جمعه 9 آذر 1403 | Friday 29 November 2024

تمامی اخبار

شهرک علوی ساوه که نمونه‌ای از تراکم جمعیتی بالا با فضایی نوبنیاد به شمار می‌آید به تازگی به وجود مسجدی خیّرساز مزین شده که علاوه بر مناسک روزانه، کلاس‌های آموزش قرآن در کنار تیم‌های ورزشی را در خود جای داده و فضای مناسبی با حمایت مسئولان برای جذب نوجوانان فراهم کرده است.

، از صدر اسلام مسجد محور و محل رسیدگی به امور عبادی و البته سیاسی و دنیوی مردم بوده، مسجد محلی برای عبادت و پرداختن به امور جاری زندگی جامعه اسلامی است و در مسجد طراز اسلامی نیز در کنار نماز و عبادات روزانه، بخشی از مشکلات دینوی در این کانون الهی حل و فصل می‌شود چنانچه در صدر اسلام نیز اینگونه بوده است.
گسترش شهرنشینی انسان‌ را به زندگی در مجتمع‌های مسکونی و آپارتمانی سوق داده و شاهد آن هستیم که تراکم جمعیتی در شهرهای ما روز به روز در حال افزایش است و از آنجایی که مسجد یکی از نیازهای اساسی و قابل ملاحظه در شهرسازی امروزی به شمار می‌آید کوتاهی در ساخت مسجد متناسب با محله‌ها و جمعیت شهر، عاقبتی جز رشد بزه و گناه در جامعه و کمرنگ شدن مناسک عبادی ندارد.
شهرک علوی شهرستان ساوه از مجموعه‌هایی با ویژگی‌های شهرنشینی است، فضایی نوبنیاد با تراکم جمعیتی بالا که عموماً اقشار متوسط جامعه در آن سکونت دارند از این رو با توجه به اینکه تنها یک مسجد در فضای گسترده آن تعریف شده بود؛ لذا خیّرین بزرگوار جناب آقایان محمدی و مشعوفی با مدد اعضای محترم هیئات امناء، مسجدی را به صورت خیّرساز درخیابان امام رضا(ع) واقع در شهرک علوی بنا نهادند که به یاری خداوند در کمترین زمان ممکن به بهره‌برداری رسید و اکنون دو ماه است که اقامه نماز جماعت در این مکان مقدس دایر است.

توجه هیئت امنای مسجد به مسائل فرهنگی و انتخاب یک روحانی جوان با روحیه‌ای فرهنگی باعث شده این مسجد از همان روزهای ابتدای اقامه نماز در جذب جوانان و نوجوانان و نونهالان گام‌های خوبی بردارد.

کلاس‌های قرآن در کنار تیم‌های ورزشی

تشکیل کلاس‌های آموزش قرآن تحت نظارت موسسه قرآنی یاسین و تشکیل تیم‌های ورزشی کاراته و فوتسال در دو رده سنی نونهالان و نوجوانان سبب جذب تعداد زیادی از کودکان و نوجوانان به این مسجد شده که این امر نوید روزهای خوبی در آینده‌ای نزدیک برای مردم شهرک علوی است چرا که خانواده‌ها می‌توانند با خیالی آسوده فرزندان خود را زیر نظر یک روحانی به آموزش معارف اسلامی و البته ورزشی بسپارند.

ویژگی‌های بنایی مسجد
مسجد باب الحوائج واقع در خیابان امام رضا(ع) شهرک علوی با زیربنایی بالغ بر ۲۱۰۰ متر مربع و با صرف هزینه‌ای بالغ بر یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان شامل شبستانی زیبا و منقش به آیات کلام وحی در دو قسمت برادران و خواهران، آشپزخانه مستقل به همراه سالن پذیرایی(دومنظوره ورزشی و پذیرایی) ۴ باب مغازه که اختصاص به مجتمع نان و واحد تجاری و دفتر آشپزخانه است احداث شده است.
این مسجد با نگاهی به فردا دو باب منزل مسکونی جهت خانه عالم و خانه خادم بناد کرده که باعث می‌شود روحانی در کنار مسجد سکونت داشته و اشراف کامل به تمام مسائل فرهنگی هنری مسجد  داشته باشد.

