مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر ضرورت حضور دانشنامه مطالعات پزشکی اسلامی در کنار طب سنتی و اسلامی تاکید کرد.
دکتر محمدمهدی اصفهانی در همایش طب ایرانی اسلامی در سلامت که در دانشکده علوم پزشکی ساوه برگزار شد، با اشاره به جایگاه طب سنتی در کنار طب اسلامی اظهار کرد: به دلیل برخورداری غنی جامعه اسلامی از آموزههای دینی، حضور دانشنامه مطالعات پزشکی در کنار طب سنتی و اسلامی از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی از طب سنتی اسلامی به عنوان موضوعی الهامبخش در مسائل پزشکی و درمانی یاد کرد و افزود: از این روست که مقدمات دانشنامه اسلامی پزشکی و بهرهمندی از آموزههای دینی در این حوزه راهگشاست و نقش هدایتگری دارد.
وی خواستار ترجمه این دانشنامه به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی شد تا بتوان دانشنامه جامعی در زمینه مطالعات اسلامی تنظیم و به جامعه بشری تقدیم کرد.
رئیس مرکز تحقیقات علوم قرآن و حدیث و طب اسلامی و استاد نمونه دانشگاه تهران در ادامه بر سلامت جامع و برتر با بهرهگیری از آموزههای اسلامی تاکید کرد و افزود: سلامت به مفهوم اسلام یعنی سلامت جسم، روان و اجتماع و جدایی این سه از یکدیگر سلامت انسان را به مخاطره میاندازد و هر کدام به تنهایی نمیتواند مفهوم سلامت را القا کند.
وی طب سنتی را الهام گرفته از طب یونانی، ایرانی، هندی، عربی و سرزمینهای اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: طب سنتی و اسلامی یک طب پیشرو و به روز است که شامل تجارب، نوآوریها و کشفیات دانشمندان سرزمینهای اسلامی است.
وی با بیان اینکه سلامت با وجود برخورداری از جنبههای مختلف یک مفهوم کلی و یکپارچه است، تصریح کرد: سلامت از جنس امنیت است و سلامت و امنیت دو نعمت قدر ناشناخته هستند.
مشاور وزیر بهداشت در امور طب اسلامی در ادامه حیات جانداران را به سه حیطه حیات نباتی، حیوانی و ملکوتی تقسیمبندی کرد و افزود: جامعه بشری گیرنده خدمات طبی است از این رو حیات نباتی شامل انسان، حیوان و گیاه، حیات حیوانی شامل انسان و حیوان و حیات ملکوتی نیز فقط شامل انسان و فرشتگان است.
وی با اشاره به هدف زندگی در مکتب لائیک و مکاتب الهی گفت: در مکتب لائیک هدف زندگی تامین نیازهای جسمی، روانی و اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی است، اما در مکاتب الهی تامین نیازهای معنوی و حرکت به سوی تعالی با بهرهگیری شایسته از رفاه جسمی، روانی، اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی مد نظر است.
اصفهانی جایگاه انسان در آموزههای قرآنی را جایگاه خلیفةاللهی عنوان کرد که با فطرت خداجوی خود از کرامت ذاتی برخوردار است و سلامت انسان با برخورداری از این ویژگیها از اهمیت خاصی برخوردار است چرا که انسان دارای ویژگی روحانی و جسمانی توأم رو به کمال است.
مشاور وزیر بهداشت در ادامه با تاکید بر ضرورت توجه به اپی ژنیتک در موضوع سلامت و بیماری تصریح کرد: ویژگیهای مادی و فرامادی انسان محصول دو عامل وراثت و محیط است که تحت عنوان اپی ژنتیک مطرح است.
وی با اشاره به تعریفی از سلامت از دیدگاه بقراط و ابنسینا گفت: تعادل کار اعضا و اندامها مفهوم سلامت است، از این رو سلامت نوعی اعتدال در اجزا و اعضای انسان است.
به گفته اصفهانی، از دیدگاه سازمان بهداشت جهانی سلامت عبارت است از رفاه روانی، جسمی و اجتماعی و نه فقط نبودن بیماری و معلولیت که ارائه تعاریفی غیر از این از نظر سازمان بهداشت جهانی مردود است.
وی به مفهوم خوشبختی در زندگی انسان نیز اشاره کرد و گفت: خوشبختی رضایت انسان از خدای تعالی و رضایت خدای تعالی از انسان است و در این دو مفهوم خلاصه میشود.
به گزارش ایسنا، رئیس دانشکده علوم پزشکی ساوه نیز گفت: فرهنگسازی پیش شرط لازم برای برخورداری جامعه بشری از طب سنتی و اسلامی است.
دکتر جلیل کوهپایه زاده با تاکید بر اینکه علوم پزشکی و آکادمیک و علمی دانشگاهی پاسخگوی تمام مشکلات نبوده و نخواهد بود، اظهار کرد: بخشی از این درمانها و موضوعات سلامت محور به سابقه طولانی بالایی مثل طب سنتی و اسلامی بر میگردد.
وی با بیان اینکه طب اسلامی و سنتی سابقه طولانی و تجارب زیادی دارد، افزود: این موضوع در دانشکده علوم پزشکی در دستور کار قرار دارد تا با برگزاری اینگونه همایشها و با هدایت اساتید به طب سنتی و اسلامی به عنوان نیاز درمانی بشر پرداخته شود.
به گفته وی با استفاده از پتانسیلهای موجود باید به دنبال راهی برای سالم زیستن بشر باشیم و تلاش بر این است تا بستری فراهم شود و طب سنتی به شکلی بهتر به مردم خدمات لازم را ارائه کند.
به گزارش ایسنا؛ اولین همایش از سلسله جلسات آموزههای طب ایرانی اسلامی در سلامت به همت دانشکده علوم پزشکی ساوه و با سخنرانی مشاور وزیر بهداشت در امور طب اسلامی و با حضور مسئولان شهرستان و جمعی از علاقمندان به طب سنتی و اسلامی در سالن سلمان ساوجی این شهر برگزار شد.