رئیس جهاد کشاورزی بخش مرکزی شهرستان ساوه گفت: سن گندم، مهمترین آفت مزارع گندم و جو در ایران است.
حسین قاسمی افزود: آفت سن از برگ، جوانه، ساقه، سنبله و دانههاي گندم و جو تغذيه كرده و به مزارع خسارت وارد میکند.
وی ادامه داد: سن غلات طالب آب و هواي كوهستاني معتدل و خشك است و در اغلب سالها حالت طغياني دارد بطوري كه سه ماه در مزارع گندم و جو فعاليت دارد و 9 ماه را در اماكن زمستانه به حالت استراحت و دياپوز بسر ميبرد.
به گفته وی، مبارزه با این آفت خطرناک در مزارع گندم و جو، اهمیت فراوانی دارد و در صورت عدم مبارزه خسارات جبرانناپذیری به کشاورزان وارد میشود.
این مقام مسئول در جهاد کشاورزی ساوه با اشاره به وجود آلودگیهای ناشی از این آفت در مزارع این شهرستان، افزود: اولین آلودگیهای مزارع گندم و جو، در سال زراعی جاری، درروستاهای دهآقا و مرادخانلو از روستاهای توابع بخش مرکزی شهرستان مشاهده شد که اقدامات اولیه مبارزه با این آفت در این روستاها صورت گرفت.
وی تصریح کرد: کار پایش سن گندم در مزارع گندم و جو بخش مرکزی ساوه را هفت کارشناس شبکه مراقبت خصوصی و پنج کارشناس شبکه مراقبت دولتی به صورت همه روزه انجام میدهند و در مواردی که نیاز به مبارزه شیمیایی باشد به کشاورزان توصیههای لازم داده میشود.
قاسمی ادامه داد: تاکنون در سطح 2500 هکتار از اراضی گندم و جو با آفت سن گندم مادر مبارزه شیمیایی انجام شده است و پیشبینی میشود سطح مبارزه با سن مادر و پوره بیش از 9 هزار هکتار در سال جاری باشد.
وی از کشاورزان خواست، ضمن بازدید از مزارع با کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان همکاری لازم را داشته و به توصیههای آنان عمل کنند تا محصول آنها دچار خسارت نشود.