افتتاح رسمی مسجد با حضور مسئولان ساوجی

با وجود اینکه دو ماه از آغاز فعالیت و اقامه نماز در مسجد باب الحوائج می‌گذرد هیئت امنای محترم برآن بودند تا در فرصتی مقتضی و مناسب و با حضور علما و مسئولان شهر به صورت رسمی این مسجد را افتتاح نمایند؛ لذا در ماه مبارک رجب و در آستانه میلاد با سعادت حضرت امیرمومنان علی(ع) و با حضور حجت‌الاسلام قربانی و حجت‌الاسلام تهجدی، نماینده فرماندار و رئیس ستاد اقامه نماز شهرستان، اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار، رییس اداره اوقاف و امور خیریه با اقامه نماز به امامت حجت‌الاسلام تهجدی و سخنرانی حجت‌الاسلام قربانی به طور رسمی به بهره‌برداری رسید.
در آئین معنوی بهره‌برداری از این مکان مقدس حجت‌الاسلام قربانی، با اشاره به اهمیت ساخت مساجد در دین اسلام اظهار کرد: کاربری مساجد تنها در زمینه‌های برگزاری نماز و مجالس ختم و ترحیم نیست بلکه مسجد مکانی برای تقویت ارزش‌های دینی و پایگاهی معنوی برای ارتباط با خدا و جذب جوانان است.
وی گفت: در سال‌های اول انقلاب اغلب کارهای مربوط به جبهه و جنگ اعم از اعزام نیرو، جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای رزمندگان و حتی کلاس‌های آموزش نظامی و... در مساجد انجام می‌گرفت و از این رو مساجد باید محور همه کارها قرار گیرند.
حجت‌الاسلام قربانی تصریح كرد: اولین ثمره حكومت صالحان، اقامه نماز است و مقام معظم رهبری نیز در پیام‌هایی كه به اجلاس‌های متعدد نماز ارسال فرموده‌اند، اهمیت نماز را مورد تأكید قرار داده‌اند.
وی با تقدیر از اقدام ارزشمند بانیان احداث این مسجد این کار مقدس را باقیات صالحاتی برای پایه‌گذاران این مکان دینی دانست.
در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام فضل‌اللهی امام جماعت مسجد نیز ضمن تقدیر از حضور علما و مسئولان شهری و نیز نمازگزاران در مراسم افتتاحیه به ارائه گزارش عملکرد و تبیین برنامه‌های پیش‌رو از حضور علما و مسئولان تشکر کرد و خواستار ترویج فرهنگ تجلیل از بانیان مسجد شد.
وی گفت: اهمیت موضوع نماز در مساجد، دوچندان بوده و یکی از آثار و برکات نماز، ایجاد تقوای جمعی است.
به گفته وی این مسجد به عنوان یک پایگاه دینی فرهنگی مناسب برای برادران و خواهران احداث شده و می‌تواند علاوه بر ارتقای شاخص‌های فرهنگی جامعه برای محافل و مجالس مذهبی به ویژه در ایام ماه مبارک رمضان و ماه محرم و صفر پذیرای مردم مومن و خداجوی شهرک علوی باشد.
حجت‌الاسلام فضل‌اللهی در ادامه تصریح کرد: لازم می‌دانم از مساعدت اداره راه و شهرسازی در اختصاص زمین به اداره اوقاف ساوه  برای احداث این مسجد و نیز حمایت و مساعدت شورای اسلامی شهر و به ویژه شهردار محترم جناب آقای دکتر جوادی و مدیرمنطقه یک شهری جناب مهندس عباس آمینون در تسهیل امور مربوط به پروانه ساخت و رایگان کردن هزینه‌های مربوط به آن و نیز اداره اوقاف و امور خیریه تشکر و قدردانی کنم.
وی همچنین از خیرین محترم آقایان محمدی و مشعوفی و زنجانی‌های مقیم ساوه که با حمایت  خود زمینه احداث این مسجد را فراهم کردند تقدیر و تشکر کرد.
در ادامه حجت‌الاسلام طباطبایی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ساوه نیز ضمن تقدیر از بانیان مسجد گزارشی در خصوص روند ساخت و بنای مسجد ارائه کرد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group