بازپروری و استفاده از تجربیات افرادی که این دوران را سپری کردهاند، بهترین فرصت و مکان برای اجرای این تصمیم است.
وی با اشاره به اینکه معتادان بهبود یافته نیازمند حمایتهای اجتماعی هستند و باید پس از گذراندن دورههای درمان، هم در خانواده و هم در جامعه، مقبولیت اجتماعی داشته باشند، تصریح کرد: برخی معتادان پس از ترک اعتیاد متاسفانه دوباره به چرخه اعتیاد بازمی گردند، لذا جامعه پذیر کردن معتادان بهبود یافته اقدام بزرگی است که باید در رابطه با تحقق آن اقدامات اساسی انجام گیرد.
منصوری با تاکید بر تلاش همگانی جهت جامعه پذیر شدن رها شدگان از بند اعتیاد افزود: دولت و تمامی دستگاههای ذیربط باید تمام قد در این زمینه سرمایهگذاری کند تا شاهد کاهش بازگشت مجدد معتادان بهبودیافته به چرخه اعتیاد باشیم.