پیامبر اسلام(ص) که پیامبر خوبیهاست در گفتار خود بر این موضوع تاکید دارد که خداوند پاک است و انسان پاک را دوست دارد، پاکیزه است و پاکیزگی را دوست دارد.
آن نبی مکرم اسلام(ص) میفرمایند: هر چه در توان دارید، پاکيزگي را رعایت کنید، چه آنکه خدای تعالی، شالوده اسلام را بر پاکیزگی نهاده است. (میزان الحکمه ج13ص6340و6342)
پیامبر اسلام و خاندانش به حق، خاندان طاهرین لقب گرفتهاند و طبیعتا شیعیان و محبان آنها و کسانی که مدعی پیروی از آنانند نیز نباید از این صفت نیکو مستثنی باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- ایام شعبان، اوقات مبارکی است که اوج شعور و احساس شیعیان در نیمه آن، یعنی در سالروز ولادت مبارک منجی بشریت به تجلی در میآید.
این رخداد، بزرگترین رخداد در تاریخ بشریت است چراکه منجی عالم بشریت در آن پا به عرصه وجود گذاشته است، این روز روزی سراسر نیکی و خوش فرجامی، سراسر نور و امید، در چنین روزی شیعیان به جشن مینشینند و قربانی می کنند و نذر میدهند، همه در انتظار ظهور دستها را به سوی آسمان میبرند و نجات را بواسطه ظهور منجی طلب میکنند.
اما، بروز این همه شور و اشتیاق ابعاد بسیار دارد و در اینجا لازم است از منظری متفاوت دیگر یعنی از نگاه محیطزیستی به جشن هایی که به میمنت این مناسبت عظیم برگزار میشود، نگریسته شود. کاملترین دین دنیا یعنی اسلام، هم به طهارت و پاکیزگی روح و روان و هم جسم و ظاهر اهمیت داده است.
این روزها، روز توزیع شیرینی و شربت و انواع نذوراتی است که ما شیعیان نثار قدومش میکنیم، تا بلکه با شادی آلالله شریک بوده و به حضرتش برسانیم که مشتاق لقا و دیداریم.
سوال اینجاست که آیا در توزیع شربت و شیرینی و انواع نذورات به مسئولیت زیست محیطی خود نیز توجه میکنیم؟ باید پرسید که چرا از فرمایشات پیامبر اکرم(ص) در این ایام به بهانه جشن و سرور غفلت میکنیم!
مدیرعامل موسسه دوستداران و حافظان طبیعت ساوه در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه با دو دیدگاه میتوان به حضرت مهدی (عج) نظر داشت، گفت: اولا آیا ایشان مهمان ما هستند و قرار است ما به عنوان صاحبخانه از ایشان پذیرایی کنیم و اگر اینگونه است آیا صاحبخانه بسته به اهمیت و شخصیت مهمان، نسبت به نظافت و پاکیزگی داخل و خارج خانه، حتی تا کوچه و خیابان اقدام نمیکند؟
مهدی فرقانیپور ادامه داد: دیدگاه دیگر اعتقاد دارد که صاحب اصلی این مملکت امام زمان(عج) است در این صورت نیز آیا مهمان و مستاجر نمیبایست نسبت به صاحبخانه رعایت آداب ادب و طهارت کند؟
وی با اشاره به اینکه امسال دوستداران محیط زیست با شعار "پاسداشت مقدمات ظهور با پاکداشت مسیرهای عبور" به استقبال نیمه شعبان رفتهاند، گفت: این شعار شعاری برخاسته از شعوری اسلامی ایمانی است و براساس آن باید شهرها و قریههای پاک و بدون راه بندان را مهیای قدوم پاک ایشان کرد.
به گفته وی، باید دید آنچه اکنون بر سیمای شهرها و آبادیها و طبیعت ما نقش بسته زیبنده کشوری شیعی است؟ کشوری که مالک و صاحب اصلیاش، امام زمان(عج) است را باید پاک نگاه داشت در غیر انی صورت با چه رویی میخواهیم آن را تحویل دهیم؟
وی تاکید کرد: ما که پیشرفتهای آن چنانی در علوم هستهای، سلولهای بنیادی، هوا- فضا و ... داشتهایم، آیا راهکاری اجرایی برای پاکیزه نگهداشتن ملک ایشان نداریم؟
فرقانی پور تصریح کرد: کافی است هم اینک با رعایت حقالناس و جلوگیری از اتلاف وقت مردم در ترافیک، نسبت به ساماندهی توزیع نذوراتی که در کوچه و خیابان فکری کرده و در خصوص رفع آلودگی های بصری که با ریختن انواع زباله و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در کوچه ها و خیابان ها و اماکن برگزاری جشن ها ایجاد میکنیم به فکر چاره باشیم!
وی بیان کرد: آیا نمیتوانیم با قرار دادن کیسهها و سطلهای زباله باعث شویم، شهر ما جلوه نامناسبی از ظروف یکبار مصرف به خود نگیرد؟
وی گفت: مراقب باشیم برای برگزاری یک کار مستحب و پسندیده، حقالناسی به گردن خود نینداخته و جمعی دیگر را به زحمت و دردسر نیندازیم.
امروز روزگار عمل است و دوران شعار بدون شعور به سر رسیده، چرا که ظهور و حضور، بسیار نزدیک است.
پس آب زنید راه را، ین که نگار میرسد...