معاون استاندار و فرماندار ساوه گفت: این شهرستان مستعد آبزی پروری است.
محمد بهاروند در جریان دیدار با مدیر کل شیلات استان مرکزی افزود: شهرستان ساوه را به نام انار و محصولات باغی نظیر زیتون، پسته و طالبی میشناسند، اما نباید از سایر استعدادهای این منطقه در حوزههای مختلف کشاورزی و دامی غفلت کرد.
وی بیان کرد: در حوزه کشاورزی و دامی اقدامات قابل توجهی در این شهرستان صورت گرفته است و با مدیریت علمی در حوزه کشاورزی توانسته است سهم قابل توجهی از تولیدات استان و کشور را به خود اختصاص دهد، اما در حوزه آبزی پروری و شیلات جای کار وجود دارد.
وی با اشاره به فعالیت مرکز پرورش ماهیان خاویاری در نزدیکی جاده سد الغدیر و استخر دو منظوره پرورش ماهی در منطقه قرهچای ساوه اظهار کرد: در حال حاضر به منظور ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی در منطقه طرحهای متعددی در حوزه آبزیپروری در دستور کار قرار دارد که از جمله آن مرکز پرورش 150 تنی ماهی سردابی در منطقه نوبران است که با احداث آن برای 30 نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.
فرماندار ساوه با تاکید بر اینکه ایجاد اشتغال توجه به امر آبزیپروری از سیاست های دولت یازدهم است، خاطرنشان کرد: پرورش انواع آبزیان در مناطق مختلف توجیه اقتصادی و سوددهی بالایی دارد.
وی همچنین خواستار فرهنگسازی سازمان شیلات برای ارتقای سرانه مصرف ماهی در بین مردم به منظور حمایت از این صنعت و حفظ سلامتی مردم شد که برگزاری جشنوارههایی با موضوع طبخ ماهی و همچنین دورههای آموزشی مرتبط با آن از جمله راهکارهاست.
به گزارش ایسنا؛ مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز گفت: در فاصله بین سال های 92 تا 94 بالغ بر 11 میلیارد تومان سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی در حوزه آبزیپروری استان مرکزی انجام شده است.
حسن اکبری با اشاره به اینکه این میزان سرمایهگذاری در حوزههای پرورش ماهی قزلآلا، تولید بچه ماهی، احداث مراکز عرضه زنده آبزیان و تکثیر و پرورش ماهیان زینتی بوده است، اظهار کرد: تعداد واحدهای بهرهبرداری شده از این میزان سرمایهگذاری 38 واحد بوده است.
وی به صدور 38 مورد پروانه تاسیس طی مدت یاد شده اشاره کرد و افزود: طی سالهای اخیر شهرستانهای شازند و اراک بیشترین میزان سرمایهگذاری را در حوزه آبزیپروری داشتهاند.
وی با اشاره به اینکه استان مرکزی جزو 12 استان کشور است که در امر تولید ماهی خاویاری فعالیت دارد، بیان کرد: توسعه واحدهای پرورش ماهی نقش بسزایی در رشد و توسعه بخش کشاورزی دارد.
اکبری تسهیلات بانکی، نقدینگی و کمبود آب را از مهمترین موانع پیش روی توسعه آبزیپروری در استان مرکزی و شهرستانهایی نظیر ساوه دانست و افزود: با برنامهریزی و حمایت مالی میتوان شاهد توسعه آبزیپروری در ساوه شد.