رئیس جهاد کشاورزی بخش مرکزی ساوه به بیان راهکاری برای افزایش 20 الی 30 درصدی راندمان تولیدات کشاورزی پرداخت.
حسین قاسمی افزود: مبارزه با علفهای هرز، عملکرد مزارع را 20 تا 30 درصد افزایش داده و موجب بهبود تولیدات خواهد شد.
وی بیان کرد: عدم مبارزه با علفهای هرز مزارع غلات، سبب رشد سریع آنها و استفاده بیشتر از مواد غذایی خاک، و نهایتان بذر و آلودگی زمینهای کشاورزی و افت کیفیت و میزان محصول مزارع میشود.
قاسمی با اشاره به آغاز کار مبارزه با علفهای هرز غلات بخش مرکزی ساوه از نیمه دوم دیماه سال گذشته تا اواسط اردیبهشتماه سال جاری گفت: با توجه به بازدیدهای مکرر کارشناسان شبکه مراقبت جهاد کشاورزی بخش مرکزی شهرستان از مزارع گندم و جو و مشاهده علفهای هرز در این مزارع، توصیههای لازم در خصوص نحوه کنترل و مبارزه با علفهای هرز مزارع با استفاده از روشهای مناسب فیزیکی، مکانیکی، زراعی و شیمیایی به کشاورزان ارائه شده است.
به گفته وی، تاکنون در بیش از 6 هزار هکتار از مزارع گندم و جو این بخش، عملیات مبارزه علیه علفهای هرز صورت گرفته است و پیشبینی میشود تا پایان فصل داشت مبارزه علیه علفهای هرز تا سطح هفت هزار هکتار ادامه داشته باشد.
وی اضافه کرد: عدم مبارزه با آفت و بیماریها خسارت زیادی را به مزارع کشاورزی و باغات وارد خواهد کرد که جبران آن تقریبا سخت و یا غیرممکن است.
قاسمی با تاکید بر اینکه در امر مبارزه باید با استفاده از روشهای نوین و همچنین ترویج و آموزش کشاورزان را در خصوص مبارزه با آفت آماده کرد، افزود: حساسیت مبارزه با سن غلات، ملخ و مگس زیتون زیاد است، بنابراین اگر با آفت و بیماریها مبارزه نشود خسارت شدیدی به مزارع و باغات وارد میشود.
این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه به کشاورزان توصیه کرد: با توجه به تاثیر سوء علفهای هرز بر کمیت و کیفیت محصول تولیدی، کار مبارزه را با راهنمایی کارشناسان عضو شبکه مراقبت مستقر در مرکز جهاد کشاورزی بخش، با دقت و جدیت کافی انجام دهند.