قائم مقام سازمان امداد و نجات جمعيت هلالاحمر كشور گفت: ايران يكي از كشورهاي آسيبپذير بوده و هر روز يكي از 31 حادثه تعریف شده در يك نقطه از كشور رخ ميدهد.
مرتضی سلیمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- با اشاره به اینکه کشور ایران یک کشور حادثهخیز است و 31 حادثه از 41 حادثه دنیا در این کشور تعریف شده است، افزود: جمعیت هلالاحمر در صف اول امدادرسانی در زمان بروز این حوادث قرار دارد.
وی بیان کرد: برای امدادرسانی به این حجم حوادث نیازمند تقویت جمعیت هلال احمر هستیم، چرا که هلال احمر کشور در هنگام بروز حوادث به عنوان اولین گروه به حادثه وارد شده و آخرین نفری است که خارج میشود، از این رو تجهیز و تقویت این جمعیت و بروز کردن امکانات و انبار امدادی آن ضروری است.
سلیمی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص كاهش 100 ميليارد توماني بودجه جمعيت هلالاحمر اظهار کرد: به دلیل محدوديتهاي موجود، این میزان کاهش را در بودجه هلالاحمر شاهد بودیم.
وی با تاکید بر اینکه کاهش بودجه هلا احمر به لحاظ حجم حوادثی که در کشور بوقوع میپیوندند نگرانکننده است، تصریح کرد: اگر بودجه لازم و کافی به هلال احمر تخصیص داده نشود، قطعا به صورت مناسبی پاسخگوی حوادث و حادثهدیدگان نخواهیم بود.
وي اضافه كرد: در همين راستا مجلس بايد توجه بيشتري به جمعيت هلال احمر داشته باشد تا در امدادرساني با مشكل مواجه نشويم.
به گفته سلیمی، در حوزه آموزش نیز باید قطعا تلاش کنیم تا در هر خانواده یک امدادگر تربیت شده و در مواقع اضطراری یاریگر هلال احمر باشند که تحقق این امر نیازمند تخصیص بودجه کافی است.
قائم مقام سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر كشور در ادامه با اشاره به سيلاب اخير و زلزله دماوند و حضور امدادگران گفت: اگر مجلس بررسي بيشتري انجام دهد، قطعا اعتباري بيشتري از پانصد ميليارد تومان تخصيص خواهد داد.
سليمي در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص اورژانس هوايي استان مركزي نيز بيان كرد: در صورت تامين بسترهاي لازم براي آشيانه بالگرد، تخصيص بالگرد امدادي به استان مركزي در اولويت قرار ميگيرد و هم اينك نيز امداد هوايي به صورت مشترك با استان قم در حال اجراست.
وي افزود : 15 روز بالگرد در استان مركزي و 15 روز در استان قم امداد رساني ميكند و اين دو استان همديگر را پوشش ميدهند.
سليمي در خصوص امدادرسانی به سیلزدگان هفته گذشته نیز گفت : بارندگي در استانهايي مثل خوزستان، لرستان و ايلام در پنجاه سال گذشته بيسابقه بوده است.
وي با بيان اينكه جمعيت هلال احمر با توام توان و امكانات خود وارد عرصه شده است، افزود : در استان لرستان حادثه کنترل شده و زندگي مردم در حالت عادي قرار دارد.
قائم مقام سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر كشور با بيان اينكه 22 استان امدادرساني انجام شده است، افزود: به 29 هزار نفر در 447 شهر، روستا و مناطق عشايري نشين امدادرساني انجام شده است.
وي اضافه كرد: در امدادرساني مناطق سيلزده اخير به 9100 نفر با برپايي 1610 چادر امدادي اسكان اضطراري داده شد.
سليمي انتقال به مناطق امن را 31 نفر و نجات هوايي را 10 نفر عنوان كرد و افزود: 12 نفر نيز به مناطق درماني انتقال داده شدند كه از اين تعداد 6 نفر به صورت هوايي انتقال داده شدند.
وي تعداد فوتيها را هفت نفر و مفقودي را يك نفر عنوان كرد، گفت : 14 اردوگاه در استانهاي خوزستان، لرستان، ايلام و گلستان برپا شد و امدادرساني همچنان ادامه دارد.