فرمانده نیروی انتظامی شهرستان ساوه از کاهش 40 درصدی سرقتهای خرد در نتیجه راهاندازی و فعالیت مرکز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شهرداری این شهر خبر داد.
سرهنگ علیاصغر طالبی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- افزود: تامین امنیت نسبی و کاهش سرقت از اولویتهای نیروی انتظامی است و با ابتکار شهرداری ساوه در راهاندازی این مرکز شاهد کاهش سرقت هستیم.
وی مشارکت مردم و همکاری بین بخشی را عاملی برای برقراری امنیت و جلوگیری از ارتکاب جرم دانست و تصریح کرد: خوشبختانه تعامل، همکاری و مساعدت بین نیروی انتظامی و مجموعه مدیریت شهری ساوه بسیار مناسب بوده و در سایه این تعامل امنیت خوبی در شهر برقرار شده است.
رئیس پلیس ساوه اعتیاد به مواد مخدر را به عنوان تهدیدی برای کرامت و سلامت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جوامع انسانی دانست و تصریح کرد: از این رو شورای عالی امنیت ملی با نگاه به ابعاد نگران کننده معضل مواد مخدر، گسترش اعتیاد، قاچاق و عوارض ضد امنیتی و ضدبهداشتی آن را از نشانههای تهدید امنیت ملی قلمداد کرده است .
وی با تاکید بر اینکه تهدید دوم در حوزه مواد مخدر تهدیدی علیه امنیت اجتماعی است، تصریح کرد: چون مواد مخدر به عنوان جرم سازمان یافته فراملی از هنگام کشت و تولید تا مصرف مراحل پیچیدهای را طی میکند و این پروسه پر پیچوخم بسیاری از مفاسد مانند قتل، جرح، سرقت و بر هم زدن نظم اجتماعی را سبب میشود که در مجموع این ناهنجاریها به امنیت آسیب می رساند.
به گفته سرهنگ طالبی تحقیقات نشان داده که بیش از 82 درصد مردم از این مسئله احساس نگرانی میکنند. از این رو میتوان گفت که امروزه مواد مخدر و اعتیاد در کشور به سیل ویرانگری برای جمعیت بی پناه تبدیل شده است و از آسیب های اجتماعی مزمن به شمار میرود.
وی تاکید کرد: مواد مخدر به دلیل از بین بردن اساس و بنیان خانوادهها و وارد ساختن لطمات جبران ناپذیر به جامعه میتواند نوعی سلاح انهدام جمعی باشد.
وی گفت: قربانی مواد مخدر تنها کسی نیست که این مواد را مصرف میکند بلکه تمام اقشار جامعه تحت تاثیر آن قرار خواهند گرفت.
سرهنگ طالبی ادامه داد: با توجه به حساسیت موضوع و برخورد منطقی با این معضل در شهرستان ساوه ستاد پیشگیری از آسیبهای اجتماعی شهرداری ساوه با همت مسئولین ذیربط در شهرداری، نیروی انتظامی، بهزیستی، دادگستری، دانشکده علوم پزشکی، کمیته امداد و ... با پیگیریهای مجدانه شهردار افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
فرمانده انتظامی ساوه ادامه داد: از ابتدای فعالیت این مرکز تعداد 117 نفر از معتادین متجاهر و کارتن خوابها که در پارکها سکونت داشتند جمع آوری که از این تعداد 58 نفر جهت ترک اعتیاد و سمزدایی به کمپهای مجاز معرفی شدند و تعداد 48 نفر پس از درمان و سمزدایی با اخذ تعهد به خانوادههایشان تحویل و به شهرها و روستاهای خود انتقال یافتند.
به گفته وی، همچنین تعداد هفت نفر جهت درمان به مراکز درمانی منتقل شده و چهار نفر نیز با توجه به اینکه از شهرستانهای دیگر بدون هدف به شهر ساوه مهاجرت کرده بودند، پس از اخذ تعهد با تامین هزینه سفر توسط کمیته امداد امام (ره) به زادگاه خود انتقال داده شدند.